Ramazan Bayramı'nda neler yapılır?

Kültürümüzde önemli bir yer edinen bayramlar, geçmiş yıllardan beri birlik ve beraberliğimizi pekiştiren en önemli değerlerden biri. On bir ayın sultanı Ramazan ayına veda ettiğimiz şu günlerde baharla birlikte gelen Ramazan Bayramı, neşe ve sevinci de hayatımıza misafir ediyor.

Belki uzun zamandır görmediğimiz sevdiklerimizle zaman geçirmek için muhteşem bir fırsat sunan Ramazan Bayramını harika bir şekilde değerlendirebilirsiniz. Gelin Ramazan Bayramında mutlaka yapılması gerekenleri birlikte adım adım yeniden hatırlayalım.

Şehir hayatının yorucu ve hızlı temposuna bir süre ara verme şansı sunan Ramazan Bayramı'nda kendimize ve değer verdiğimiz kişilere zaman ayırabiliriz. Elbette ki bayramın ilk durağı hayatımıza anlam katan aile büyüklerimiz olacaktır.Tertemiz ütülenmiş kıyafetlerimizi giyip tıpkı çocukluk yıllarımızdaki gibi ailelerimizin evini ziyaret ederek onlarla samimi ve keyifli sohbetler edebileceğimiz anlara yolculuk edebiliriz.

Şu güne kadar yaşadığımız tüm anlara ev sahipliği yapan ailelerimiz evinde belki de kendi geçmişimizi de ziyaret etme şansına sahip oluyoruz. Eş, dost ve akrabalarla bir araya gelerek gerçekleştireceğimiz bu ziyaretler hem bayramın ruhunu hissetmek hem de değerlerimizi unutmamak için oldukça önemli.

Ramazan Bayramı'nda sevdiklerimizi ziyaret ettikten sonra varsa eğer çocuklarımızla da zaman geçirmemiz gerekiyor. Şık bir kristal kaseye çocuklarınızın sevdiği şekerlerden doldurarak onları ufak şeylerle de mutlu etmenin sevincini yaşayabilirsiniz.

Ramazan Bayramı'nda yalnızca evlerde zaman geçirmektense şehrin keşmekeşliğini geride bırakmak isterseniz o zaman size özel gezi rotaları da çizebilirsiniz. Dilerseniz bahar aylarının sıcak ve tatlı esintilerini hissedebileceğiniz Ege ve Akdeniz kasabalarına yolculuk yapabilirsiniz. Hem sakin hem de ferah bir seyahat için mavi ve yeşilin ahenkle dans ettiği yerler sizler için uygun olacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ayşe Özdemir Arşivi

HAVF

26 Şubat 2024 Pazartesi 09:00
SON YAZILAR