Lanetlemek yetmez

"Bize bu acıları yaşatanlara hayal bile edemeyecekleri acıları yaşatacağız"

Terör yuvaları için "BBG evleri" benzetmesi ve terör örgüt üyelerinin her yaptığı izleniyor haberleri hafızalarımızda tazeliğini korurken, Sayın İlker Başbuğ"un terörle mücadelede daha sert ve azimli duruş ve kamuoyuna yansıyan kararlı görüntüsüyle moral bulmuştuk.

TSK içinde yeniden yapılanma ve terörle mücadelede daha etkin ve profesyonel birliklerin oluşturulacağı haberleriyle “kökünü kazıyacağız” sözleriyle terörün bitirileceği umuduna kapılmıştık.

Son Tunceli Nazımiye-Sarıyayla Karakol baskınının ayrıntılarını ”zaman gazetesi muhabiri Ali Haydar Gözlü" nün, Nazımiye Sarı yayla Karakolu'na 50-60 kişilik bir terörist gurubun 22/45 sularında başlayan baskının 45 dakika sürdüğünü,

Teröristlerin karakolun içine kadar girerek burada saatlerce kaldıklarını ve yaralı askerler için Tunceli devlet hastanesinden 3 adet ambulans ve 10 kişilik sağlık ekibinin geldiğini, takviye birliklerinin ise sabahın ilk ışıklarıyla ulaştığı” haberi akla birçok soru işaretleri getirirken,

Bu haberlere karşı Sayın Genelkurmay başkanımız İlker başbuğ"un; “Mütakere basını”.“Bu medya haindir” öfkesiyle karşılaşıyoruz.

Akabinde sayın başbuğ"un “hava şartları nedeniyle helikopter ve destek birliklerimiz gecikti. Zaten böyle bir baskın bekliyorduk” mazereti, istihbarat ve güvenlik zafiyetini gözler önüne sererken, TSK"nin terörle mücadele stratejisinin daha çok tartışma yaratacağa benzemektedir.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin istihbarat ve askeri güvenliği elbette tartışılmaz. Ancak terörün bu denli tırmanmasında ve askerlerimizin bu denli açık hedef olmasında rolü nedir?

En çok sevdiğim ve göğsümü kabartan M. Kemal Atatürk"ün "Bir Türk dünyaya bedeldir" veciz sözünün havada kaldığı günümüzde,

Acemiliği yeni çıkmış savaş taktik ve eğitimini alamamış erlerimizin şahadeti, TSK"nin modern eğitim ve teçhizat durumunu sorgulayan Ülkesine ve devletine sadık halkımız;“Kahrolsun PKK" "Şehitler ölmez Vatan bölünmez" sloganlarıyla şehidine sahip çıkarken;

Bu vatan bu bayrak için bir değil, binlerce canlar feda eder.

Ancak lanetlemek yetmez.

Asıl sorumlu olan iktidar ve TSK, terör örgütüyle mücadele için neyi beklemektedir?

On yıllardır süren terör olayları sebebiyle hayatının baharında toprağın kara bağrına daha kaç asker ve polisimizi koyacağız?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İhsan İde Arşivi
SON YAZILAR