Ümmühan Koçyiğit

Ümmühan Koçyiğit

Ladik'in özel günleri

       Ülkemizde ve dünyada engelliler için ayrılan özel bir gün var. Her yılın 3 Aralık günü. Bu gün en iyi ve en güzel şekilde Lâdik İlçemizde kutlandı.

 

Başta Kaymakamımız Kadir PERÇİ olmak üzere; Lâdik Engelliler Derneği ve Belediyemizin katkılarıyla hazırlanan Programı en özel şekilde sunan ve bizlere hatırlatan Kaymakamlığımız Kültür Turizm Tanıtım ve Proje  Ofisinin çalışkan elemanlarına şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum.

 

Konuşmacılar özel seçilmişler.

Prof Nazmi POLAT, Yrd Doç Dr Yaşar BARUT ve Yrd Doç Müge YILMAZ deyim yerindeyse döktürdüler. Ağızlarına sağlık.

 

Akdağ Günışığı Özel Rehabilitasyon Merkezi ve Özel alt sınıflarının düzenlediği sergi de görülmeye değerdi. Engelli çocuklarımıza imkân verilirse neler yapabileceklerini gördük.

 

Tayyar Mehmet Paşa İlköğretim Okulunun projelendirerek hizmete koyduğu "Her engelliye bir mektup"kampanyası da; aynı okul öğrencisi Mert DİLMEN"in Zekiye Teyzesine yazdığı mektup da çok güzel bir örnekti tebrik ediyorum.

 

Tabi bu güzellikler arasında sırıtanları da görmezden gelemem. Belediyemizce engellilere ve yakınlarına verilen yemek için belediye başkanımız Mehmet KARAHAN beye teşekkür ediyorum lakin çifte menünün kullanılması, yani protokole ayrı, engellilere ve yakınlarına ayrı menü sunulması hiç de etik ve hoş değildi.

 

Kaymakam Beyin ikramların özellerden başlatılmasını istemi ŞIK tı.

 

Protokole verilen ikramların  "Özel" lere verilmesi gerekirdi. Çünkü gün onlarındı. Ayrıca günün önemine binaen araçlarından inemeyen engellilere de yiyecekleri özenle ve öncelikle ulaştırılmalıydı bu özel günde onlara kendilerini özel hissettirmek hayata tutunmalarında dünyaya pozitif bakışları oluşmasında bizlerinde katkısı olmalı diye düşünmekten kendimi alamıyorum.

 

İÇİM ACIDI

 

Bizler Sağlık Meslek Lisesi niye kapatıldı? Geriye getirelim diye çabalarken… Kara denizin Saklı kenti Cennet Köşesi Lâdik"imize Yüksek Okul kazandıralım diye duralım. Havanda su dövelim. İlçenin siyasetçileri ve bürokratları kendi çıkarları peşinde koşa dursun ilçe için bir çivi çakılacağı zaman A parti ye B parti ye mal olacağı düşüncesindeki kavgalarından ilçeye gelebilecek hizmetlerin önüne köstek olmaktan siyasi sürtüşmelerden etrafındaki olup bitenlerden haberleri bile yok.

 Ayvacık İlçesine Turizm Yüksek Okulunun açılacağını duyuralım da; kendilerini bir siyasetci, bürokrat sananlar bilgilensinler.

 

Ora damısınız???

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Ümmühan Koçyiğit Arşivi
SON YAZILAR