KOBANİ BAHANE… TERÖR ŞAHANE!

KOBANİ BAHANE… TERÖR ŞAHANE!

Aylardır deniyorlar… Türkiye'yi 2000'li yıllar öncesine çevirecekler… deney üsütne deney yapıyorlar. İlle de PKK'yı çağıracaklar. Türkiye'yi ateşin ortasına atacaklar… silahlar satacaklar. Asker Türk evladını hunharca katledecekler… Türkiye'yi savaş alanına çevirecekler.

G8'ler… G20'ler… Hepsi boş… Türkiye şu anda Amerikan İhracatçılarınca da iştah kabartmış… İstanbul Taksim Gezi Parkı'nı kana buladılar… şimdi de Kobani olayları var… bahane ettiler… Kamu ile kişisel mal ve mülke zarar verir hale geldiler. Ankara'nın çeşitli semtlerinde 'eylem yapıyoruz'… 'bu demokratik hakkımız' başlıkları altına gizlendiler. Türkiye'nin hakkıma tecavüz ettiler.

"Türkiye'nin dik duruşu hem içerde hem dışarda bazı çevreleri ciddi şekilde rahatsız ediyor. Büyüyen Türkiye ekonomisi hem içerde hem dışarda rahatsızlık veriyor. Demokratikleşme alanında atılan özellikle de çözüm süreci, içerde ve dışarda birilerini rahatsız ediyor.

Benim güzel ülkemin huzurunu bozacaksın. Özellikle Diyarbakır'ımı… İstanbul'umu… Ankara'mı… İzmir'i… Adana… Mersin… Siirt… Van… hele de Bingöl'ü yakacaksın… Yıkacaksın!

Yok öyle yağma… Özgürlük… demokrasi naraları atarak bana, benim malıma zarar vermeyeceksin.  Gezi Parkı eyleminden siyasi rant devşirenler!
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek açıkladı. Ağaçlar, kaldırımlar, dükkanlar, otobüsler, banka ATM'leri ne hale geldi! Bu nasıl hak aramak?
"Antalya'da 2 ölü"… "Ankara kolu bacağı kopanlar"… "İstanbul'da 4 ölü birçok ağır yaralı!,

İşte HDP… İşte CHP… anlaştınız. Ne yazık ki ana muhalefet ve öteki Kürt kardeşlerimizin partisi tezkerede de birlikte hareket ettiler.

“Tezkereye karşı çıkanlar şimdi Türkiye'nin Kobani'ye asker göndermesini konuşuyorlar. Biz oradan 200 bin insanı içeri aldık, insani yardımlarını ve bakımlarını üstlendik”

Maalesef 33 kişi hayatını kaybetti. Kamu binalarına… bindikleri belediye otobüslerine…  işyerlerine… Kızılay'ın kan araçlarına… Alçakça! Türk bayraklarına haince saldırdılar.

"Türkiye iç ve dış politikasını sokak serserileriyle belirleyecek bir ülke değildir" "Bazı komşu ülkelerin kalkıp Esed rejimini korumaya çalışmaları akla ziyandır"

“Esed rejiminin kimyasal, konvansiyonel silahlarla insanları katletmesinin hiçbir izahı olamaz."

"Bölgemiz son derece hassas bir süreçten geçiyor. Yanıbaşımızda son derece kanlı çatışmalar yaşanıyor. Bu hadiseler karşısında Türkiye'yi güvenli, istikrarlı şekilde güçlendirmeye çalışıyoruz.”

“30 yılı aşkın bir süredir PKK'ya karşı evet çok insanımızı kaybettik, aynı şekilde şimdi de Irak'ta başlayıp şimdi de palazlanan ve terör estiren IŞİD'e karşı da tavrımızı sürdürüyoruz”.

“Suriye'deki 250 bin kişi öldürülürken sesi çıkmayan ana muhalefet ve ötekinin sesi ne oldu da şimdi çıkıyor? Ana muhalefet lideri, Esed'i korumak için mi böyle konuşuyor?”

IŞİD; Harici mezhebi toparlanması… Kelam kitaplarımızda, Hz Ali'ye KV yaptıkları zulüm ortada! Bu bölge insanı ancak bu gibi örgütlerin dilinden anlar. O yöre halkı naziklikten… dürüstlükten anlamazlar. İşte Saddam Hüseyin de oradan çıkmıştı. IŞİD, Amerikan ve İngiliz yetiştirmesi! Amaç, çözüm süreciyle silinen PKK yerine, yeni terör aramaktır. Silah satacak Pazar kalmadı. Ortadoğu kana bulanmalı diyorlar. Amaç, Beşşar Esad'ı uslandırmak değil… amaç, Kürt kardeşlerimizi huzura kavuşturmak da değil. Öyle olsaydı, Amerika asker çıkarır; bir akşamda IŞİD'i siler. Ama amaçları silah satmak ve bölgeyi silah deposu yapmaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Salih Parlak Arşivi
SON YAZILAR