Kaldırım’ın Üç Hali

Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım üst üste gelişen üç farklı olay ile sadece Samsun"un değil  Türkiye"nin de gündemine oturdu..
Bunlardan ilki;
Nüfusu 2 binin altına düşen 862 belde belediyesi ile 283 ilk kademe belediyesinin tüzel kişiliğinin kaldırılması ve 43 yeni ilçe kurulmasını öngören 5747 sayılı ''Büyükşehir Belediyesi Sınırları İçerisinde İlçe Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile Gazi Belediyesi"nin tüzel kişiliğinin kaldırılması oldu..  Bu yasaya göre, çeşitli ilk kademe, belde belediyeleri ve mahallelerin birleştirilmesiyle, Adana'da 2, Ankara'da 1, Antalya'da 5, Diyarbakır'da 4, Erzurum'da 2, Eskişehir'de 2, İstanbul'da 8, İzmir'de 2, Kocaeli'nde 6, Mersin'de 4, Sakarya'da 4 ve Samsun'da 3 yeni ilçe kuruldu..
Kanun geçtiğimiz dün yasalaşarak yürürlüğe girdi.. Yani Yerel Yönetimler seçimlerine kadar devam edecek olan Gazi Belediyesi"nin tüzel kişi artık resmen yok.. Fiilen de şöyle bir ek fıkra ile oluşacak boşluk doldurulmaya çalışılmış;
“Tüzel kişiliği kaldırılan belediyelerin bulunduğu yerleşim birimlerinde, hizmetlerin aksamadan yürütülmesi amacıyla, ilgili belediye veya büyükşehir belediyesi ve köye dönüşen yerlerde il özel idaresi veya köylere hizmet götürme birlikleri tarafından içme suyu, kanalizasyon, temizlik, çöp toplama, ulaşım, itfaiye ve diğer hizmetlerin yürütülmesi için gerekli tedbirler alınır ve ihtiyaç durumuna göre bu hizmetleri yürütmek üzere hizmet birimleri kurulabilir. Büyükşehir belediye sınırları içinde açılacak hizmet birimlerini yönetmek üzere, büyükşehir belediye meclis üyeleri veya diğer belediye personeli arasından görevlendirme yapılabilir. Mahalli hizmetlerin aksamadan yürütülmesi için vali veya kaymakamlar ilgili kuruluşlar arasında koordinasyonu sağlar ve gerekli tedbirleri alır.”
Diğer olay şu;
Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım, 3. yılda 3 ödül alarak önemli bir başarıya imza attı. Daha önce “Tanıtım ve Halkla İlişkiler” ve “Yılın Belde Belediye Başkanı” olmak üzere iki alanda ödül kazanan Başkan Kaldırım, başarılı başkanların ve gazetecilerin oylarıyla bu yıl “Sosyal ve Kültürel Hizmetler” dalında yılın belde belediye başkanı seçildi.
“İşsizlikle mücadelesiyle, sosyal içerikli çalışmalarıyla, birbirinden önemli projeleriyle Türkiye"nin yakından tanıdığı başkan” diye takdim edilen Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım, alkışlar arasında ödülünü Trabzon Belediyesi Basın Danışmanından ödülünü aldı..
Ve son olay;
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı,  ''laikliğe aykırı fiillerin odağı haline geldiği'' iddiasıyla AK Parti'nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi'nde dava açtı. Dava iddianamesinde Süleyman Kaldırım"ın da ismi geçiyor.. Şöyle ki;
“Samsun ili Gazi Beldesi Belediye Başkanı Adalet ve Kalkınma Partili Süleyman Kaldırım'ın önsöz yazdığı "Muhtasar İlmihal-Resimli Namaz Hocası" adlı “gözleri ve ayakları sağlam olmayanların cuma namazı kılamayacağı, insan pisliğinin 3.2 gramdan fazlasının namaza mani olduğu, "ah" diye inlemenin, saç ve sakal taramanın da namazı bozduğu” gibi dini kuralların anlatıldığı 190 sayfalık kitabın ilköğretim okulu öğrencilerine 2005 yılı Eylül ayında bedava dağıtıldığı..”
Belediyesi kapatılırken “Sosyal ve Kültürel Hizmetler” alanında  ödüllendirilen ve hemen arkasından ise "sosyal ve Kültürel Hizmetler" kaleminden dağıttığı kitap sebebiyle "laikliğe ayıkırı fiillerin odağı haline geldiği" iddiası ile Başbakan ve Cumhurbaşkanı ile aynı davada yargılanacak olan Süleyman Kaldırım, Ak Parti Kapatılırsa diğerleri gibi siyasi yasaklı haline de gelecek.. Kapatılmazsa Başbakan"ın dava arkadaşı olarak siyasi hayatına devam edecek.. Peki bu "dava arkadaşlığı" Kaldırım"a ne gibi avantajlar sağlayacak?
Bunu zaman gösterecek..
 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Recep Yazgan Arşivi
SON YAZILAR