İsterseniz başarırsınız

Bank Asya Ligi'nde sonunda oynanacak müsabakalar o kadar önemli ki sebebi de şu olsa gerek, aşağıdan yukarı dogru sıralanan takımların hemen hemen hepsi (12.sıraya kadar) ya birbirleriyle oynuyor, ya da yukarıdaki ilk dört takımla oynacaklar.
Bununda tek cevabı olsa gerek puanları alanlar aşağıdan kopmaya başlayacak ve ötekileri kaderleriyle başbaşa bırakacaklar. Neden bütün bunlara değinmek istiyoruz merak konusudur diye düşünüyorum. Çünkü  12.sıradaki G.Antep Büyükşehir Belediyespor - 9 puan da oradan aşağıya doğru olanlar ise 9-8-7-6-5-4 gibi puanlarla sıralanıyorlar. B durumda ligin alt  sırasındaki 8 takımında ateş  çemberinin  içinde olduğunu, kazananın biraz daha rahatlayacağını, kaybedenin ise daha vahim bir duruma düşecegini açıkça  gösteriyor.
Asıl önemli  olan ise burada Samsunspor'un durumu bir bakıma bizi çok ilgilendiriyor. Sebebi ise açık deplasmanda tam 329 gündür kazanamayan deplasman  fobisi olduğu  düşünülen samsunspor'un hafta sonu Bank Aasya Ligi'nin yeni takımı Bucaspor deplasmanında olacak olmasıdır. Bucaspor takımı Bank Asya  Ligi'nin en golcü takımı olarak(17) görülmektedir.
Samsunspor futbol takımının bu müsabakadan en kötü şartlarda bir puan bırakmak zorunda oduğuna inanıyorum. Nedenine gelince haftaya kendisine en yakın Giresunspor ile  evinde  oynayıp, deplasmanda Bank Asya Ligi'nin şu ana kadar oynadığı 8 maçta sadece (5) gol yiyen Altay takımına karşı sınav  verecek. Bütün bunlardan ortaya çıkan şonuç ise şu olsa gerek Samsunspor futbol takımının bu üç  haftalık periyodu çok önemli olduğu açıkça belli Samsunspor futbol takımı belirttiğimiz bu  zorlu  üç  haftayı en az kayıpla kapatıp puan hanesine kendisini rahatlatacak puanları yazmak zorunda olduğunu bilmek mecburiyetindedir. Yoksa şayet aksi olursa işte o zaman telafisi mümkün olmayan durumlar ortaya çıkacaktır. Kendi sahamızda oynayıp 3-0 kazandğımız Boluspor maçı sonunda yazmıştık. İyi oynamadık ama sanş  bizden yanaydı bu da bazılarını aldatmasın diye ama şu hakikatı gördük ki Adana deplasmanında maalesef korktuğumuz başımıza geldi. Şu  sebeble bunlardan iyi ders alıp dersimize iyi çalısıp, bize güvenenlere mahcup etmememiz gerekmektedir. Yoksa öyle bazı şişirenlerin pompasına, gazına gelerek, hareket etmemiz yanlış olur, gücümüzü bilerek hareket edersek biz kazanmış oluruz diye düşünüyorum.
İnanın,çünkü inanmak kazanmanın yarısıdır.
Biz  sizlere inanıyoruz.
İsterseniz başarırsınız.
Bizden söylemesi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mahir Sarı Arşivi
SON YAZILAR