Hayale yolculuk

Dağı yerinden oynatan adam küçük taşları taşıyarak başlar. Konfüçyüs' ün bu sözüyle başlamak istiyorum bu hafta ki hayata dair sözlerime. Hayallerimiz hayata tutunmamıza sebep, kalın bir bağ değil midir. Victor Hugo' nun da dediği gibi “en karanlık gece bile sona erer, güneş yeniden doğar”.

          
 Hayallerinizin seslerini duyuyorum: Bir evim olsa ,istediğim eşyayı alsam. Şu oğlanın düğününü nasıl yaparız. Bir arabam olsa .Yılda birkaç gün tatile gidebilsem. Yıldızlı otellerde uyanmak  isterdim .Dünyayı gezmek isterım. Sağlık sorunlarımı nasıl hallederim. Okul yaptırırım vs  . Bana sorsalar kadın sığınma evı yapardım. Kimsesi olmayan  kadınların para kazanıp, hayatlarını sürdürecek imkanlara sahıp , barınabılecekleri sevgi dolu bir ortam .Okuduğunuz gibi her hayal maddiyata dayalı .Sabah 8 akşam 5  mesaili  iştesiniz. Aldıgınız para belli, yaptığınız  iş aynı . Dağı yerınden oynatmanız içın taşları büyütmenizin imkansız olduğu aşikar.
Herkez doktor olamaz herkez öğretmen de olamaz  ama herkez  ek yada sabıt iş pazarlama sektöründe çalışabılır. Dilediğiniz saatte dilediğiniz kişiyle çalışma kararı size ait. Hayallerinize  sıkı tutunun, en karanlık gecenın bile sonunda güneş yenıden aydınlık güleryüzünü gösterir unutmayın.

İstemek bir adımdır. Yürümek için tercıhleri değerlendirmek gerek . İsteyip  yürüyen insanların başarı hikayelerı doğrultusunda  boş zamanlarınız yada ayıracagınız zamanlarda  dilediğiniz bir ürünün pazarlamasını yapabılırsıniz.

Oscar Wilde söyle diyor: “Evet , ben bir hayalperestim. Bir hayalperest yolunu yalnız ay ışığında bulabildiğinden ,cezası, şafağı dünyanın geri kalanından daha önce görmesidir”

Sizler de çok beğenerek kullandığınız herhangi bir ürünü yakın çevrenize ,onların müşteri olmalarını sağlayarak şafağı önceden görebilirsiniz. Para kazanırken hediyeler kazanmak cezbeder insanı. İçinizde anlatılmamış bir hikaye taşımaktan kurtulursunuz.

Ne yöne baktığınızı bilmelisiniz, yoksa yerinizde sayar durursunuz. Sizin gibi satış yapan birçok insan la birlikte çalışırsanız kocaman bir aileniz olur onlar da kazanır siz de, hayallerinizi ötelememiş olursunuz.

  “Büyük bir şampiyon olmak için , en iyi olduğuna inanmalısın. Öyle olmasan bile,öyle olduğuna inanmalısın.”Muhammet Ali. Önce siz ne yapabileceğinize karar vermeli, ihtiyacı olan birçok kadının hayallerine sıkıca tutunmalarına sebep olmalısınız..

Yapacağınız şey adım atmak, tanıdığınız insanlara evinizde kahve ikram etmek .Onların hayatına dokunmak, sonrasında hayal hırsızlarına tekme atarak yolunuza devam etmek.

       Size kahveye gelebilirmiyim?

      

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Sema ÖZTEKİN Arşivi
SON YAZILAR