Harun Çelik ve 28 Şubat

Merhabalar,Yurdumun her köşesi bir başka güzel, yurdumun insanları ise daha da güzel.Herkes bulunduğu yerden sadece ve sadece kendi penceresinden bakıp ve gördüğünü anlar ve anlatmaya çalışır.Ama bunu anlamakta anlatmakta ayrı bir yetenektir.

Birde dünyayı sadece bulunduğu yerden mücerret saymayıp diyar diyar dolaşanların gördüğü ve anlayıp anlattıkları vardır ki şayet bu insanları dinlerseniz Türkiye'nin Samsun'dan ibaret olmadığını diğer illerindeki farklılıklarla beraber çok farklı bir mozaik olduğunu görürüz.İnsanların dünyanın neresinde olursa olsun dilleri dinleri ne kadar farklı olursa olsun duyguları,hisleri hiçbir zaman farklı değildir.Göz yaşının rengi her yerde aynıdır.

Dün Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi konferans salonunda Anadolu Ajansı Bölge Müdürü sayın Harun ÇELİK'in yeni çıkarttığı kitabının imza günü dolayısıyla vermiş olduğu konferans vardı.Harun beyi dinlerken gerçekten keyif aldım.Zaman zaman güldüm zaman zaman düşündüm.Dünyanın birbirinden farklı 100 lerce ülkesini gezip görmüş ve gördüklerini resmetmiş.Ve gerçektende o gördüklerini yorumlayarak aktarması anlatması o jest ve mimikleri ile yoğurması gerçekten güzeldi.

Sayın Valimizin ve Rektörümüzün de o salonda olması Samsun adına ve Sayın Harun Çelik adına sevindirici idi.

Değerli okuyucularımız,

Karpuzun tuzlu olarak yenilip yenilmediğini, Ayranın şekerli içilip içilmediğini öğrenmek istiyorsanız Harun beyin kitaplarını alıp okumalısınız.Farklı renklerde ve farklı coğrafi yapıda insanların hala Osmanlı'ya karşı olan hayranlığını izlemek istiyorsanız,Yıllardır bizlere düşman gibi gösterilen komşularımızda Türk'lere karşı olan hürmetkar davranışları ve saygı derecelerini anlamak istiyorsanız Harun beyin kitaplarını okumalısınız.

Ne kadar hazindir ki Harun Bey'in İsrail ziyareti ile ilgili gözlemlerini anlattıkları kelimeler ve kurduğu cümleler gerçekten dost kim düşman kim bizlerin gözleri önüne açıkça seriverdi.

İsrail Hava Kuvvetlerindeki pilotların eğitim sahası olarak Konya Ovasını kullandıklarını biliyor muydunuz? Ne garip değil mi? Kuranı-ı Kerimde lanetlenmiş bir topluluğun devlet kurmaları ve Müslümanlara karşı yaptıklarını ne tarih,ne vicdan,ne din nede biz asla affetmeyeceğiz.

Sayın Harun ÇELİK hiç şüphe yok ki Samsunumuz ve Ülkemiz için bir değerdir. Bu değerlerimize sahip çıkıp destek vermemiz gerekmektedir. Ben bir kerede Harun Beyi buradaki satırlarımdan tebrik ediyorum.

Değerli dostlar,

Ülkemizin ve Samsunumuzun gündemi o kadar dolu ki nereden tutacağımızı şaşırdık.28 Şubat süreci ile ilgili yazılanlar çizilenler ve yorumlananlar.28 Şubat Milletimizden ve devletimizden o kadar çok şey götürmüş ki bu kayıplarımızın farkına yeni yeni varıyoruz.1000 yıl devam edecek süreç 10 yıl devam etmedi.Zira zalimlerin başarılı olması mümkün değil.Korku ile bir toplumu sindirmeniz milli ve manevi değerlerinden yoksun bırakmanız unutturmaya çalışmanız asla mümkün değildir.

28 Şubat post modern darbe diye tanımlanan süreç hiç şüphe yok ki eğitim camiamıza da sıkıntılar vermiştir.O yada bu şekilde yok AB kriterleri dendi,yok gelişen modern dünya ülke kriterleri dendi eğitim süreci kesintisiz 12 yıla çıkartıldı.Yani bil fiil ara felan olmadan başladım mı bitireceksin aklın alsa da almasa da.Zeki olsan da olmasan da.Bilgi ve becerin yeteneğin başka yerlerde ve konularda olsa da olmasa da.Zoraki istikamet mecburiyeten gideceksin o yolda.Oysa bir çocuğun anlama idrak etme ve ezberleme öğrenme yaşı 5 ile 15 yaş arasıdır.Bu arada çocuklarımız hani derler ya leb demeden leblebiyi kaparlar.Bu yaşlardan sonra ise ancak ilgi duydukları konularla alanlarla ilgilenirler.

Hükümetin eğitim ile ilgili 4+4+4 lük diye bir programı var, bunu tartışmaya görüşmeye açtılar. Herkes bir şeyler söylüyor fikrini açıklıyor.Muhalefet edenlerin eninde sonunda dayandırdıkları gerçek kızlarımızın okutulmayacağı çocuk yaşta evlendirilecekleri şeklinde.Birde İmam-Hatip liselerine öğrenci akımı olacağı.Gerçi bu ikincisini fazla dile getirmiyorlar ama aslında kalplerindeki bu .Yürekleri bunu istiyor ama dilleri açıkça bunu telaffuz etmiyor kamuoyunda.Ama bazı kendini aşmışlar bunu da dile getiriyor.

İmam-Hatip Liseleri de Ticaret Meslek Lisesi,Endüstri meslek lisesi gibi mesleğe yönelik okullardır.Ancak vatandaşlarımız çocuklarını İHL'lere gönderirken modern ilmin gerçeklerinin yanında dinini diyanetini de öğrenmesini istedikleri için bu okulları tercih ediyorlar.Bu bir tercihtir ve tercihlere saygı duyulmalıdır.

Nihayetinde İmam Hatip Liseleri Bu devletin Resmi okullarıdır gayri resmi okulları değillerdir. Diğer okullardan farklı olarak İmam-Hatip Liselerinde Siyer,fıkıh,akaid,Tefsir, Kuran-ı Kerim dersleri vardır.Dini bilgiler biraz daha ağırlıklıdır.Elbetteki buradaki çocuklarımız bu bilgilerle donatılacaklardır.

Çocuklarımızın İmam-Hatip Liselerine gitmelerini engellemeye çalışanlar siz neden korkuyorsunuz. Çocuklarımızın dinini öğrenmeleri sizi neden rahatsız ediyor.Bu okullar devletin kontrolünde değimli? Dervişin fikri ne ise zikri de o olur misali eğer sizin dinle diyanetle ALLAH'la,Kitapla,Peygamberle,Hadislerle,Sünnetlerle işiniz yoksa valla bizim sizinle hiç işimiz yok.Bırakın demokrasinin gereği yerine gelsin.

Değerli dostlar bugünkü yazımızla bir ilgisi yok belki ama Dün şehit olan astsubayımızın kardeşinin söylediği sözlerle yazımı bitirmek istiyorum zira yarın konumuz bu çizgi üzerine olacaktır.Şehidimizin kardeşi diyorki :

“Ben kürdüm ve Kürt olmakla da gurur duyuyorum.Ama ben vatanıma devletime bayrağıma bağlıyım,bizi ayırmaya çalışanları kınıyorum.Devlet bizim üzerimde ayrımcılık yapmıyor,Eğer yapsaydı Türk Silahlı Kuvvetlerinde abım Kürt olarak astsubay olabilirmiy di?”

Sevgi ve saygılarımla..

ALLAH (C.C) YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR