Etekler TUTU'şunca

 

Mevcut Samsunspor yönetiminin taraftar desteğiyle göreve gelmediği aşikardı yaz aylarında. Taraftarın muhalifliğinin nedeni de açıktı, yönetimin taraftar gibi düşünmekten hissetmekten uzak olacağı inancıydı. Süper lig hedefiydi, birlik beraberlik derken yönetimin bazı falsolarına ses çıkarılmadı. Ancak başkan Tutu'nun son açıklaması bardağı taşıran damla oldu. Samsunspor başkanı nasıl olur da böyle bir açıklama yapar derseniz, Samsunspor'da her şey olur cevabıma da şaşırmazsınız umarım. Başkanın tutuşmasının nedeni açık, aman beni yerimden etmesinler düşüncesi. Zira ekonomik özgürlüğü olmayan bir yönetim portresi var önümüzde. O nedenle Cenk krizini aşamadılar devre boyunca parasını başkaları verdiği için, o nedenle Gaziantep maçında Galip Öztürk'ün karizması altında kaldılar, o nedenle Faruk Özak'ın odasını su yolu yaptılar transfer döneminde.  Bir de şöyle bir olay var. Bu şehirde iş gören, ekmek tutan tabiki Samsunspor'a destek vermek durumundadır. Peki ya şöyle düşünelim. Samsunspor süper ligde kısıtlı imkanlarla mücadele ederken yahut Bank Asya'da 2-3 senedir sürüm sürüm sürünürken neredeydi bu işadamları? Samsun bakan çıkarınca, grup başkanvekili çıkarınca mı akıllarına geldi Samsunspor? Suat Kılıç'ın ilk yıllarında yaptığı altın adam kampanyasında neredelerdi? Bu işleri bırakalım, hepimiz biliriz ki bal tutan parmağını yalar.
Bir de olayın şu yönü var. Trabzon'lu ve Rizeli'ye tepki başka Trabzonspor ve Rizespor'a tepki başkadır. İnsanın kütüğü değildir mühim olan Samsun ve Samsunspor'a duyduğu sevgi, sevmese bile saygısıdır. Taraftarın stadyumda birlik halinde tepki koymasının nedeni ise bize her yer provokesidir. Bu cümleye kontra geliştirilen burası her yer değil sloganının şehirce müthiş bir şekilde sahiplenilmesi bazı şeyleri açığa kavuşturmadı mı sayın başkan? Sadece Samsun'da yaşanmadı bu sıkıntılar malum birkaç ay önce Bursa'da yaşananlar. Veya 2 sezon evvel küme düşen Kocaelispor'a İzmit İsmpetpaşa Stadyumu'nda yapılanlar, küme düşen yaslı bir takımın stadının üzerine çıkıp bayrak sallamaya çalışan bir ukalalık psikolojisine de isyandır bu olanlar.
Sayın başkan bu olayı ya iyi çözemedi ya da lafının nerelere gittiğini iyi idrak edemedi. Şu an iyi günlerimiz, iyi zamanlarımız. Başkana unutmadan şu atasözümüzü de hatırlatayım : " dost kara günde belli olur. "

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mert ORAL Arşivi
SON YAZILAR