Bihakkın teslimi: I

Uzun bir aradan sonra şimdi nereden çıktı bu;”bihakkın teslimi” diyecek kimi okur. Tabi yazdıklarımızı sonuna kadar okuyanlar elbet ne demek istediğimizi anlayacak ve yorumda bulunabilecekler. Önce şöyle bir geçmişe 1998 yılına doğru bir yolculuk yapıyoruz.
Başbakanlık Pelitköy bulvarına cepheli önü park, her iki yanı yol ve ada şeklindeki 5 kata imarlı parseli, değerli mesai arkadaşım M. Cılız, Murat hoca ve M. Çakır'ın aracılığı ile 5119nolu aynı adada bulunan beş parselden en fazla değer biçilen ve eşimle en çok beğendiğimiz 1nolu imarlı iskânlı parseli çetin bir pazarlık sonucu Hacı Nuri Güzel amcadan 24.12.1998 yılında tapu karşılığı satın aldım.
Buraya kadar her şey normal.
Aradan yıllar geçiyor…
2008 Nisan ayında 25 yılı geride bıraktığım Türk Telekom A.Ş' den emekli oluyorum.
2009 yılında arsama inşat için Atakum belediyesine müracaat ettiğimde; “Sizin arsanız bu tapuda gösterilen yer değil, tapunuz değişmiş, yeriniz aynı yer ancak koordinatları ve konumu farklı” cevabı aldığımda beynimden vurulmuşa döndüm.
Meğer Kurupelit belediyesi 2001 yılında sözde arsa sahiplerinin başvurusu ile 20 metrelik ana yoldan daha fazla yararlanmalarını sağlamak amacıyla ek imar plan değişikliğine yönelik bir encümen kararı almışlar.
Yapılan değişiklikte önceden park olan yer parsele dönüştürülüp, yan adanın en alt kısmında bulunan bir parsel(varlıklı bir iş adamına ait) buraya taşınarak köşe başı yapılıyor. Öte yandan karşı ada da iki parsel fen işleri müdürü marifetiyle birleştirilerek tek parsele dönüştürülüyor. Bu ek imarda en kazançlı hale getirilen üç tarafı da yola ve önü de park alanına çevrilen bir ada haline getirilen yere taşınıyor!?
2002 yılında gerçekleştirilen ek1 imarla kimler nemalandırılmış tapu kayıtları ve parsel satışlarıyla sabittir.
Benim arsam tek yola cepheli ara parsel konuma getirilmiş ve ben Samsun merkez de ikamet ve çalıştığım halde yapılan bunca değişiklikten hiç haberim olmuyor, haberdar olamıyorum.
Bırakın beni o mahalde ikamet eden aynı ada da üç parseli bulunan rahmetli Nuri güzel'in varislerinin de haberi yok.
İşin aslı “minareyi çalan kılıfını hazırlar” deyimi, burada cuk diye oturuyor.
İmkânlarım ölçüsünde yaptığım araştırma ve soruşturmalar neticesinde iki ada üzerinde yapılan ek 1 imar değişikliği neticesinde hangi parsel sahipleri kazançlı çıkmış, eski 5119-yeni 8400 ve 8401 adadaki park ve 10 metrelik yol nereye kaydırılmış, bu işlerin arkasında kimler ve kimler nemalanmışlar.
Devam edecek. 
[email protected]

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İhsan İde Arşivi
SON YAZILAR