Bedava zaman...Beleşe hayat

Merhabalar sevgili dostlar,

Güzel bir Pazar geçirmeniz dileklerimle sevgi ve saygılarımı sunuyorum sizlere.Ohh yani bugün Pazar evlerinizde hane halkıyla beraber olmak,hava güzelse hep beraber bir yerlere gitmek,piknik yapmak,haftalık yoğun iş temposundan uzaklaşmak ne kadar güzel.Gidin bu gün bir yerlere atın kafanızdakileri,yarın yine tempolu bir haftanın başlangıcı.Haftanın bir gününü kendiniz için ayırın.

Evet haftanın en az bir gününü kendimiz için ayırmak,bugünkü şartlarda zor da olsa bana göre mümkün.Kendimize çoluk çocuğumuza ayıracağımız zamanı ahh bir rast getirebilsek diyenlerinizde var gibi geliyor bana.Haklı olabilirsiniz bu konuda,zira boşa çıktığımızda yapacak o kadar değişik farklı zaman geçirmemize yarayacak işlerimiz varki üüüff üff..Yani şimdi bu da lafmı der gibisiniz bana değimli sevgili dostlar.

İlk zaman boşluğunda bir çoğumuz hemen bilgisayarın başına geçip habire turluyoruz. Nerelere gidiyorsunuz bilgisayarın başında ?Durun bir yolculuğa da hep beraber çıkalım şu bilgisayar denen aletin başında internet dünyasına doğru.Hani zaman geçireceğiz ya,boş vaktimiz oldu ya,boş vakitlerimizi değerlendireceğiz.

Her şeyden önce şu sosyal paylaşım sitesine doğru bir dalıyoruz bayağıda zamanımızı alıyor bu sosyal paylaşım.Adı üzerinde sosyal paylaşım ama ne paylaşım ya.Bütün aile resimlerimiz orada,ne yaptıysak hemen paylaşıyoruz.Üstüne üstelik birde oyunlar varki çeşit çeşit bir daldım mı içinden çıkamıyoruz.Yok onun sayfasına bakayım,dur bunu da göreyim,felanca ne yapmış,kim ne demiş devam valla.Bazen paylaşımlar gerçekleştiriyoruz diğer arkadaşlarımızda beğensin yorum yapsın ilgilensin diye.Bu sosyal paylaşım sitelerinin en güzel tarafı da bu galiba.Güzel olanları paylaşmak.Aman oralardaki tuzaklara dikkat.

Buralardan sıkıldım artık birazda oyun oynayayım diyorsunuz birden bire.Bir tıkla her türlü oyunların olduğu sitelerdesiniz.Oyunlara bir başladınız mı sizi durdurabilene aşk olsun.Zaman su gibi akıp gidiyor.Yenmek yenilmek o kadar önemli değil oralarda önemli olan zaman geçirmek işte.Öylesine yani kendimize ailemize ayıracağımız zamanı buralarda harcıyoruz hemde keyifle,nasıl iyi gidiyor değimli?

Oyundan sıkıldınız hemen dalıyorsunuz sohbet sitelerine nam ı diğer Chatleşmeye. Hiç tanımadığınız insanlarla muhabbet sohbet gece yarılarına kadar hatta ve hatta sabahlara kadar.Ne kadar vaktimiz bolmuş bizim,geçen zamanın farkına bile varmıyoruz oralarda.Artık buralarda özel sohbetler mi ararsınız,cam açanlarmı, ben pencere diyorum bunlara.Dışardan sizi görenler zanneder ki 40 yıllık dostu arkadaşı ile sohbet ediyorsunuz.

Giriyorsunuz internete bir dolu dünya,ne ararsanız var yok yok.Herkes aradığını bir şekilde buluyor.Hani derler ya arayan Mevlasınıda Belasını da bulur diye işte o hesap.Gözümüzü dikiyoruz ekrana parmaklarımız klavyede tuşla babam tuşla ha bire.Ahhh ah ne kadar çabuk zaman geçiyor,boş vakitlerimizi iyi kullanıyoruz vesselam.

Tam böyle aile içerisindeyken birden bire karşımıza abuk sabuk şeyler çıkıyor elimizde olmadan birden telaş sarıyor parmaklarınızı kapatayım değiştireyim derken o şaşkınlıkla kızarıyor yüzünüz. Ama olanlar oluyor işte.

Sevgili dostlar bütün bunlar 24 saatimizin ne kadar zamanını alıyor dersiniz?Evdekiler bir yerlere gidelim dediklerinde veya arkadaşlarınız bu akşam veya bugün şunu yapalım dediklerinde off offf hiç zamanım yok başka zaman der dururuz.Bir iki sefer bu atlatmayı yaptıktan sonra hoşumuza gider ve kalırız bu renkli dünyanın içerisinde sanal ve yalan olarla sanki gerçekmiş gibi yaşamaya.Ekranın karşısında sadece ve sadece biz başka kimse yok yanımızda.Eş dost,akraba,arkadaş hiç biri yok.Sanal ve yalan alemde sadece ve sadece biz varız birde tuşların diğer ucundakiler. Gerçekle, gerçeklikle bağlantısı olmayan bir alem. Adı üzerinde Sanal Alem işte.

Dünyadan uzak, Aileden ve çevreden kopuk A sosyal bir âlemin içerisinde yaşıyoruz. İnsanlık, merhamet, sohbet, iyilik ve güzelliklerden uzak, mutluluklardan, bir parça tebessümden, huzurdan bi haber bir şekilde yaşıyoruz. Sürekli çevremizden dostlarımızdan, arkadaşlarımızdan kopuk bir vaziyette oluyoruz. Hani derler ya nerede ise insan yüzü görmeye hasret kalıyoruz. ne kadar güzel değil mi?

Haftanın bir gününü kendimize, çevremize ayıramazken farkında olmadan ne kadar çok zamanımızı sanal aleme ayırıyormuşuz değimli? Birde bu alemin içerisine kendimizi attığımız gibi, eşimizi çoluğumuzu çocuğumuzu da atıyoruz.

Bilgili, kültürlü, bilinçli olmamız gerekirken nerelerde nelerle uğraşıyoruz. Öyle ya hayatımızla ilgili çok şeye ayıracak zaman bulamazken sanal aleme dünyanın zamanını ayırıyoruz. Zaman değerini ve kıymetini bilmediğimiz, bonkörce harcadığımız ve asla geçenleri geri getiremediğimiz hep keşkelere sığındığımız zaman. Ne kadarda bol zamanımız varmış sevgili dostlar, Harca harca bitmez nasıl olsa zaman harcamak bedava parayla değilya?


Sevgi ve Saygılarımla..

ALLAH(C.C) YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR