Adnan Adıyaman

Adnan Adıyaman

Anneciğim Türkler geliyor!

Sevgili okurlarım,
Bugün sizlere Türklüğün dünyaya ettiği hizmetlerle ilgili kısa kısa bilgiler vermek istiyorum. Tarihleri kan ve katliamla yazılmış olan batı dünyasının iç yüzünü bir nebze olsun sizlerle paylaşmaya çalışacağım. Yeni yetişen gençlerimizi milli şuurla donatmak dileğiyle…

Kaşgarlı Mahmud;
“Gördüm ki Yüce Tanrı, devlet güneşini Türklerin burçlarından doğurmuş, göklerdeki burçları onların çevresinde döndürmüş. Onlara "Türk" adını kendisi vermiş. Mülk ve saltanatı onlara vererek onları asrın hükümdarı kılmış. Cihan halkının dizginlerini onların ellerine bırakmış ve onları bütün insanlardan üstün eylemiş. Doğrulukta onlara her zaman yardımcı olmuş, onlara intisap edenleri, onların hizmetinde bulunanları hep aziz kılmış ve bütün dileklerine erdirmiş, kötülerin şerlerinden korumuş…” değerlendirmesini yapar. Atatürk bu sözü bazı konuşmalarında hatırlatmıştır.
  Attila diyordu ki:
 “Ben ve milletim Tanrı"nın kırbacıyız. Tanrı kendi yolundan çıkanları cezalandırmak için bizi gönderdi!”
 Cengiz Han Asya"yı fethederken komutanlarından Sabutay"a şu emri vermişti:
 “Nerede Türk varsa, oraya kadar git!”
 Böylece Cengiz ,"in orduları Moskova sınırlarına kadar dayandı.
 Karadeniz kıyılarını, orta Asya"yı, Selçuklu diyarını, Halife"nin oturduğu Bağdat"ı, Hindistan"ı ve Çin"i zapt etti. Her birinde Türk devletleri kurdu. Cengiz soyu sonradan Müslüman oldu. Böylece Kubilay"ın Çin"de eriyip giden hanedanı hariç, birçok Müslüman Türk devleti oluştu.
 Kubilay Çin imparatoru olunca devlet idaresini hep soydaşlarına teslim etmiştir. Ancak nesiller geçtikçe Türkler saraya çıkıp kaldılar, Çinlilerin sunduğu rahatlık ve refaha daldılar, benliklerini kaybettiler.
 Türkler bilinen millet vasıflarından farklı özellikler taşıyorlar. Belirli tek tip yok. Çekik gözlü, kısa boylu olduğu gibi; sarışın, uzun boylu Türkler de var. Belirli bir vatanları yok. Çok geniş alanlara yayılmışlar. Belirli bir dinleri yok. Hemen her dinden Türk var. Denilebilir ki, Türklerde ortak sadece iki özellik var: Dil ve Düşünce Tarzı!”
 
            Bu anlayış yüzyıllar sonra (M.S. 732) "Orhun Kitabeleri"nde şu ifadelerle yer alacaktı:
 “Niçin yanılıyorsun? Bütün bunlar kendi öz benliğinden uzaklaşıp düşmana dönük yaşadığın için oldu. "Hakan"ını dinle. Üstte gök basmasa, altta yer çökmese, senin ilini töreni kim bozabilir?..”
 Bahsedilen töre, "Oğuz Töresi"dir. "Oğuz Töresi", güçlünün zayıfı ezmediği, kurtla kuzunun birlikte dolaştığı, açın doyurulup çıplağın giydirildiği "Devlet Baba" geleneğinin adıdır. Hükümdar bunu sağlamak için gerekirse gece uyumaz, gündüz dinlenmez… ölesiye, bitesiye çalışır. Kendi biriken malını sık sık dağıtır, fakirlere toylar verir, yedirir-içirir, Türk ordusuna yabancı asker almazdı.
 Tarih boyunca Türklerin kaderi "göç" etmek olmuştur. Anadolu ve "Mezopotamya"dan Tufan"la başlayan göç, Asya"nın en ücra köşelerine kadar ulaşmış, Avrupa"ya yayılmış, Amerika kıtasına atlamış, sonra İslamiyet"le birlikte tekrar Anadolu"ya yönelmiştir. 1991"de Sovyetler"in dağılmasıyla Anadolu Türkleri tekrar "Atayurt" yollarına düşmüşlerdir.
 Araştırmalar İskit ve Hun akınlarının İspanya"ya ve İngiltere"ye kadar ulaştığını göstermektedir. Basklar"ın Asyatik (Türk) olduğu zaten kabul edilebilir ama İskoçlar"ın (Scot-İskit) Türk kökenli olduğunu dahi iddia edenler vardır. Bizce, Ukraynalılar da İskit kökenlidir.
 Tarih bilmemek yüzünden dostumuzu, düşmanımızı birbirine karıştırdık. Cezayir"in bağımsızlığı için çekimser oy verdik. Ege"yi, Kıbrıs"ı Yunanistan"a kaptırdık. Fener Rum Patriği Amerikan pasaportlu Bartelamos"u başımızın üstüne çıkardık.

 Tarihleri kan ve katliamla yazılmış…girdikleri her yerde belgeli katliamlar yapmış, çıktıkları her yerde toplu mezarlar bırakmış bir "batı" hep gözler önünde!..
 Oysa hâl⠓Türk düşmanlığı” körükleniyor… Çocukları “Anne Türkler geliyor!..”, “Anneciğim Türkler!!!” diye korkutuluyor!
 Hâlbuki “tarih” korkulması gerekeni kaydetmiş: Haçlı seferlerini anımsayalım.. Vietnam"ı, Kamboçya"yı, Şili"yi, Filipinler"i! Sonra Güney Afrika"daki, Uganda"daki, Panama"daki vahşeti! Fransa"nın Cezayir katliamlarını, İngiltere"nin Çin ve Hint hunharlıklarını. Ve Avrupa"nın  göbeğinde yaşanan Bosna-Hersek, Çeçen kırımını; Afganistan cinayetlerini, Filistin zulmünü, Sudan barbarlığını..
 Tüm bunlar batının gözleri önünde, onun verdiği silahlarla, onun yardım ve yataklığıyla olurken, varın şimdi siz karar verin… kimden korkulacağına!

Saygılarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Adnan Adıyaman Arşivi
SON YAZILAR