ADAYLARI ELE ALACAK OLURSAK

Cumhur ittifakının adayları belli oldu. Sıra geldi Millet ittifakının adaylarına, kanaatimce Erhan Usta İYİ partiden aday olma konusunda kararını vermiş, Meral Akşener’in onayı beklenmekte. Necattin Demirtaş’ın çok fazla aday olmaya niyeti yoktu ama kanaatimce onu da Erhan Usta ikna etmiş olmalı ki, Pazar akşamı Kilisenin önünde büyük bir kalabalıkla sohbet etti ve orada aday olacağı sinyalini verdi. Şerif Ün de onlarla beraber ‘bende adayım’ deyince iş karıştı. Kaldı Osman Genç’in adaylığı o da adayım derse ortaya çok sıkıntılı bir pozisyon çıkar. Seçimin sonu şu veya bu olur demiyorum ama zor bir seçim olur. Zira bu saydığım isimlerin toplumda karşılıkları olduğu bir gerçek ancak Cumhur ittifakının da toplamda yüzde altmış oyu var bu şehirde, onu da göz ardı etmek mümkün değil. Millet ittifakının adayları netleştikten sonra bu konuyu ele alırız tekrar, şimdi Cumhur ittifakının açıklanan ilçe adaylarını değerlendirelim.


İsterseniz konuya İlkadım’dan başlayalım. İlkadım 30 ilden daha büyük bir ilçe olması hasebiyle Büyükşehir’den sonra en önemli ilçe. Erdoğan Tok ismi İlkadım için en ideal isimdi. Diğer aday adaylarına bakıldığında onun kadar oy alacak aday adayı yoktu. Elbette iki dönem Belediye Başkanlığı yapmış bir kişinin memnun edemediği insanlar var. Onların tepkisi var, bunu çok iyi biliyorum ama doğruyu konuşmak gerekirse Erdoğan Tok’dan daha şanslı bir isim yoktu AK Parti’de. Atakum’da İshak Taşçı’ya belli kesimin tepkisi vardı onu biliyorum ama o da güzel bir isimdi, olmadı. Zihni Şahin Atakum’da zorlanmadan seçim alabilecek bir isim olduğu kanaatindeyim. Canik’te İbrahim Sandıkçı ismi o bölge için en ideal isim olduğunu daha önce de yazmıştım, bunu söyleme nedenim İbrahim’den ziyade Canik ilçesini düşünmemdir. Zira orada hem ticaret yaptım hem de bir dönem meclis üyeliği yaptım. Samsun’un iki ilçesinin yapısı değişmeli bunlardan birisi Canik bir diğeri de Lâdik ilçesidir. Neden bu iki ilçe derseniz, izin verin açıklayayım.


Canik İlçesi bu şehrin en talihsiz ilçelerinden biri, Belediye olduğu günden bugüne dek hep hayalperest Başkanlar tarafından yönetildi ve ilçe bir türlü gelişemediği gibi AK Parti gerek meclis üyelerinde gerekse ilçe yönetimlerinde çok vasıfsız insanlar tarafından yönetildi. Bunu birkaç örnekle açıklayayım; Tahsin Canikli ne Canik’te oturur ne de Canik’le alakası vardır. Sadece ve sadece kardeşi AK Parti’nin ağır toplarından olan Nurettin Canikli sayesinde iki dönem il yönetiminde oldu. İki dönem de Canik ve Büyükşehir Belediye meclis üyeliği yaptı. Canik’te meclis üyesi olunca da Toptepe’de yüksek katlı bir inşaat yaptı. İmarını da nasıl yaptığını herkes biliyor. İşin garip tarafı şimdi aynı zat-ı muhteruun yine meclis üyesi olmak için müracaat etti. Abisi veya kardeşi yine devreye girip Ankara’dan işini bağlarsa vay geldi Canik halkının başına.  Olay sadece Canikli’yle mi sınırlı derseniz elbette değil.  Daha önce ilçe başkanlığı yapıp sonra Canik ve Büyükşehir meclis üyeliği yapan isimlere bir bakın hangisinin ne vasfı var? Mehmet Ali Erbil emekli ilkokul öğretmeni hiçbir şeyden anlamaz. Bizim Mustafa Erbay insan olarak iyi bir insan severim de onu, ama mesleği Terzilik. On beş yıldır Canik’te hem meclis üyesi hem Başkan yardımcılığı yaptı, ne iş yapmış bir sorsanıza. Bir diğeri Koyuncuların başı olan arkadaş Ahmet Haşim Baki hem meclis üyesi hem Başkan yardımcısı hem de Osman Başkan’ın yedi emini. Nasıl yedi emini derseniz, gelininin babası bir mahallenin muhtarı ve aynı zamanda Osmancığımın finansını yaptığı gazatanın da sahibi. Elli bin nüfusu olan ilçenin dört tane Başkan yardımcısı var. Aynı büyüklükteki Çarşamba Belediyesinde hiç Başkan yardımcısı yok. Bir de bu Başkan yardımcılarının bağlı olduğu süper yetkilere sahip Alican Usta var ki, ondaki meziyetleri yazmakla bitiremeyiz.


Osman Genç’in yaptığı tüm hataları bu arkadaş sayesinde yaptı desek abartmış olmayız. Şu meşhuur konferanslar, köşe yazarları ve kitap baskı işlerini bu arkadaş organize etmiştir. Hatta ve hatta dört yıl önce Osmancığımı gaza getirip o gazatayı finanse etme fikri de bu çok akıllı kardeşimizin projesi olduğunu unutmamak lazım. Osman Genç normalde iyi bir insandır ama etrafı adamı mahvetti desem abartmış olmam. İlçe Belediyeleri içerisinde en borçlu ve dönüşemeyen tek Belediye Canik Belediyesi olmasının nedeni de bu insanlardır. Canik AK Parti’nin en güçlü olduğu ilçedir. Osman Başkan aldığı oyu kendisinin zannetti. Şimdi İYİ partiden aday olursa işte o oylar sadece ve sadece kendi oyları olacaktır. Allah İbrahim Sandıkçı’ya yardım etsin o kadar zor bir Belediye devralacak ki aklınız şaşar.  Ama ondan başka kimse de onu düzlüğe çıkaramaz. Zira Sandıkçı çalışmaktan korkmaz, inatla işini yapar. O yüzden Canik bu kez şanslı diyebilirim ama insanoğlu bu ne yapacağı da bilinmez. Bugünlük bu ilçeleri değerlendirmekle yetinelim, daha sonra kaldığımız yerden devam ederiz. Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR