Yüce Divan'da yargılanacaklar

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, Samsun ve Türkiye gündemi, MHP'nin son dönemdeki ciddi yükselişini, seçim politikaları ve sokak olayları ile ilgili gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Miraç Öztürk'e samimi açıklamalarda bulundu.

Miraç ÖZTÜRK: Öncelikle ilk sorum, tahmin ettiğiniz gibi demokratik açılım olacak. Sizce açılımın sonu nereye varır? MHP olarak neden karşı çıkıyorsunuz?

Abdullah KARAPIÇAK: Başbakan, 'bu ülkede iyi şeyler olacak' dedikten sonra açılım süreci başladı. Kürt, demokratik ve kardeşlik adı altında bulunan isimlerin büyük tepki gördüğü bir gerçek. Hükümet olarak terörist başının isteklerini dillendirip millete anlatmaya çalışıyorlar. Bir ülkenin dili tektir ve siz bir topluluğun başka bir dil kullanmasına izin verirseniz ileride yeni bir ülke kurulmasına zemin hazırlamış olursunuz.

AÇILIM YENİLİR YUTULUR BİR ŞEY DEĞİL
Asrı Türkçe dinleyen, Türkçe yorumlayan ve Türkçe anlatan bir milliyetçi partiyiz. Bunların dedikleriyle bizim dediklerimiz uyuşmuyor. Onlar dağdaki terörist affedilecek ve serbest bırakılacaktır dediler. Ancak bu terörist başı Abdullah Öcalan'ın isteğidir. Eşkıyayı dağdan indirdiler ve onların duruşlarında pişmanlık duruşu yoktu. Bizde kural terörist yakalandığı zaman Habur sınır kapısında davul zurna ve özel araçlarla, özel seyyar mahkemeler kurarak ayaklarına kadar gidip bir kaç soru sorulduktan sonra serbest bırakmak değildir. Bunların ilk adresi terörle mücadele masası olmalıdır. Suçluysa götürülüp hapse atılır. Ama Türkiye'de bu böyle değil. Bu açılım dedikleri bir türlü açılamadıkları bir saçmalıktır. Vatandaşa bunu anlatamazlar çünkü bu yenilir yutulur cinsten bir şey değildir.

ÖZTÜRK: Sizce Türkiye'de bir Türk-Kürt ayrımı var mı?

KARAPIÇAK: Birlik, kardeşlik dedikleri zaten bir ayrımcılık projesidir. Türk bayrağı altında yaşayan herkes bu ülkenin kurallarına uymak zorundadır. DTP'lilerin mitinglerinde ellerinde Türk bayrağına rastlanmaması onların bu ülkedeki belli kurallara uymak istemediklerinin bir göstergesidir. Hükümet önce vatanın bütünlüğünü, birliğini ve beraberliğini koruyanlarla hareket etmeli, bu duruma karşı çıkanları da dağdan indirip en ağır şekilde cezalandırmalıdır.

BİZİM KÜRT HALKIYLA BİR SORUNUMUZ YOK

Türk-Kürt ayrımı dağdaki teröristler sayesinde devam etmektedir. Bizim Kürtçe konuşan kimseyle sorunumuz yok. Halkla sorun yok, derdimiz teröristledir. Hükümet onları dağdan indirip konut vereceğiz diyor. Madem barış kardeşlik projesi diyorsun bu ülke için çalışanlarla birlikte hareket et, karşı çıkanları da asıyor musun, ne yapıyorsan yap…

ÖZTÜRK: Edirne, Konya ve Ankara gibi illerde yaşanan sokak olaylarını nasıl değerlendiriyorsunuz? Olaylarda MHP ile özdeşleşmiş bozkurt işaretlerine, ülkücü bayraklarına rastlanıyor ancak MHP Genel Merkezi'nin sokağa çıkılmaması yönünde talimatı var. Bu talimat geçerliliğini korumuyor mu?

KARAPIÇAK: Genel Başkan'ımız Devlet Bahçeli bir açıklama yaparak hiçbir MHP'linin sokak olaylarının içinde bulunmayacağını söyledi. MHP'ye üye olan bir kişinin eğer sokak olaylarına karıştığı tespit edilirse hiç vakit kaybetmeden partiden ihraç edilir.

OLAYLARA KARIŞAN PARTİDEN İHRAÇ EDİLİR

Bu tür durumlara karşı sayın Bahçeli'nin tutumu açık ve nettir. Olaylara karışan kişinin konumu ne olursa olsun hiç düşünülmeden parti ile olan bağları koparılır. Büyük olaylar oldu Türkiye'de Danıştay saldırısı gibi mesela. Bunların altında hep MHP'lileri aradılar. Partimizde on emir vardır. Kim partinin dışında illegal olarak partinin simgelerini kullanıyorsa onların bizden olmadığı halka anlatılacaktır. Ülkenin bütünlüğüne barışa ve yüce dinimize bir saldırı söz konusu olursa MHP olarak gerekeni yaparız.

ÖZTÜRK: Hükümet açılım timi kurdu. Mahalle mahalle, köy köy, sokak sokak dolaşarak açılım anlatma kararı aldı. Peki siz MHP olarak bunun tam tersi bir politika düşünüyor musunuz?

KARAPIÇAK: MHP olarak bizim mahalle mahalle dolaşıp da insanlara 'açılım diye bir şey yok' diyecek bir ekibimiz bulunmuyor. Buna gerek de duymuyoruz. Biz zaten açılım karşıtı politikalarımızı mahalle mahalle dolaşarak değil de yaptığımız açıklamalarla dile getiriyoruz. Bence bu konunun bir an önce Türkiye gündeminden düşmesi gerekiyor. Açılımın palavra olduğu zaten anlaşılacaktır.

ÖZTÜRK: Peki sizce bu atmosferde Türkiye"yi bir erken seçim bekliyor mu?

KARAPIÇAK: Parlamentoda çoğunluk AK Parti'nin elinde bulunduğu için erken seçime onların karar vereceği bir gerçektir. Biz MHP olarak artık erken seçime gidilip insanların bu zulümden kurtulmasını istiyoruz. Yakınlarda genel merkeze bir ziyarette bulunmuştum ve öyle projeler hazırlanıyor ki, biz il başkanlıkları olarak bu projelere ayak uydurabilirsek MHP iktidar olacaktır.

SAMSUN'DA HEDEF 5 MİLLETVEKİLİ

ÖZTÜRK:  Olası bir seçimde Samsun'da hedef ne?

KARAPIÇAK:  Bizim hedefimiz Samsun'da birinci parti olup en az 5 milletvekili çıkartmaktır. Şu anki duruma baktığımızda da bunların gerçekleşmemesi için hiçbir sebep yok. Hükümet ekonomik olarak iflasta olduğu için IMF"nin parasına güveniyorlar. IMF ile sözleşmeyi yapıp parayı Türkiye'ye sokup insanların cebine sıcak parayı akıtmaya çalışıyorlar. Ülkenin gelecek 50 yılını tekrar ipotek altına sokacaklar. Sonra seçime gidip avantaj sağlamayı planlıyorlar. Bunlar kurnaz siyasetçi.

SIRALAMA YAPANLAR UTANÇ DUYACAK

ÖZTÜRK : CHP Samsun Milletvekili Suat Binici, kasım ayında erken seçim olacağını ve seçimlerin sonucunda da 1. partinin CHP, 2.'nin AK Parti ve 2.'nün de MHP olacağını söyledi. Sizce bu sıralama doğru mu?

KARAPIÇAK :  Herkes tarlasını rahmete göre çekiyor. Bunlar siyaseten açıklamalardır. Ancak bu sıralama kesinlikle doğru değildir. 22 ayrı bölgede siyaset okulu kuruyoruz. Daha uygulamaya geçilmedi ancak taslaklarını gördük. İyi bir veri oluşturmak için parti üyelerinden bu forumlar isteniyor. Her meslek grubuna ayrı bir günde siyaset eğitimi veriliyor. Bu çalışmalara baktığımızda sıralama gerçekten komik geliyor bana çünkü MHP kesinlikle üçüncü olacak bir parti değildir. MHP'nin erken veya zamanında yapılacak seçimlerde iktidar olacağını herkes görecek ve bugün söylediklerinden büyük utanç duyacaklardır.

BİZİM ANLAYIŞIMIZ HAZRETİ ÖMER ADALETİ

ÖZTÜRK: MHP Samsun'da en büyük ilçenin belediye başkanlığını kazandı. MHP'nin nasıl bir belediyecilik anlayışı var?

KARAPIÇAK: Bizim başkanımız geldiğinde belediyedeki 500 tane fazla işçiyi sokağa atabilirdi ama atmadı. Biz adalet uyguluyoruz. Anlayışımızın kapsamını, Hazreti Ömer adaleti oluşturuyor. Biz CHP'li AK Partili diye bir insanı sokağa atıp oraya kendi adamımızı koymayız. Bizim siyaset anlayışımızda herkes eşittir. Yol, kaldırım ve kanalizasyon gibi işlerle uğraşmakta belediyelerin asli görevidir. İlkadım Belediyesi Başkanı Necattin Demirtaş'ın yapmış olduğu çöp arabaları projesi gerçekten bir belediyecilik örneğidir. Toplam 40 tane araç getirildi ve yeni çalışmalar en kısa zamanda faaliyete geçecektir.

SAMSUN 2 YIL SONRA EMEKLİ KENTİ OLACAK

ÖZTÜRK: Samsun"a uzun zamandır büyük çaplı bir yatırım yapılmıyor. Ancak iktidarın temsilcisi AK Parti Samsun İl Başkanı Adem Güney açıklamalarında, '2 yıl sonra Samsun'u tanıyamayacaksınız' diyor. Sizce 2 yıl içerisinde ne olabilir?

KARAPIÇAK: Adem Güney çok doğru söylüyor. 2 yıl sonra Samsun'u gerçekten tanıyamayacağız. Samsun artık emekli ve işsizlik şehri oldu. Samsun Karadeniz'in incisidir ancak durum gün geçtikçe kötüye gidiyor. Samsun bu kadar basit bir yer değildir. Bırakın Samsun için yeni bir proje çalışmasını, elimizdeki değerler bile kaybediliyor. Garajlar boşaltıldı ve orada çalışanlar işsiz bırakılmış durumda. Hükümetin yaptığı projelerin ne kadar işe yaradığını hep beraber görebiliyoruz. Samsun'da bir Ladik turizmini yapıp uygulayamıyoruz. Genel Başkan'ımız Samsun'a geldiğinde ağırlayacak otel bulamadık. Gittik, Amasya'da 5 yıldızlı bir otel bulduk ve orda konakladık. Bu Samsun için büyük bir utançtır.

ÖZTÜRK: MHP iktidara geldiğinde, söylenenler yapılabilecek mi? Vaatler tutulacak mı?

KARAPIÇAK: Ülkemizi ABD emirleriyle yönetip halkı mağdur edenler MHP iktidarında mutlaka hesap verecektir. Hiç kimse bundan kaçamayacak. Hükümet iktidardan düşüp dokunulmazlıkları kalktığı anda Türkiye'nin en çok yargılanan insanları olacaklardır.

KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK
Korkunun ecele faydası olmadığını hepimiz biliyoruz. Bunlar da misyonlarını tamamladığında bu yanlışları yapanlar yüce divana gidecek ve orada en iyi şekilde yargılanacaktır. Bu günlerde ülkemizi yolsuzluğa sürükleyenler ise yüce divandaki sorgularını tamamladığında uçağa binip bu ülkeyi terk etmek zorunda kalacaklardır. Bunların hepsi gerçekleşecek ve teker teker yüce divanda yargılanacaklardır. Onlar nasıl ki teröristlerin ayağına gidip seyyar mahkemeler kurdular, biz de yolsuzlukları yapanları, bu halkın parasını iç edenleri, sömürenleri yargılayacağız, onlar için özel mahkemeler kurulacağız.

ÖZTÜRK: Peki son dönemde ortaya çıkan diplomatik sıkıntıları nasıl değerlendiriyorsunuz? İsrail"de yaşanan koltuk krizi neyin göstergesidir?

KARAPIÇAK: Yahudilere iyi niyet gösterdikçe, dünyanın hakimi olduklarını sanıyorlar. Türkiye gibi bir ülkenin temsilcisini ne duruma düşürdüklerini görebiliyoruz. Her şeye "One mınute" diyen başbakan bu olaylara karşı da aynı sözleri söylesin. Büyük bir devlet kesinlikle özür dilesin demez, büyük devlet gerekeni yapar. Yani bu ülke ile olan bütün ilişkileri keser ve bütün anlaşmaları fesheder. Ancak hükümet bunu yapamaz, çünkü emir aldıklarını ve kendilerine gelen talimatlarla hareket ettiklerini çok iyi biliyoruz.

ÖZTÜRK : Son olarak Samsun'a vermek istediğiniz bir mesaj var mı ?

KARAPIÇAK: MHP iktidara çok yakın. Ben genel merkezdeki çalışma azmini ve halktaki heyecanı gördüm. Birileri kaybetmenin telaşı ile bir şeyler söylüyorlar ama bunu seçimler gösterecektir. Biz MHP olarak ülkemizde terörün yaşanmadığı, insanların ölmediği bir ortam istiyoruz. Böyle bir ülke için MHP'nin iktidarı şarttır.

Fotoğraflar: Berat Doğan ÖZKABADAYI

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Pazar Sohbeti Arşivi
SON YAZILAR