YEME DE YANINDA YAT

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde 2013'te çalışması için biri bin 600, diğerleri 1870-2500 TL net maaşla 34 sözleşmeli personel alınmış.
Ne var bunda diyeceksiniz. Elbette bir şey yok, ihtiyaç var alınmış. Amaaaa, Büyükşehir bir kamu kuruluşu. Seçimle de gelseniz kimsenin malı ve şahsi şirketi değil.
Personel alınacaksa burada vergi veren yüz binlerce insanın da hakkı var demektir. Yani, yasalar yetki verse bile, " ben istediğimi alırım" diyemezsiniz.
Ya ne yapacaksınız? Vatandaşın işsizlikten ve yoksulluktan inim inim inlediği bir dönemde herkese eşit davranacak, sınav açacak, duyuru yapacaksınız. Herkese açık olacak. Sonra kazananı işe alacaksınız.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi bile bu uygulamayı yaparken Samsun Büyükşehir Belediyesi listeyi hazırlıyor, meclise sunuyor ve işin garibi oybirliği ile kabul ediliyor.
Haydi bu da tamam diyelim. Listeye bakınca şaşırmamanız mümkün değil. Büyükşehir Belediye Başkanı'nın yeğeni, SASKİ Genel Müdürü, İmar A.Ş. nin Genel Müdürü ve Özel kalem müdürlerinin oğulları.
Tamamını tanımıyorum ama, soyadlarına baktığımızda Yusuf Ziya Yılmaz'a yakın bir meslek odası başkanının oğlu, işlerini yapan yandaşların çocukları ve yakınları da varmış.
Bu haksızlık değil mi? Vergisini ben vereceğim, sen benim vergilerimle yakınlarını ve yandaşlarını işe yerleştireceksin. Vatandaşın, garibanın işsizi de ölsün. Belediye Başkanı herkesin başkanıdır ve herkese eşit mesafede olmak zorundadır.
Bu yüzden bu uygulama bana hiç de adil gelmedi. Bu kadar büyük torpili olmayan, yandaş olamayan ve bulamayan vatandaş ne yapacak?
Madem bu normal, neden Kılıçdaroğlu'nun Atakum Belediyesi'ne ait şirkette asgari ücretle; belediyede değil, bakın belediyenin şirketinde çalışan yeğenini basına bile malzeme yaptınız.
Derler ya; “Aleme verir takını, kendi yutar salkımı”
Ki o, sizin işe aldığını sözleşmeliler gibi net 2 bin 500 TL'den çalışmıyor, hatta en alt sınırdan işe aldığınız net bin 600 TL'den bile çalışmıyor. 850 TL net , yani en az verdiğinizin yarısı kadar ücretle çalışıyor.
Bunu malzeme yapanlar ve yapanları alkışlayanları bu konunun da üzerine gidecekler mi merakla bekliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Coşkun Özbek Arşivi
SON YAZILAR