Ufukta Güneş Göründü

Mutlu sona yedi adım kaldı, evet sadece yedi adım. Beş sezondur bulunduğumuz Bank Asya 1.ligteki misafirliğimiz yedi hafta sonra son bulacak inşallah. Mutlak üç puan için gittiğimiz Diyarbakırspor deplasmanına ilk yarıda sergilediğimiz vasat futbolun ardından ikinci yarıda topa daha çok hakim, ayağa daha fazla pas yaparak oyunu kontrolü altına alan Samsunspor, otuz dakikalık bir zaman zarfında beş gol bularak üç puan aldı. Ligin zirvesinde hemen hemen rakiplerin hepsinin puan kaybı yaşaması Samsunsporun haftanın en karlı takımı olmasına neden oldu.Özlenen tablo oluşuyor. Ligin sonu yaklaştıkça puan cetveli şekillenmeye başlıyor. Haftadan haftaya her nekadar sıralamalar yer değiştirsede geçen hafta dediğimiz gibi yeri değişmeyecek tek takım Samsunspor olacak inşallah. Her hafta rakiplerin birbirleriyle oynayacak olması ve bay geçen takımları da göz önünde bulundurursak Samsunsporun hedefe ne kadar yakın olduğunu anlayabiliyoruz. Önümüzdeki hafta TKİ Tavşanlı-Denizlispor ve Mersin İ.Y.-Rizespor  maçları var. Zirveyi yakından ilgilendiren en önemli iki maç; özellikle Mersin İ.Y.-Rizespor maçının berabere bitmesi durumunda Samsunsporun Karşıyaka önünde alacağı galibeyet Süperligin kapısını büyük ölçüde aralayacak.
Samsunspor Süperlige çıkacak çıkmasına fakat önemli olan,  o ligde asansör takım olarak değil kalıcı bir takım olarak oynamasıdır. Samsunspor şehir kapasitesiyle, taraftarıyla, altyapısıyla Türk futboluna renk katan ve büyük hizmet veren önemli bir camiadır.  Ne yazık ki Samsunspor bazılarının oyunu çerçevesinde  tüm Karadeniz projeleri altında izilmiş ve yok sayılmıştır. Oysaki Samsunspor tarihi bazı takımlardan daha öncesini dayanmaktadır. Samsunsporun, gerçek Samsunluların desteği ve gücüne ihtiyacı vardır. Çıkacağımız Süperligde hedefe oyanayan bir takım olmak istiyorsak bu şehrin bir çok Galip Öztürk e ihtiyacı var. Bu sektörde maddi ve siyasi gücü arkasında bulamayan bir kulüp, değil hedefine ulaşmak bulunduğu yerde bile tutunabilmesi oldukça zor oluyor.
Önümüzde ligin orta sıralarında bulunan Karşıyaka ile pazar akşamı yapacağımız karşılaşma var. Her maçta olduğu gibi bu maçta tüm Türkiyenin de izlemekten keyif aldığı o muhteşem taraftarımızın önünde final gibi keyifli bir maç daha oynanacak. Ufukta güneş göründü. Adım adım ilerliyoruz. Ayrıca Diyarbakırda Samsun ve Samsunsporumuza gösterilen ilgiden misafirperverlikten ve sevgi gösterilerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyor kalan maçlarında başarılar diliyorum. Karşıyaka maçında Allah utandırmasın diyerek yazıma son veriyorum.  Saygılarımla

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Selamet Atlı Arşivi
SON YAZILAR