TÜRK ASKERİ VE SÖZDE....

 

TÜRK ASKERİ VE SÖZDE DEVRİMCİ KAHRAMANLAR!

Merhabalar sevgili dostlar,

Sabah Haberleri izlerken Denizler Unutulmadı diye bir haber geçti.Gayri ihtiyari gözlerim takıldı izledim.

Birden bire 1979'da Almanya'nın Münster Kentinde ilk defa okula gittiğim yer aklıma geldi. Ve kendi kendime biz nelerden geçmişiz, neler görmüşüz diye düşündüm. Genç beyinlerin nasıl yıkandığını, Vatanından, Milletinden, Dininden uzak insanların nasıl Devlet ve Millet düşmanı haline getirildiğini gördüm. Kinleşmenin kutuplaşmanın hangi boyutlarda olduğunu gördüm.

Orada okula kaydettirdiler beni.Haftada 3 gün Türkçe derslerimiz var o da öğlene kadar.Kalan zamanlarımızda Almanca eğitime devam ediyoruz.Sınıfımızda İtalyanlar, İspanyollarda mevcut.15 tane Öz be öz Türk çocuğu olarak eğitimimize devam ediyorduk.

Türkçe öğretmenimiz Hüseyin İNAN'IN kız kardeşi Leman İNAN.Türkçe ile ilgili bütün derslere tek bir öğretmen giriyordu.Günlerden 27 Mayıs,Sabah Leman hanım derse geldi ve ilk söylediği ve sorduğu “Çocuklar bugün günlerden ne,bu günün önemi nedir?”.15 kişinin içinde elimi kaldırdım diğerleri de günün 27 mayıs olduğunu söylediler ama bugün ne olduğunu bir türlü söyleyemediler bilmediklerinden.Bana söz verdi bende “27 Mayıs Hürriyet ve Anayasa Bayramı” bugün dedim.

Ve başladı bugün Türkiye'de neler olup bittiğini anlatmaya O anlattıkça ben yerimde sabırsızlanıyordum zira anlattıklarıyla Askerimin Devletimin uzaktan yakından ilgisi yoktu.

Leman öğretmenin ifadeleri ile o günlerde Türkiye'de asker Faşistce bir yaklaşım ve insana yakışmayacak şekilde insanlara davranıyordu. Bir gün Ankara'da kız arkadaşları ile Çankaya yokuşunda gezerlerken güya Türk Askeri onlara saldırmış tecavüz etmeye çalışmışlar ve o anda nereden çıktılarsa Devrimci kardeşleri gelip onları askerlerin tecavüzünden kahramanca kurtararak yurtseverlik örneği vermişler.Bunu anlatırken Şanlı askerimizi küçük düşürmek için kullandığı diğer kelimeleri satırlarıma almak istemiyorum.

Bir tarafta bunu anlatırken az sonra Rahmetli Adnan Menderesle ilgili şeyler söyledi. Güya askerler ihtilal yapınca Rahmetli Adnan Menderes yurt dışına kaçmaya çalışırken askerlerden kurtulmak için çalılıkların arkasına gizlenmiş ve gizlendiği yerde tir tir titrerken altını ıslatmış vaziyette Türk Askerinin içerisinde var olan devrimci askerler yakalamışlar onu yaka paça.Adnan Menderes Halkların kardeşliğine aykırı davranmış,insanların özgürlüklerini kısıtlamış Türk İnsanının yaşamını baskıyla korkuyla devam ettirmesini sağlamış.Vesaire vesaire yani bir dolu yalan dünya kelimeleri ile kuyruklu yalanlarına devam etti saçma sapan.

Ben elimi kaldırarak Türk Askeri sizin dediklerinizi asla yapmaz sizin gördükleriniz asker değildir,Adnan Menderes'te çalılıklar arasında saklanarak yakalanmadı dedim.O kıt kanaat ailemden,çevremden ve okulumdan aldığım bilgilerle.Bana öyle bir kızması vardı ki değmeyin gitsin.Sen ne biliyorsun daha çocuksun biz bunları birebir yaşadık felan gibi sözler.Ama tabi benim için asla geçerli olmayan şeylerdi onun dedikleri.Benim bu çıkışım diğer öğrenciler üzerinde de etki yaptı.İster istemez birden bire sınıfın sözü dinlenileni oldum.Ve herkes etrafımda toplandı o ve sonraki günlerde.Birgün Leman öğretmen bizleri hafta sonu bir derneğe davet etti kibarca ve herkesin benimle toplanıp oraya gelmemizi istedi.Cumartesi günü ailelerimizden izin alarak toplandık ve gittik dediği yere.

Sevgili dostlar üç bölümlü büyük bir yer sol tarafı birahane sağ tarafı kitapların dergilerin olduğu birde toplantı odasının olduğu bir yer.İçeri girdik leman öğretmen yokmuş bizde yan tarafa geçtik başladık dergileri kitapları karıştırmaya.Bir baktım sosyalizmle,komünizmle ilgili dergiler ve kitaplar birden bire ben gidiyorum arkadaşlar dedim.Herkes şaşkın neden dediler bende gördüklerimi anlattım ve böyle bir yerde bulunmak istemediğimi söylediğimde herkes benimle birlikte dışarı çıktı.Çocuk parkına gittik ve orada konuştuk çocukça bildiğimiz kadarı ile.arkadaşlarda benimle aynı düşünceleri paylaştılar.Ama Leman öğretmenide beklememiz gerekirdi.Tam 3 saat sonra geldi hanımefendi.Sadece birer cola içtikten sonra geç kaldığımızı söyleyerek ayrılmak istedik.Bize çocuklar dergilere kitaplara baktınız mı diye sordu.Bizde baktığımızı söyledikten sonra ayrıldık oradan.Bir daha da kapısının önünden geçmedik asla.

Genç beyinlere bu sahte ve gerçek dışı fikirleri düşünceleri aktarıp,o beyinleri yıkayanlar ve onların uzantıları hala bu ülkede ve yurt dışında kendilerine taraftar bulmak amacıyla faaliyetlerine devam ediyorlar.Türk Milletinin temeline dinamit koyarak insanları zıtlıklarla,tezatlarla kin ve nefretle sisteme,devlete düşman ederek sözde asla gerçekleşmeyecek olan devrimci,sosyalist ateist bir yapıyı yerleştirmeye çalışıyorlar.

Gençlerimize,Çocuklarımıza sahip çıkalım,eğer onlara sahip çıkamıyorsak en azından onlara sahip çıkanlara sahip çıkalım.


Sevgi ve Saygılarımla.

ALLAH (C.C) YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR