Taraftarın Süperlig Israrı

Bank Asya liginde zirve yarışında daha iddialı konuma gelebilmek adına zorlu bir mücadeleye çıkan Samsunspor adeta fırsat tepti. K.Erciyesspor galibiyeti ile havaya giren taraftar hemen hemen bir haftadır Orduspor maçında ve maç öncesinde yapacakları şovları konuştular ve nitekim de uykuladılar. Gerçekten maçtan önce çiftlik caddesindeki meşale şovunun ardından stadyumda yapılan tribün şov tüm Türkiye tarafından ilgi ile izlendi ve çokta konuşulacak sanırım. Bugün süper ligde bulunan birçok kulüp dahi bu görüntüleri imrenip keşke bizlerinde arkasında böyle bir taraftar kitlesi olsa diye düşünmeden edememişlerdir.
Maça gelince şu anlattığımız güzelliklerin ardından gönül isterdi ki galip gelerek lider ile puan farkını üç puana indirip zirveye ağırlığımızı koyarak biz geliyoruz diyebilmekti. Samsunspor - Orduspor karşılaşması son haftalarda inişte ve çıkışta olan iki takımın mücadelesi idi. Böylesi maçlar her zaman için zor geçer. Özellikle de çıkıştaki takım açısından puan kaybetmek kaçınılmaz oluyor. Bu benim fikrim, her zamanda böyle düşünmüşümdür. Maça iyi başlayan ve oyunu kontrolü altına alan Samsunspor'du. İlk yarı oyunu istediğimiz gibi yönlendirdik, Orduspor çıkmakta zorlandı, ilk yirmi dakikada sanırım yedi köşe vuruşu kullandık, iyi bir baskı kurduk, bu baskıların sonucunda sadece birinde gol bulabildik. Eğer ileri uçta gol ayaklarımız biraz daha becerikli olabilseydi 2 – 0 ı yakalayabilirdik ve devreyi bu skor ile kapamak ikinci yarı işimizi biraz olsun kolaylaştırırdı. 36. dakikada Cenk'in attığı golle devreyi 1-0 önde kapattık. Oyuna ilk on birde başlayan Cenk İşler'in gol atmasına sevindim. Çünkü Cenk"i kazanmak için moral açısından o taraftarın önünde suskunluğunu bozması kendisi kadar bizleri de sevindirdi.
İkinci yarı bambaşka iki takım çıktı sahaya, sanki bizim formayı onlar onlarınkini biz giydik. Samsunspor'da bir isteksizlik oluştu. Geriye çekilip Orduspor'un üzerimize gelmesini kabullendik adeta. Maçın başında bizim yaptığımız baskıyı bu sefer onlar kurdular. Anlamadım; devre arası soyunma odasında oyuncuları bu kadar etkileyecek ne konuşuldu. Evet, gerçekten isteksizdik; bunun aksine Orduspor daha istekli ve arzulu başladığı gibi maçı kazanmaları içten bile değildi. Orduspor kulübeden verilen Uğur Tütüneker talimatları ile zamanında müdahaleler yaptı. Zamanında ve yerinde yapılan oyuncu değişiklikleri Orduspor'u canlandırdı ve Samsunspor'a daha bir kafa tutar hale getirdi. Bunun neticesinde 67. dakikada golü de buldular. Samsunspor'un isteksizliğinin farkındaydılar ki 1 – 1'den sonra savunmaya çekilerek bizim yaptığımızı onlar yapmadı.
Samsunspor cephesinde yapılan yanlışlar neydi? Ben buradan futbolculara yüklenip o iyiydi bu kötüydü demeyeceğim. Kaybolan iki puanın sorumlusu kimdi diye sorarsanız bence teknik ekipti. Yapılan birkaç yanlıştan söz etmek gerekirse; Cenk'in 90 dakikayı kaldıramayacağını hep dile getirdik. Siz onu 90 dakika sahada tutmakla oyunun son bölümlerini bir kişi eksik oynattınız. Turgay sahada var mı yok mu belli değildi ama onun suçu yok, oyuncu mevkisinde başarılı olur. Turgay'ı o mevkide oynatmanız, kendisini maç süresince faydalı kılmadığı gibi bir kişi de onunla eksik oynadık. Kemal'in sakatlığında Ersin'i oyuna süreceğinize Turgay'ı savunmaya çekip hücum hattını güçlendirebilirdiniz. Abdülaziz bence son haftaların en iyi maçını oynadı siz tuttunuz onu çıkardınız. Zenke'nin oyundan alınmasına hiç inanamadım. Karşılaşma 1 – 1 galip gelmeyi düşünüyorsunuz kanatlarda ki iki hızlı ve etkili adamı oyundan çıkartıyorsunuz, sonra orta sahadan özellikle Murat Yıldırım'ın derinlemesine attığı uzun topları 36 yaşında ki adam tutsun gol yapsın diye bekliyorsunuz. O yapılan oyuncu değişikliklerinizden sonra inanın benim galip gelebilmek gibi bir düşüncem olmadı. Bir puanı kurtarmak gecenin kazancı olacaktı diye düşündüm. Kalpar'ın yerinde ben olsaydım Kemal'in yerine Turgay'ı çekerdim, ikinci yarıya Cenk'in yerine Emre ile başlardım. Abdülaziz ve Zenke yi de oyunda tutarak galip gelinebilirdi.
Her maçtan sonra iyi ki kalemizde Ahmet Şahin var diyoruz. Eğer bir maçta kaleci maçın kahramanı ise anlayınız ki takımda bir sıkıntı var. Ya savunma zaafınız ya da oyun sisteminizde bir problem olduğunu anlayabilmelisiniz.
Şehrimizde ilk kez böyle bir heyecan oluştu. Taraftar başarıya aç, yediden yetmişe herkes süper lig hayalleri kurmaya başladı ve buna inanmışlar. Futbolcu arkadaşlarımızda inansın yüreklerini ortaya koysunlar. Şunu bilsinler ki her futbolcunun hayalidir böyle bir taraftar önünde top koşturmak, bu da sizlere nasip oldu. Kalan maçlarda Allah sizin yardımcınız olsun güç kuvvet versin. Saygılarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Selamet Atlı Arşivi
SON YAZILAR