Son son izleyin?

Böylesine önemli bir maçta bize rahatsızlık yaratacak tek handikap, ligde hedefi olmayan yegane takım olan Karşıyaka'nın rahatlığı olabilirdi. Nitekim öyle de oldu. Sezon başından beri bir türlü kadro istikrarını yakalayamayan konuk takım için eksikler sıkıntı yaratmamıştı. Aksine eldeki oyunculardan geleceğe yönelik bir takım yapmayı planlayan Reha Kapsal'ın ilk 11'i hayli dirençli bir oyun ortaya koydu maçın ilk yarım saatinde. Gurur ve Baki gibi sakar iki stopere sahip olan konuk ekip savunmanın önüne yerleştirdiği 3'lü orta sahasıyla savunmada direnci ve kalabalığı arttırmayı hesaplamıştı. Bunda da başarılı olan İzmir ekibi kalemizi Tiago ve Erçağ ile rahatsız ediyordu. Orta sahada Murat'ın aşırı tutuk oyunu ve Kemal'in çok erken gördüğü sarı kart nedeniyle hamlesiz kalması yüzünden orta sahamızı çok çabuk geçen konuk ekibe karşı bir türlü ritim tutturamayan oyun, Karşıyaka'lı Fırat'ın bir lütuf değerinde gördüğü kırmızı kartla ibresini bize çevirdi.

 İkinci yarıya bu maçı kazanacağız psikolojisiyle çıkan Samsunspor'umuz, rakibin hem fiziksel hem de psikolojik direncinin düşmesiyle oyunu rakip sahaya yıkmaya başladı. İlk yarının suskun ismi Agbetu'nun fiziksel artılarını ortaya koymasıyla kazandığımız penaltı sonucu öne geçerek maçı erkenden kopardık. 0-0 giden maçta penaltıyı atacak tek isim bana göre Hakan Bayraktar'dı. Tahminim şaşmadı ve klas oyuncu penaltıyı gole çevirdi. Hem de olağanın dışında bir soğukkanlılıkla. Golün ardından dirençleri düşen KSK stoperlerini sürklase eden Zenke ve Agbetu ikilisiyle skora gitti ekibimiz. Zenke'nin 3.golü ise anlatılır gibi değil. Dönüşü, topu önüne alışı ve vuruşu en üst düzeydeydi. 3-0'ın ardından ekibimizin tempoyu düşürmesini bir yandan anlıyorum ama averajımızı daha da iyi yapmamız için hiçbir engel yok. Böylesine maçta eleştireceğim tek nokta ise duran toplardaki kötü varyasyonlarımız. Rakibimiz 11 kişi devam etseydi, süre daraldıkça dirençleri artacak ve tek gol yolumuz duran toplar olacaktı. Kalan haftalarda bu noktaya biraz daha eğilmek gerekiyor diye düşünüyorum. Oyuncularımız ise ikinci yarıda gerçek kimliklerine kavuştular, yalnızca Murat kalitesinin altında kaldı. Kalpar'ın oyuncu değişiklikleri de yerindeydi, Dilaver ve Aziz'i onore etmesi takdire şayandı.

 Öyle bir ortam var ki artık süper lige çıkmamak için hiçbir engel kalmadı. Klişe tabirle Şampi.. olduk desek yeridir. Haftaya gardı düşmüş Denizli deplasmanından da 3 puanla döneceğimize inanıyorum.
Buradan Samsunspor sempatizanlarına da seslenmek istiyorum. Taraftarımızı,camiamızı,takımımızı, tarihimizi öve öve bitiremeyen, efsane kaptanımız Emin Kar'ı onore eden TRT'de son son izleyin Samsunspor'umuzu. Çünkü seneye Samsunspor'umuzu izlemek için Digiturk bağlatmak zorunda kalacaksınız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mert ORAL Arşivi
SON YAZILAR