Sevgi Hırsızları

Bazı insanlar vardır  ikiyüzlüdür. Ama anlayamazsın sen o insanları. Yüzleri gülerken kalplerinde haince planlar yapar. Bu insanlar çok beceriklidir. Çok çabuk ikna ederler. Yalan söylemekten korkmazlar. Çok da başarılıdırlar.
Nasıl tanırız bu insanları demeye lüzum var mı? Belli değil mi? Bu insanlara karşı nasıl tedbir almalıyız o zaman? Bu insanların her sözüne inanmamalıdır.
Yukarıda anlattığım bir kişiyi kötüleme sanatının bir örneği. Kötü bir örneği.  İnsan isterse bu cümleleri sayfalarca uzatabilir. Kötü yazılar yazmak çok kolaydır. Ama insanların güzel özelliklerini yazmak o kadar değildir.,.Ben iki küçük paragraf yazarken bile zorlandım. Önemli olan insanların kötü yanlarını değil, iyi taraflarını yazabilmek ve görebilmektir. Şu da bir gerçektir ki, “Hiçbir insan yalnızca ne kötüdür, ne de iyidir.” Her insanın iyi olan ve iyi olmayan yanları mutlaka vardır. Bizler insanların kötü yanlarını değil güzel taraflarını görmek zorundayız. Hiçbir insan herkese göre iyi veya kötü değildir. İnsanlar zaten kötü yanlarından memnun değillerdir. İyi yanlarından görürsek o kişi zamanla iyi özelliklerini çoğaltacaktır. Ama genellikle bizler birbirimizin güzel taraflarını görmek istemeyiz ve onları kötü yanları ile görürüz. Hiç doğru değil bence. Toplumumuz bu yüzden birbirine düşman olmakta ve en ufak bir tartışma çok çabuk büyümektedir. Affeden bir toplum değiliz ne yazıkki… Bağışlamak büyüklüğün şanındandır deriz. Ama o büyüklüğü göstermek çok zor gelir. Değerli dostum gel beraberce kötü olarak gördüğümüz bu insanların iyi yanlarından bakalım ve çok çabuk atmayalım. Kim bilir belki bir gün o kişi çok iyi birisi olabilir. İnsanları kaybetmek değil kazanmanın yollarını arayalım. Şunu da çok iyi bilmek lazım ki, insanlara layık olduğu değeri vermeliyiz. Ne bir eksik ne bir fazla. Fazla değer verdiğimiz insanlar bunun kıymetini bilememektedir. Sonuç olarak da zararlı çıkan biz oluruz.
Sevgili dostum, hepimiz yukarıda anlatılan sevgi hırsızları ile karşılaşabiliriz. Ama onlar hakkında hemen peşin hükümle kötü damgasını vurmadan önce düşünelim olur mu? Sevgi hırsızları da toplumumuzun bir gerçeğidir. Onlar sanıldığı kadar kötü değildir. Belki gönülleri çok fazla büyüktür. O kadar ki bütün insanları içine alacak kadar sevgi doludur.
Hepinize sevgi dolu gönüller dilerim.
Sağlıcakla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yaşar Koca Arşivi
SON YAZILAR