Samsunspor zoru seviyor

 

Zirve yarışında bende varım diyebilmek adına kilit maçlarına çıkan Samsunspor un rakibi, yine Bank Asya Liginin şampiyonluk adaylarından K.Erciyesspor du.
Geçtiğimiz hafta içerde oynadığımız Denizlispor maçı sonrası özel nedenlerden dolayı köşeme yazamadım. Kısaca o maçtan da söz etmek istiyorum. Bank Asyanın en güçlü ekiplerinden birisinin Samsunspor olduğunu her fırsatta söyledim. Fakat gerek basında gerekse taraftar yorumlarında  Samsunspor un henüz dişli bir takım ile karşılaşmadığını ve zayıf takımlarla yaptığı mücadelelerde ise zorlandığı hep söylendi. Oysa ben düşüncelerimde yanılmadım.
Samsunspor tempolu oyunu seviyor. Zirveye oynayan takımların hücumu düşünerek oynaması Samsunspor un işini biraz olsun kolaylaştırıyor. İşte bunlardan birisi Denizlispor du. Evimizde oynadığımız mücadeleye rakip mutlak galibiyet için çıktı; çıktı diyorum çünkü bu düşünce sadece maç başlayana kadardı. Samsunspor muhteşem taraftarının önünde öyle bir futbol oynadı ki lideri adeta ezdi. Lider Denizlispor skora razı bir oyun sergileyip buradan çıkartılacak olan bir puanın kendileri için önemli ve yeterli olabileceğini düşünerek maçın bir an önce bitmesini beklediler. İşte bu bence Samsunspor un bariz gücünü ortaya çıkartmıyor mu? Lider senin karşında eziliyorsa, beraberliği yakalayan o lider takım maç boyunca bir puana razı olup bitse de gitsek havasında ise o zaman karşılarında Bank Asya Liginin en güçlü ekiplerinden birinin olduğunu söylemek doğru değil midir?
Akhisar Bld.spor, Tavşanlı Linyitspor gibi ligin mütevazi takımları Samsunspor un gücünü biliyorlar. Onlar için kaybetmemek büyük başarı, süper lige çıkmak gibi bir hedefleri yok. Bu sezon Bank Asya da tutunabilmek onların en büyük hedefi olacak. İşte bu tip takımlara karşı oynamanın zorluğunu anlatmaya çalışıyorum.
K.Erciyesspor maçına gelince; birkaç haftadır süre gelen o etkili futbolunu K.Erciyesspor karşısında da gösteren Samsunspor şüphesiz maç sonunda gülen taraf oldu. Kart cezasının bitmesiyle kadroda ki yerini alan S. Zenke nin galibiyetteki payı büyüktü. Samsunspor karşısına nağmağlup çıkan K.Erciyesspor un evinde gol atamadığı tek takım Samsunspor oldu ve o maçıda kaybetti.
Biz iyi yoldayız ben buna inanıyorum. Bakın bir örnek vereyim; Karabükspor u Emenike diye bir futbolcu sırtladı götürdü; Her maçın kahramanıydı adeta. Samsunspor da ise bir hafta sahneye Savaş çıkıyor,  diğer haftada Zenke, daha sonra Murat Yıldırım. Bu demektir ki Samsunspor takım oyunu oynuyor. Murat Yıldırım üç haftadır oynadığı güzel futbolu attığı gollerlede süsledi.
Öyle bir hafta geçirdikki, aldığımız galibiyet değil üç puan, nede altı puan, sanki on iki puan değerinde bir galibiyetti kazanılan zafer. Önümüzde zorlu bir Orduspor müsabakası var, gerçekten zor geçecek. Pazar akşamı taraftarlarımızın tribünleri doldurup sergileyeceği güzel şovlar ile umarım yine galibiyete koşan taraf olacağız. Saygılarımla...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Selamet Atlı Arşivi
SON YAZILAR