Sabırla Beklemek..!

Bank Asya 1. Lig te Ankaraspor un doğrudan düşürülmesiyle birlikte on yedi takım ile lige devam ediliyor. Sezon sonunda ilk ikinin doğrudan süper lige yükseleceği 3. ile 6. , 4. ile 5. nin arlarında yapacakları çift maç eleme usulü ile finale yükselerek, oynanacak final maçının ardından kazanan takım süper lig vizesi alan üçüncü ve son takım olarak süper lig hasretine son verecek.
Ankaraspor un ligten düşürülmesinin ardından sezon sonu ligin alt sırasında yer alan iki takım daha Bank Asya Ligi ne veda edecek. Yani ligin zirvesinde şampiyonluk savaşı, dibinde ise ateş hattından kurtulabilmek için takımların canla başla mücadele ettğini görmek mümkün. Bank Asya 1.Liginde son yılların en çekişmeli ligine şahit oluyoruz. Hiçbir takım bariz üstünlük sağlayıp zirvede puan farkı yapamadı. Öyle bir lig oynanıyor ki, iki üç maçlık bir galibiyet serisi yakalayan dokuzuncu sıradaki takım bir anda kendini zirvede bulurken, arka arkaya iki maç kaybetmesi halinde ise kendilerini ligin dibinde bulabilirler. Ve ben ligin bu şekilde gideceğine inanmıyorum, bir çok takımın puan cetvelindeki sıralamalarında çok farklı yer değişiklikleri olacağını düşünüyorum. İkinci yarının başlamasıyla birlikte bazı takımların fire vereceğini, takımların gerçek gücünün ilerleyen haftalarda ortaya çıkacağını sanıyorum.
Devre arasını iyi değerlendiren, takım içindeki eksiklerini iyi tesbit ederek yerinde transfer yapabilen, alternatifi yani kulübesi zengin olan takımlar, tecrübeli ve sabırlı olan takımların daha çok zirveyi zorlayacağını düşünüyorum. Bu lig denk güçlerin mücadele ettiği bir lig, herkes herkesi yenebiliyor, sezon sonu üç takımın yüzü gülecek, umarım süper lige adını yazdıran bu üç takımdan birisi Samsunspor olur. Bank Asya 1. Liginde ilk yarının kısa bir değerlendirmesini yapacak olursak; şuana kadar hiç kırmızı kart görmeyen Denizlispor, Gaziantep Bld.spor ve TKİ Tavşanlı Linyitspor ilk yarının en centilmen takımları olarak görülürken, 7 kırmızı 44 sarı kart gören Boluspor ise şüphesiz ligin en hırçın takımı olarak göze çarpıyor. Ligte en fazla gol atan takım 30 gol ile yine Boluspor olurken en az gol atan takım ise Türkiyedeki bütün profesyonel liglerde dahil olmakla birlikte on altı maçta sadece 4 gol atabilen Kartalspor. En fazla gol yiyen takım 23 golle Güngören Bld.spor olurken, en az gol yiyen takım ise 11 golle Samsunspor. Bana göre ilk yarı en ilginç olan neydi biliyormusunuz? Ligte tek mağlubiyeti bulunan K.Erciyesspor, bu yenilgiyi Samsunspor dan alırken; ligin ençok gol yiyen ekibi Güngören Bld.spor'a en az gol yiyen Samsunspor un mağlup olmasıydı. Bunun açıklamasını bir önceki yazımda yapmıştım, tamamen karşısındaki rakibe göre konsantre olamak başka bir şey değil. Yeni yılda Samsunspor da yaşanan ilk gelişme sportif direktör İsa Turan ın istifası oldu. Gerek yerel basında gerekse köşe yazılarında İsa Turan ın istifasını değerlendiren herkes yönetime ve Kalpar a yükleniyor. Bu saatten sonra yapılan rencide edici eleştiriler Samsunspor un önüne takoz koymaktan başka bir şey kazandırmaz. Beni ne Kalpar nede Turan ilgilendirir; ben Samsunspor un gidişine bakarım biz süper lig istiyoruz arkadaş. Eğer ikinci yarının başlamasıyla birlikte olası bir kötü gidiş esnasında şüphesiz yönetim gereğini yapacaktır.
Saygılarımla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Selamet Atlı Arşivi
SON YAZILAR