Büşra Yıldız

Büşra Yıldız

Odaklanmayı iyileştiren besinler

Yedikleriniz yalnızca kilonuzu değil, bel çevrenizden enerji seviyelerinize, hafızanızdan üretkenliğinize kadar sağlığınızın çeşitli yönleri üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. Hatta Dünya Sağlık Örgütü, doğru beslenmenin ve mikro besin eksikliklerinin tedavi edilmesinin üretkenlik ve odaklanma düzeylerini yüzde 20 oranında artırabileceğini tahmin ediyor! Yani bir dahaki sefere, herhangi bir şeyi yapmanın neredeyse imkansız olduğunu hissettiğiniz o anda aslında tek yapmanız gereken şey diyetinizi değiştirmek olabilir. Üretkenliği artıran birkaç gıdayı dengeli ve sağlıklı bir beslenmeye dahil etmek, gün ortası durgunluğunun üstesinden gelmek ve işleri halletmek için odaklanmanın ve enerjik kalmanın anahtarı olabilir.
Pancarın beyin üretkenliği için harika bir besin olarak görülmesi şaşırtıcı değil. Çünkü pancar içeriğinde doğal olarak bulunan nitrat; damar genişletici görevi sayesinde kan akışını artırır, bu da enerji ve üretkenliği artırır.
Nitrik Oksit dergisinde yayınlanan bir çalışma, pancar suyu açısından zengin, yüksek nitratlı bir diyetin, beynin dikkat ve öz düzenlemeden sorumlu olan belirli bölgelerine kan akışını artırabildiğini göstermiştir.
Somon, mega dozda omega-3 yağ asitleri içerir ve bu da onu zihinsel enerji ve odaklanma açısından en iyi besinlerin içerisine sokar. Omega-3,inflamasyonun azalmasından tutun da daha iyi kalp sağlığına kadar oldukça geniş sağlık yararlarına sahiptir. Yeni araştırmalar ayrıca somon gibi gıdalardan alınan omega-3 yağ asitleri alımının arttırılmasının hafızayı güçlendirmeye ve beyin performansını artırmaya yardımcı olabileceğini de bulmuştur.
Etkileyici lif içeriğinden tutun da önemli vitamin ve mineral içeriğine kadar brokoli yemeniz için pek çok neden var. Ancak brokolinin aynı zamanda zinde kalmanıza ve beyin gücünüzü artırmanıza yardımcı olabileceğini biliyor muydunuz? Brokoli, biliş söz konusu olduğunda güçlü faydaları olan temel bir besin maddesi olan kolin açısından zengindir. Araştırmalar, kolinin bilişsel performans, beyin gelişimi ve hatta hafıza fonksiyonunda rol oynadığını ileri sürmektedir.
Sabahları bir fincan yeşil çay, gününüzü iyi bir şekilde geçirmek ve üretkenliğinizi artırmak için ihtiyacınız olan şey olabilir. 2017 tarihli bir incelemeye göre yeşil çayın beyin üzerinde oldukça güçlü etkileri olabilir. Yeşil çay tüketimi kaygının azalması, daha iyi hafıza ve artan dikkat ile ilişkilendirilmiştir.
Karmaşık karbonhidratlarla dolu olan tatlı patates, tokluğu teşvik etmek, kan şekerini dengelemek ve üretkenliği artırmaya yardımcı olmak için size sabit bir enerji akışı sağlamak için yavaşça sindirilir.
Sağlıklı beslenme ve iş verimliliği söz konusu olduğunda, verimliliği artıran bu güçlü besinlerin dengeli ve besleyici bir beslenme düzenine eklenmesi gerekir. Yani diyetinizin geri kalanı ultra işlenmiş gıdalar ve abur cuburla doluysa, birkaç sap brokoli yemek pek bir fark yaratmayacaktır.
Verimliliği artıran birkaç porsiyon gıdayla birlikte bu sağlıklı alışkanlıkları gününüze eklemek işte, evde veya okuldaki üretkenliğinizde büyük bir etki yaratabilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Büşra Yıldız Arşivi
SON YAZILAR