Merhabalar değerli DENGE gazetesi okurları,

Bugünden itibaren haftanın belli günlerinde bu köşede siz  değerli okurlarımızla birlikte olacağız. Köşe yazmaya karar verme nedenim içerisinde bulunduğum meslekte önüne gelen herkesin köşe yazmaya kalkmasına olan tepkimdir, nedenine gelince ,bu işin  Üniversitesini  okumuş,mesleğin tahsilini yapmış, entelektüel birikimi çok iyi olan,eğitimli insanlarca yapılması değil de, yapacak başka bir iş bulamayıp hasbel kader,tanıdıkları vasıtasıyla gazetelere hatırla alınan insanlarca yapılmasıdır.Yaşama,olaylara, topluma,insanlara kendi ,küçük acınası hayat pencerlerinden bakan bu şahıslar mesleğin ciddiyetinide onurunuda ayaklar altına almaktadırlar.Küçük çıkarları çerçevesinde ,çok önemli bir mesleği,hiç düşünmeden her türlü erezyona uğratıp dejenere eden   bu insanlar(gazeteciler demiyorum) gerçek gazetecilerin karşısında diz çökmek zorunda kalacaklar.Bende bu kokuşmuşluğu kendimce kurguladığım öyküler çerçevesinde şekillendirip siz okuyucularımızım yorumuna sunacağım.Köşe  yazılarımız genellikle okuduğum kitaplardan edindiğim tecrübeler ışığında kafamda  tasarladığım hikayelerden oluşacağından gerçek hayatla ilgisi olmayacak ancak  Kurtlar vadisi  dizisine benzer hikayeleri anlatacağımdan bir hayli ilginç hikayelerimiz olacak. Örneğin alman Yeşiller  Partisinin türk yöneticileri konulu bir hikayemiz olacak bu hikayede  Adoş, Kötoş, İboş kardeşlerin hikayelerinden Yenoş, Yazoş, ikizlerin maceralarının yer aldığı dizi hikayelerimiz olacağı gibi dünyada ve Ülkemizde yaşayan çok yüzlülerin karakter tahlillerini yapacağız.

         Hikayelerimizin ağırlıklı kısmı Yenoş ve Yazoş ikiz kardeşlerin maceralarına ayırmamızın nedeni bu hikaye kahramanları tarihin seyrinde  yaşanmış bir çok olaydan esinlenerek  hazırlandığından bu iki model hikaye kahramanımızın maceraları  halk arasında çok konuşulduğundan hikayeleri bir hayli ilginç örneğin Yenoş'un hayat hikayesi çok ilginç dünyaya geldiği günden ölümüne kadar geçen süre içersinde iki işle meşgul olmuş birisi yemek, bir diğeri ise cinsel ilşkide sınır tanımamak, bunundışındaki ilişkilerinin tamamı bu ilişkilerine alt yapı hazırlamak için olanak sağlamayla geçmiş.

         Yazoş'a gelince onun  ikizi olan Yenoş'tan farklı özelliği bir şişe şaraba her şeyini satmasıymış. Akşamları bir şişe şarap ikram eden herkese neyi varsa nu verirmiş, zaten verecek herhangi bir ekonomik materyali yokmuş ancak beraber olduğu bayanlardan, kendi vücuduna varıncaya kadar her şeyini bir şişe şaraba satan bu adamın hayat hikayesi bir hayli ilginç.

         Sosyal ve siyasal hayatın içerindeki hikaye kahramanlarımıza gelince bu  konuda da bir hayli güzel hikayelerimiz olacak  adoşla  kötoş, iboşla akkuşun hikayeleri bir hayli ilginç ve akıcı olacağını düşünüyorum. Bu konudaki kararı verecek olan siz değerli okurlarımız olacak. Bizim işimiz hikaye yazmak sizin işiniz değerlendirmesini yapmak.Başka ilginç hikayelerde buluşmak üzere.Hoşçakalın

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR