Şevki Yıldırım

Şevki Yıldırım

MEDİCANALI 6 AY

Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez Medicana'nın hizmete girişinin 6'ıncı ayında Samsun basınıyla bir araya geldi. Aynı zamanda bir gazetemizn de patronu olan Adnan Ölmez; "Allah'ın her türlü imkanı fazlası ile verdiği bir şehirde yaşıyoruz ama hiç bir alanda marka yaratmayı beceremedik. Basın alanında ilk 3-4 içindeyiz. Bu da bize küçük de olsa mutluluk veriyor" dedi.

Medicana Samsun Hastanesinin kuruluşundan bu yana geçen 6 aylık sürede kat edilen mesafenin kamuoyu ile paylaşılması adına düzenlenen toplantıda Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez; Her türlü imkana sahip olmasına karşın  hiç bir konuda Samsun'un Türkiye genelinde ilk 20'ye 30'a giremediğini fakat sadece yerel ve bölgesel basının etkinliği anlamında ülke genelinde daima ilk üç, ilk dört içerisinde anıldığını dile getirerek yerel ve ulusal basın mensuplarına teşekkür etti.

Medicana Samsun Hastanesinin uzman kadroları ve teknolojik alt yapısı hakkında bilgi veren Genel Müdür Vahap Doğan; "Hastanemiz 30 bin metrekare kapalı alanıyla, 4 Vip oda, 8 suit oda, 75 yoğun bakım, 133 tek kişilik hasta odası ile toplam 220 yatak kapasitesine sahip Karadeniz'in en büyük özel hastanesidir. En son tıp teknolojisi ve konforu ile donatılan Karadeniz'in en büyük hastanesi MEDİCANA Samsun Hastanesi,  bölge iller ve çevre ülkelere Türkiye'nin alanlarında uzman doktorları ile en üst düzeyde sağlık hizmeti sunmayı hedeflemektedir. Açılışından bu güne geçen altı aylık sürede hastanemize 90 bin poliklinik hastası başvurmuş olup, yaklaşık üç bin medikal tedavi ve cerrahi operasyon hastanemizde gerçekleştirilmiştir.  MEDİCANA Samsun Hastanesi,  JCI  kalite standartlarına göre yapılandırılmış hasta ve insan odaklı bir hastanecilik anlayışına sahiptir." ifadelerini kullandı.

Daha sonra Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, Medicana Samsun Hastanesi Genel Müdürü Vahap Doğan ve Hastane Başhekimi Operatör Doktor Ferhat Günaydın biz basın mensuplarına hastaneyi gezdirerek bilgi verdi. Hastane gerçekten imrendirecek denli güzel donınımlıydı. En son tıp teknolojisi ve konforuyla donatılan Karadeniz'in en büyük özel hastanesi Medicana Samsun Hastanesi, bölge iller ve çevre ülkelere, Türkiye'nin alanlarındaki uzman doktorlarıyla en üst düzeyde sağlık hizmetleri sunmayı hedefliyor. Kuruluşundan beri, sadece Samsun'a değil, bölge iller ve çevre ülkeleri göz önünde tutularak hayata geçirilen bu proje; Karadeniz Bölgesinde “sağlık turizminin” öncüsü olmayı hedefliyor. Özel Medicana Samsun Hastanesi, Medicana Hastaneler Grubu'nun hastane işletmeciliği ve yönetimi konusundaki mevcut gelişmiş bilgi tecrübesi ile Karadeniz'de bir sağlık üssü olmaya gerçek bir aday. Aman sağlığınızı kaybetmeyin ama, Medicana'yı da aklınızdan çıkarmayın.

FENERE YUNAN ZULMÜ

Önceki gün Fener'i söndüren Samsunumuz için gazeteler ne başlık atmış diye bakındım tüm gazetelere hep klasik malum söylemler var başlıklarda. Gekas sirtaki yaptı gibi mesela. Hiçbir gazetede görmediğim ama arkadaşımız Gülsüm Urfalı'nın sosyal paylaşım sitesindeki başlık çok hoştu: Fener'e Yunan Zulmü. Bir Fener taraftarı olduğunu bildiğim Gülsüm'e teşekkür ediyorum. Aslında tüm Fenerlilere teşekkür ederim. Onlar kendileri ile de dalga geçmesini iyi biliyor! Ah şu küme düşme işini de  kabullenebilseler!
Samsunspor'un Fener maçı öncesinde Spor sayfamızdaki Çift Kale adlı köşemizde yazdığımız yazımızda bakın neler söylemişiz:
Samsunspor o zamanlar "Arkayı Fenerlediğimiz" için çok sevilirdi. Şimdi düşünüyorum da, Samsun mahallelerinde çocuklar Samsunspor'u niye tutsunlar, niye Samsunsporlu olsunlar diye.. Ne kalmıştır isminden başka bu alemde.. Samsunsporumuzun futbalda geçen yıl geldiği bu yer, süper lig şampiyonluğunun oynandığı en pahalı podyumdur. Bu podyum, içinde barındırdığı takımlara "futbolda üç netice de olabilir" dedirten çok hassas matematik labaratuvarıdır.

Samsun, Samsunspor şehridir. Samsunsporumuz için Fenerbahçe maçı çok önemli bir fırsattır bana göre. 19 Mayıs adlı hassas labaratuvarda 3 puanın daha buharlaşıp gitmesini ne bu kent, ne bu bu taraftar, ne de bu marketler bolluğunda takımımızın yeni 'bakkal'ı kaldırabilir. Ne dersiniz, 3 puanla çıkmak için arkayı Fenerlemeye gerek var mı? Saatler 19:45'i gösterdiğinde meşin yuvarlak, Fener'in koruduğu kaleden bizim için umuda yolculuk olarak birkaç kez çıkartılmış olsun. Neden olmasın?
Ve oldu işte. Yine arka Fenerlendi. Nasıl mı? Bizim 1,2,3 v3 4. hat dolmuşları 3 kişilik değil mi? Arka Fenerlenmiştir beyler!! Teşekkürler sayın Bakkal, teşekkürler çocuklar..

FACEBOOK

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Dönem Sözcüsü Müşfik Veysel Erdoğan yaptığı basın açıklaması yaparak, "Samsun Yakakent Sağlık Grup Başkanlığı Toplum Sağlığı Merkezi'nde memur hizmetli olarak görev yapan Erol Ceylan 17 Eylül 2010 tarihinde işyerindeki bilgisayardan internet üzerinden facebook sosyal paylaşım sitesi aracılığıyla Volkan KONAK'ın Show TV'de gösterilen türkü videosunu arkadaşlarıyla paylaşmış. Bunun üzerine Samsun Valiliği tarafından Erol Ceylan hakkında Disiplin Soruşturması başlatılmış  yapılan disiplin soruşturmasında “17 Eylül 2010 tarihinde saat 09:59'da mesai saati içerisinde ve devlet malını kullanarak, Erol Ceylan'ın kendi facebook internet sayfasında siyasi bir parti aleyhinde (yani AK Parti aleyhinde) küfür ve hakaret içerikli yazılar yazdığının tespit edildiği” belirtilerek savunması istenmiş.

Sanki bu ifadeler Erol CEYLAN tarafından yazılmışcasına ve özellikle paylaşılmışcasına dayandırılarak disiplin soruşturması açılmış. Günlük hayatta her birimizin sosyal paylaşım siteleri üzerinden yüzlercesini paylaştığımız bir video klibi yüzünden ve yapılan paylaşımın sadece kendisine ait özel sayfasında kendi arkadaş grubu içerisinde yapılmış olmasına rağmen, Erol Ceylan'ın 15 yıllık memuriyet hayatı sonlandırılmış. Bu karar hiçbir şekilde kamu vicdanıyla ve hukukla bağdaşmaz. Çok basit bir konuya ısrarla siyasi içerik kazandırarak verilmiş bu zorlama karar öncelikle çalışanlara ve topluma gözdağı verme amacını taşımaktadır."
Her taraftan kuşatıldık da haberimiz mi yok. Aman siz siz olun, hiçbir ortamda, hiçbir sosyal paylaşım sitesinde, telefonda, melefonda konuştuklarınıza yazdıklarınıza, imalarınıza, işaretlerinize dikkat edin. Erol Ceylan'a ne olacak?

BEDAVA
 
Benzin istasyonunun önünde bir afiş: Depoyu dolduran lotaryada tutturursa bedava seks kazanıyor!
Temel ile İdris benzinciye Doldur depoyu der, sonra bedava seks için lotaryaya talip olur...
Benzinci sorar:
Kafamdan bir sayı tuttum, bilirseniz bedava seks.
Üç derler...
Benzinci, Bilemediniz, ben beş tutmuştum.
Bir hafta sonra iki kafadar yine gelir, depo yine doldurulur, yine lotarya...
Bizimkiler Yedi der.
Benzinci Olmadı, ben altı tutmuştum.
Üç gün sora yine depoyu doldururlar, yine lotarya...
İki derler, benzinci Bir der.
İdris Temel'e açılır...
Yahu bu bizi kandırıyor galiba, hep başka rakam söylüyor...
Hile yapmasın!
Temel cevap verir:
"-Yok canım.. Bizim Fadime arka arkaya iki kere kazandı!.."

GÜZEL SÖZ

Matematik, sibernetik, fizik, müzik, tüm bunlar, eninde sonunda, sadece, insanlar şiir okumayı öğrensinler ve anlasınlar diye gereklidir.
(Nazım Hikmet Ran)

KALEM SİZDE

Samsun'un  sağlık  kenti  ve  sağlık  üssü  olacağı, çevredeki  4  ilde  2.5 milyon nüfusa  hitap  edeceği  sık  sık  gündeme  getiriliyor. Sağlık  üssü  kavramı;  ABD de  neoliberal  politikanın,  sağlığı  ticarete  açma  alanı  olarak  tanımladığı sistemde, kullandığı  piyasa  argümanıdır.  Sağlığın  hak  olmaktan  çıkarılıp,  alınıp  satılabilir  mal  -meta-  haline  dönüştürülmesinin  adıdır.  Amerikan  sağlık  sistemi  tüm  vatandaşlarına  eşit  bir  sağlık  hakkı  sunmakta mıdır?  Bu  sorunun  cevabı   ve   analizi Samsun  Ve  Türkiye  için  önemlidir.
(Dr. Cem Şahan)
***

Biz abartıyı  çok severiz  ya da  çok farklı bakış açılarımız vardır.'Tükrüklü dilim Bakır telleri yalıyor/oturak istiyorum dinamolar üzerinde' diyen şairimize  mühendislik dehası olarak gören yorumlar yapıldığı gibi, çok uçuk bulanımız da oluyor. Ama ben Ferhat'ın aşkı için dağlar deldiğini ve su getirdiğini biliyorum. O aşka ve öyle aşk yaşayanlara saygı duyuyor ve şapka çıkartıyorum. Sevgili
ve güzel insan Şevki bey
(Reşat Kılıçarslan)

EFENDİLERRR!!!

Efendiler! Eğer bu millet, bu memleket parçalanacak olursa genel şerefsizliğin enkazı altında şunun bunun şahsi şerefi de parça parça olur. Biz o genel şerefi kurtarabilmek için harekete geçen millete ruhumuzla katıldık. Katılmamıza mani olabilecek şahsi rütbeleri, mevkileri de genel şerefi kurtarmaya yönelik bir gaye uğrunda feda ettik. Bunu anlamayıp da, milleti hala kafalarının keyfine göre idare etmeye kalkışan kuvvetler artık birer beladır. Bela çekmeye de bu milletin artık tahammülü kalmamıştır." Mustafa Kemal Atatürk

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şevki Yıldırım Arşivi
SON YAZILAR