KOCA BİR KARIŞIKLIK "TFF"

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 23 Nisan 1923'te kurulan; Türkiye'de futbol faaliyetlerini yürütmek, futbolun gelişmesini ve yurt sathına yayılmasını sağlamak, bu konularda her türlü düzenlemeyi yapmak, kararlar almak ve uygulamakla yetkili kurumdur.
Türk sporunun ilk teşkilatı olan Türk İdman Cemiyetleri İttifakı'nın kurulmasının ardından Yusuf Ziya Öniş başkanlığında ilk Türk Futbol Federasyonu 1923 yılında Şehzadebaşı'ndaki Letafet Apartmanı salonunda yapılan toplantıda Futbol Heyet-i Müttehidesi adıyla kuruldu. Ardından FIFA'ya başvuruldu ve Türkiye 21 Mayıs 1923 tarihinde FIFA'nın 26. üyesi oldu.
1936'ya kadar süren bu dönemde ilk Türkiye Şampiyonası Ankara'da yapılmış ve şampiyon Harbiye olmuştur. 1924'te FIFA'nın isteğiyle Sovyetler Birliği-Türkiye maçını Hamdi Emin Çap'ın yönetmesi ile ilk kez bir millî maçta Türk hakem görev yaptı. İlk kez hakem ve antrenör kursu açılması da yine bu döneme rastlayarak, ilk deplasmanlı lig kapsamındaki Millî Küme maçları da yine bu dönemde tertip edildi.
2012 yılında Federasyon başkanlığına gelen Yıldırım Demirören 2019 yılında yapılan İddaa ihalesinin ortaklığı olan şirket tarafından kazanılması sonucunda başkanlık görevinden istifa etti. Yerine 2019 yılının Haziran ayında yapılacak kongreye kadar Hüsnü Güreli geçici başkan olarak yönetim kurulu tarafından atandı.[1] 1 Haziran 2019 tarihinde yapılan olağan seçim genel kurulda tek aday olan Nihat Özdemir TFF'nin 42. başkanı seçildi. Özdemir 2,5 yılı aşan başkanlık süresinin ardından 4 Nisan 2022 tarihinde görevinden istifa etti ve yerine Servet Yardımcı vekaleten başkanlık görevine getirildi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dilek Kandemir Arşivi
SON YAZILAR