KISIR FUTBOL

Yılport Samsunspor'u yazmak kolay yaşamak zordur. Taraftarı sabırlı, tutkulu ve fedakârdır, maçları bilinçli seyreder ve  seyrederken yaşar. 

İkinci sezonunu yaşadığımız TFF 2.Lig bizim ayarımızı iyice bozdu. Neden? Bu ligde böyle yönetim kimsede yok. 

Daha önceleri Yılport Samsunspor'da  yöneticilik yapmış ticaret hayatı çok başarılı  ve sporu bilen büyük iş adamı Yıldırım Holding Genel Başkanı Yüksel Yıldırım ve geçmiş dönemlere damgasını vurmuş efsane Spor adamı İsmail Uyanık işi devraldı. 

Buraya kadar her şey güzel ne yazayım futbolu mu? O yok işte.  Yılport Samsunspor'un oynadığı futbol maçlarını cep telefonundan mı, laptopdan mı nereden izlediğimizi bilmediğimiz karmakarışık yayınlar gibi donuk, sönük ve heyecansız. Rakip takımların stadyumları gibi kötü.

Hoca tutturmuş bir hayde ilk dakikalardaki golü atsak farklı olurdu. Ne farklı olurdu hocam? Biz hep ilk dakikalarda gol kaçırınca maç boyu  kötü futbol mu oynayacağız? Gol kaçabilir ama kötü futbola bu mazeret olmaz. 

Hocam savaşacağız diyor. Tamam hocam savaşalım ama bizimkiler tam tersini yapıyor. Didişmeyi tercih ediyor. İrfan Buz hocam futbolumuzu geliştireceğiz, daha iyi futbol oynayacağız, deplasmanlardaki kötü futbola çare bulacağız demeniz gerekirken maç yayınları gibi demeç veriyorsunuz, yani ne dediğinizi kimse anlamıyor artık. 

Deplasmanlar futbol ve skor olarak bizleri korkutmaya başladı. Futbolcu performanslarına bakıyoruz, bir maçı iyi oynayan diğer maçı kötü oynuyor. Kısaca takım futbolunu oturtmamız gerekiyor.

Takım futbolunu oturtursak sistem içerisinde bir veya iki futbolcunun kötü olması takımı etkilemez. Buna çare bulmanız gerekiyor hocam.

Ligin dörtte biri bitti. 9 haftayı oynadık, kafadaki soru işaretlerinin bitmesi gerekirken biz geçen sezona döndük.

Aman hocam aynı şoku yaşamak istemiyoruz. Elinizdeki kadro bu ligin çok çok üstünde. Kısaca un var, su var, şeker var tatlıyı yapın hocam...

Hep beraber bayramı kutlayalım.

Saygılar...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit Gök Arşivi
SON YAZILAR