Büşra Yıldız

Büşra Yıldız

Kemik suyu diyeti

Kemik suyu diyet planı, genellikle haftada beş gün Paleo benzeri bir diyeti takip etmek ve 21 günlük bir süre boyunca haftada iki gün oruç tutmak arasında geçiş yapmayı içeren bir yemek planıdır.
Kemik suyu diyetinin, bazı günler yalnızca su, çay ve kemik suyunun tüketilmesini savunan kemik suyu orucu da dahil olmak üzere, günümüzde birkaç farklı versiyonu vardır.
Tipik olarak haftada beş gün boyunca işlenmemiş gıdalar açısından zengin bir diyetin yanı sıra, her gün bir ila üç porsiyon kemik suyu içmeyi hedefler. Bu günlerde tahıllar, gluten, soya, süt ürünleri ve şeker de kısıtlanmalıdır. Haftada iki gün oruç tutulmalı, gün boyunca tüm ara ve ana öğünlerde sadece kemik suyu tüketilmelidir.
Planın savunucuları, kemik suyu diyetinin hızlı kilo kaybına, daha iyi bir cilde, bağırsak sağlığının iyileşmesine ve inflamasyonun azalmasına yol açtığını iddia ediyor.
Birçok kişi kemik suyu diyetini kilo kaybı için kullanır. Aslında, inatçı kilolardan kurtulmaya ve birkaç gün içinde kilo vermeye hızlı bir başlangıç ​​yapmaya yardımcı olabileceğini iddia eden çok sayıda kemik suyu diyeti incelemesi var. Peki kemik suyu kilo vermenize nasıl yardımcı olur? Diyet planı, işlenmiş gıdaları ve sağlıksız içerikleri besleyici tam gıdalar ile değiştirirken aynı zamanda kilo kaybını desteklemek için iştahı ve kalori alımını azalttığı gösterilen protein alımınızı da artırır. Aynı zamanda, açlığı kontrol etmekten sorumlu olan belirli hormonların düzeylerini azaltabilen ve aynı zamanda genel vücut kompozisyonunu iyileştirebilen aralıklı oruç uygulamasını da içerir.
Kemik suyu diyeti, antiinflamatuar etkileri sayesinde bağırsak sağlığını desteklemeye ve sızdıran bağırsak sendromuna karşı korunmaya yardımcı olabilir. Sızıntılı bağırsak sendromu, bağırsak zarının geçirgenliğindeki değişikliklerden kaynaklanan, partiküllerin ve toksinlerin sindirim sisteminden kana geçmesine ve iltihaplanmaya neden olmasına izin veren bir durumdur.
Çalışmalar, kemik suyunda bulunan ana bileşiklerden biri olan kolajenin bağırsak astarını güçlendirmeye yardımcı olduğunu ve bunun da potansiyel olarak sızdıran bağırsağın önlenmesine yardımcı olabileceğini göstermektedir.
Bugünün dünyasında ortalama bir insan bir dizi çevresel toksine, pestisitlere, yapay içeriklere ve her türden kimyasala maruz kalır. İnsan vücudu, kendisini ağır metallerden ve diğer toksik maruziyetlerden arındırmak için kendi araçlarına sahip olsa da, aşırı miktarda kimyasalla dolup taştığında çoğu zaman buna ayak uydurmak zorlaşır.
Kemik suyu, sindirim sisteminin atıkları dışarı atmasına yardımcı olduğu ve karaciğerin toksinleri uzaklaştırma yeteneğini desteklediği için güçlü bir detoksifikasyon maddesi olarak kabul edilir. Ayrıca doku bütünlüğünün korunmasına yardımcı olur ve vücudun antioksidan kullanımını artırır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Büşra Yıldız Arşivi
SON YAZILAR