İLK MAÇIN GÜNAHI YOK 

İkinci yarının ilk maçı olan Altay karşısına ilk 11'de 3 yeni transferle çıkan Yılport Samsunspor, maçın ilk 20 dakikasında eski görüntüsünden uzaklaşmış, mücadeci hızlı, çabuk ve geriye oynamayan ve pas yüzdesini 3. bölgeye taşıyan bir takım görüntüsü verdi. Rakibimiz Altay da iyi transferler yaptı ama ilk maçında çeşitli nedenlerden dolayı bu oyuncuları kullanmadı. 

Artık sahanın her tarafını kullanan bir Yılport Samsunspor görmeye başladık derken ilk 30 dk 0-0 ile geçildi. Oyunda yavaş yavaş ağırlığımızı hissettirmeye başladık. Sağlı sollu ataklar etkisini  göstermeye başladı. Gökhan Karadeniz'in ortasında  Burak Çalık topu direğe nişanladı. İlk yarının son dakikalarında top bir o kalede bir bu kalede ve seyir zevki yüksek bir maç izliyoruz derken ilk yarı golsüz  tamamlandı.

İlk yarısı 0-0 biten maçın  geride bıraktıkları nedir derseniz; Djedje'nin güzel futbolu, Yasin'in durgunluğu, Gökhan Karadeniz'in etkili futbolu ve Nadir'in rakibi yıpratan presi diyebiliriz. Diğer futbolcularımız bildiğiniz gibi. Hele bir Saviçeviç'imiz var evlere şenlik, hayal kırıklığı yaratmaya devam ediyor...

Tahmin ettiğim gibi iki takım da ikinci yarıya aynı kadro ile maça çıktı. İkinci yarıya daha iyi başladık, topsuz oyunu oynuyoruz sahanın her tarafını kullanıyoruz, mücadele üst düzeyde yeni transferlerimize Nadir ve Burak Çalık'ın iyi futbolu etki edince gol pozisyonları bulmaya başladık. Tabi arada sırada rakibimiz Altay atakları da tehlikeli olmadı değil. Altay takımı bildiğiniz gibi boş takım değil, onlar da alabilirsek en azından 1 puan alabiliriz düşüncesine girip geriye yaslanmaya başladılar.

Dakikalar 73'ü gösterdiğinde Ertuğrul Hoca tarafından ilk hamleler gelmeye başladı. Burak çıktı İlyas girdi, Gökhan Karadeniz çıktı Mathias Coureur oyuna girdi. Burak tamam da oyunda bence hiç etkinliği olmayan Saviçeviç'in çıkması gerekirdi. Neyse bu hocanın işi. Guido'nun oyuna girmesi ile İlyas Kubilay'ın etkili oyunu sonucu yeni transferimiz Coureur'un zekice kendini boşa çıkarması sonucu pozisyon bulduk ama hakem penaltıyı vermedi. Bu pozisyonda yan hakemin de devreye girmesi gerekirdi. Kazandığımız duran topta İlyas'ın güzel ortası Nadir'in iyi zamanlaması ve rakip takım kalecisinin hatalı çıkışı sonucu golü bulduk. 

HAK ETTİĞİMİZ 3 PUANI ALDIK.

Hakem bana biraz işgüzar geldi, beğenmedim...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit Gök Arşivi
SON YAZILAR