İki portre çok fark

Murat Yıldırım. 1987 Çorum doğumlu. Kumaşı, kalitesi ve alt yapısı bu ligin çok çok üstünde. Açık söylemek gerekirse karakter olarakta bu takıma fazla bir isim. Dünyanın en iyi altyapısına sahip olan Ajax'ta tamamlamış altyapı eğitimini. İlginçtir , ülkemizde 10 numara diye lanse edilen mevkide yetiştirilmiş Ajax'ta. Ancak 10 numarayı forma arkasında değil bir tebrik sıfatı olarak adının önünde taşıyor adeta, 10 numara oynuyor. Geçen sene geldi bu takıma, kim diye burun kıvırdık. Taraftarlarla ve basına iletişimi azdı, Türkçesi iyi değildi, takımdaki diğer arkadaşlarına göre çok makul ücrete top koşturuyordu. Kadroda yer bulamadı ilk haftalarda, sakatlıklar-formsuzluklar oldu da geldi sırası. Söke söke kaptığı formayı sırılsıklam teslim etti sezon sonunda. Taraftarların gözünden kaçmadı mücadelesi, geçtiğimiz sezonun en iyi oyuncusu seçti kendisini. Ön liberoda oynadı, sağ açık oynadı, solda oynadı, forvet arkası oynadı. Sadece oynamadı, en çok o koştu,didindi,çabaladı takımın yürüdüğü maçlarda çırpındı adeta! Geçen 4 haftada en çok mücadele veren, tribündeki yüreği sahada koşturan tek isimdi sahada. Yani içimizden biriydi ! Taraftar Emin Kar'ın 6 numaralı formasını ona layık görse de kendisi 77 numarayı seçti bu sezon, canı sağolsun dedik biz de. Evlendi Hollanda'da tebrik ettik.
 Sercan Temizyürek. 1988 Samsun doğumlu, sözde kendisi de içimizden birisi. İçimizden birisinin olması nedeni sadece Samsun'lu olması aslında. Yoksa taraftarın kendisinden beklentisini bir gün olsun karşılayamamış bir isim. Yerel basındaki herhangi bir gazeteyi açsan manşetler ezberedir aslında. " Aslan Sercan, Sercan süperdi, Sercan göz doldurdu, Süper solak, süper yetenek, süper asistler, süper paslar, bu hafta bambaşka bir Sercan izleteceğim vs vs.. " O haftalar hiç bitmedi, geçtiğimiz sene oynanan KSK maçından beri Sercan'ın olumlu bir hareketini hatırlayanınız var mı sahalarda? Saha içinden vazgeçtik saha dışında taraftarın kulağına gelenler de isyan noktasına getirdi bizleri. Sosyal paylaşım sitelerinde Sercan'ın üye olduğu gruplar bile trajikomik. " Ölümüne Trabzon, Aslan Cimbom" vs vs.. Bahsettiğimiz oyuncu Samsunspor'un 10 numaralı formasını giyen oyuncu yani 10 numara Samsunsporlu olması gereken bir isim. Ama geçtiğimiz sene kadro dışı bırakıldığında takım arkadaşlarına "inşallah küme düşersiniz" diyecek kadar da cüretkar! Sercan'ın bu duruma gelmesindeki en büyük suçlulardan birisi de kesinlikle yerel basındır. Zira Sercan'ın antremanda yaptıklarını örtbas eden, ilk 11 oynatılmadığı zaman " mide ağrısı, karın ağrısı , baş ağrısı nedeniyle oynayamadı ve buna çok üzüldü " gibi ucuz nedenlerle bahane uydurarak, gerçek nedenleri her zaman taraftardan saklayan yerel basın da bu noktada büyük hatalıdır. Yerel basına, stad hoparlörcüsü bile dahildir, Sercan oyuna girince tribünde kendimizi Messi oyuna giriyor gibi hazırlıyoruz zira öyle çoşkulu bahsediyor ki Sercan'dan.
 Bu yazı aslında Murat'ı övülmek için kaleme alınmış bir yazıydı ancak Murat'a en büyük övgü, takımın şu halinden yararlanarak başıboşluk yapan futbolculardan -sadece birisini- örnek göstererek yapılabilirdi. İki oyuncu iki portre ama aralarında çok büyük farklar var. Birisi taraftarın kendisine layık gördüğü 6 numarayı daha hak etmediğini düşündüğünden almıyor, diğeri taraftarların hiçbirinin istememesine rağmen 10 numarayı kendisine layık görüyor. Taraftarın Sercan'a uygun gördüğü forma numarası ise 10 numaranın başındaki 1'in kaldırılmış halidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Mert ORAL Arşivi
SON YAZILAR