Endüstriyel futbol yine kazandı

Şike soruşturmasının yüzeysel olarak geçiştirilmesiyle yara olan Türk futbolu, süper ligine getirilen play-off sistemi ile yarasına tuz basmaya devam etti. Şike soruşturmasında adı geçen takımların bir alt lige düşürülmeyeceğini 3 yaşındaki çocuk bile biliyor artık. Olası puan silme cezasını çekecek olan takımları da getirdikleri play-off sistemi ile kurtarmayı başardılar.
Şike soruşturması başladı başlayalı Anadolu takımlarının tüm temsilcilerinin İstanbul takımlarının boyunduruğu altına girdiğini gördükçe Anadolu futboluna olan umudum tamamen bitti. Bir alt lige haksız yere düştüğünü iddia eden Bucaspor dışında TFF'ye ses çıkartabilen bir takım olmadı ne yazık ki. Halbuki şike soruşturmasının hakediş sonuçları Türk futboluna yansısa Anadolu takımlarının vites büyültmesi daha da kolaylaşabilirdi. Ancak tüm Anadolu takımları 5-6-7-8.sıra vaadine ve ekstra yayın gelirinden alacakları “ sus payına “ razı oldular. Halbuki temizleme operasyonu sonucunda lig tablosunda alacakları mevkiler onlara hem maddi hem de sıralama açısından daha büyük kazanımlar getirebilirdi.
Büyük takımlara müdahele operasyonuna ilk ses çıkaranın İlhan Cavcav olması, Anadolu takımlarının neden sustuğunun en şeffaf örneğiydi. Düşünün her sene değerinin hayli üstünde milyon euro'lara futbolcu sattığınız takımların ligden uzaklaştırılmasına gönlünüz el verir miydi? Ya Gaziantepspor. Büyük takımlara kafa tutmak için büyük yatırımlar yapan bir kulübün sessiz kalışı, başkanlar arasındaki iş ilişkisine mi yoksa fahiş fiyatla İstanbul'a satılan futbolculara mı yorulmalı? Emenike'yi 9 milyon euro'ya satan Karabük, bu sezon ligde tutunmak için oyuncu satması gereken Manisa, teknik heyeti ve kaptanları şikeye bulaşmış Eskişehir ve Sivas, en önemli iki oyuncusu şikeye bulaşan ve başkanı TFF Başkan Yardımcısı olan İBB neden bu olaylara müdahele etsinler değil mi? Beni en çok şaşırtan Bursaspor ve Kayserispor gibi kendi yağında kavrulabilen ve gerektiği zaman İstanbul'a oyuncu satmama konusunda diklenebilen iki camianın da bu süreçte sessiz kalmsaydı. Peki ya Bursaspor 2.kez şampiyon olma şansını % kaç olarak görüyor bu sessizliğinden sonra?
Anadolu takımlarının yöneticileri, taraftarlarının vicdanını dinlemeden bir kez daha İstanbul'a ve endüstriyel futbola yenik düştüler. İstanbullu sayısı azaltılmılş, şikeden uzak tertemiz bir ligde kazanacakları başarının gelecek yıllara olan getirisini görmezden gelip günü kurtarmak adına verdikleri bu karar bumerang gibi dönüp kendilerini vuracak. Fark ettikleri gün “keşke” deme fırsatları da olmayacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mert ORAL Arşivi
SON YAZILAR