Dokunulmazlıklara ne oldu?

Samsun'da özellikle Büyükşehir Belediyesi'nden başlayarak neredeyse tüm kamu kurumlarında yasa, genelge ve yönetmeliklerin uygulanmasında, kanuna ve hukuka uyulmasında büyük sıkıntılar yaşanıyor.

TBMM'de kıyametler kopartılan ve şimdilerde soğumaya bırakılan dokunulmazlıklarla ilgili asıl sorun aslında kamu görevlilerinin yaptığı kanunsuzluk ve hukuksuzlukların ortaya çıkarılmasında yaşanıyor.

AK Parti Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan bu yana en uzun süre iktidarda kalan tek parti konumunu korurken, tek parti olmanın verdiği güç ile yaptığı atamalar siyasi olunca sorunlar da ortaya çıkmaya başlıyor.

Gelinen noktada AK Parti tüm kamu kurum ve kuruluşlarında ve neredeyse STK'ların çok büyük çoğunluğunda kadrolaştı. Bu kadrolaşma da dayanışmayı getirdi.Ancak bu dayanışma artık kanun ve hukuksuzluğun, yolsuzluklara ve yasa dışılıklara göz yumulan bir dayanışma haline geldi.

Kanunları uygulamak dururken, kanunları kendilerine uydurmaya çalışan kamu yöneticileri, kendilerini atayanlara ya da atanmalarına sebep olanlara  minnet borçlarını  kayıtsız şartsız  biat ederek ödemeye başlayınca hukuksuzluklar, yasa ve yönetmeliklere aykırı davranışlar da ortaya çıkıyor.

Muhalefet olmadığı için de asıl muhalefet AK Partililerden AK partililere geliyor. Çünkü bu kanunsuzluk ve hukuksuzluklar içinde mağdur olanlar arasında AK Partililer de çoğunlukta. Bu mağduriyet ve şikayet öyle boyutlara geldi ki, muhalefetin sesi çıkmazken yakınma ve belgeleme AK Partililer tarafından yapılıyor.

Yani namussuzluk, yolsuzluk ve hırsızlık aklı selim  olan dürüst insanlar için parti kimliğinin arkasına sığınmayı mazur göstermiyor. Kamu kurumlarının bir çoğunda yasa ve yönetmeliklere uyulmamasından dolayı yaşanan kanunsuzluk ve hukuksuzluklar aldı başını gidiyor. Şikayet etseniz ve gündeme getirseniz de savcıların elleri ve kolları bağlı. Neden mi : Devlet memurları üzerindeki dokunulmazlık zırhı .

Samsun'da bir bürokratı şikayet ettiyseniz, bunu savcılığa da bildirdiyseniz Savcı Vali izin vermeden soruşturma açamıyor. Bu Belediye Başkanı ise yandınız Savcı direkt olarak İçişleri Bakanlığı'na yazmak ve izin istemek zorunda.

İzin vermezse ne yapacak?  Bölge İdare Mahkemesi ya da şikayetin makamına göre Danıştay'a itiraz edecek. Yani ölme eşeğim ölme. Geç gelen adalet sizi de bitirecek sonunda.

 

ben dokunulmazlıklar konusu ortaya atılınca çok sevinmiştim, ola ki buna da neşter vurulu, bakanın , valinin arkasına ve siyasetin baskı ve gücüne dayanarak hukuksuzluk ve kanunsuzluk yapanlar ve arsızca ısrar edenler cezalarını alırlar diye .

 

Hayal kırıklığı yaşadım.Ve yapılması gerekeni yapmaya devam ediyoruz, yargının eli kolu bağlı olsa da. Kamu vicdanına şikayet etme görevimize devam. Sonuna kadar..

Bu arada dilerim  dokunulmazlıklar konusu da gündeme gelir ve kürsü dokunulmazlığı dışındakiler kalkar... Pek umudum yok ya belki...

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Coşkun Özbek Arşivi
SON YAZILAR