Şevki Yıldırım

Şevki Yıldırım

CEZASI KALKAN YENİ CHP'Lİ

CHP Genel Merkezi, disiplin cezasına çarptırılan Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin'i affetmiş. Başkan Tekin'in tekrar partiye üye kaydı da yapılmış. Hatırlarsınız Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ü karşılayan ve dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal hakkında "Deniz Baykal'ı Atatürk mezarından çıksa döverdi" açıklamasından dolayı disiplin cezasına çarptırılan Hayati Tekin'in affedildiğini Ersoy Üstay başkan açıklamış. Üstay, "Hayati Tekin, genel merkezimiz hakkında verilen disiplin cezası kaldırılmıştır. Başkanımızın partimizi kaydı yapılmıştır. Tekin artık partimizin belediye başkanı olmuştur.  Hayati Tekin'i aramızda görmekten mutluyuz" demiş.
Peki Hayati Tekin neler söylemiş? O da "İl Başkanımız Ersoy Üstay ve Başkan Yardımcımız Mustafa Polat, durumu fark ederek bana bildirdiler. Parti üyelikleri ile ilgili evrakları toparlanırken benim üyeleğimin olmadığı görülmüş. İl Başkanımız Ersoy bey ve başkan yardımcısı Polat durumu genel merkeze bildirdiler. Yapılan bu girişim üzerine ise disiplin ve ihraç kararı kalktı" diye konuşmuş

 

ÇALIŞKAN BAŞKAN

Samsun 19 Mayıs Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Adnan Konaş bir açıklama yapmış ve kurumun yaptığı çalışmalar hakkında bilgi vermiş. Başarılı Başkan Konaş Kooperatifin 2000 yılından bu yana istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ettiğini vurgulamış ve "2010 yılında esnafımıza 16 milyon 800 bin TL kredi desteği sağlayan kooperatifimiz, 2011 yılında bu rakamı 8 milyon TL artırarak 25 milyon 500 bin TL kredi hacmine ulaşmıştır. Son iki sene içerisinde ise esnafımızın işlerini geliştirmek amacıyla toplamda 42 milyon 300 bin TL kredi desteği sağlanmış oldu "demiş.

Adnan Konaş, Samsun 19 Mayıs esnafının borcuna sadık olduğunu ve bu nedenle kooperatifin hiçbir zaman para sıkıntısı yaşamadığını belirtmiş "Genel Merkez tarafından gerçekleştirilen istişareler neticesinde kredi üst limiti 250 bin liraya ve kooperatifimizin nakit kullanımı 100 bin lira üst limite çıkarılmıştır. Araç ve işyeri alımlarında limit 250 bin TL olarak uygulanmaktadır. Kredi kullanmak isteyen her esnafımıza destek olmaya hazırız. Bizim işimiz esnafa hizmet etmektir" ifadelerine yer vermiş

YİNE İPTAL

Dün Ak Partinin Canik İlçe Kongresi yapılacaktı. Yapılacaktı diyoruz ama Canik İlçe Kongresi'nde Aday olan Mehmet Ali Elbir'in listesinin, Genel Merkezin kriterlerine uygun olmadığı için, kongrenin Genel Merkez tarafından iptal edildiği AK Parti Samsun İl Başkanı Osman Çetinkaya tarafından açıklanıverdi. Ve Çetinkaya, "Tabii ki kararı Genel merkez verecek. Ancak Canik'te üçüncü bir kongre yapılmayabilir de. Büyük bir ihtimalle başkan atama yolu ile göreve getirilecek" diye açıklamış iptalle ilgili değerlendirmesini. Parti binasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çetinkaya, "Mehmet Ali Elbir'in listesini incelediğimizde Genel Merkezin kriterlerine uygun olmadığını gördük. Bu yüzden kongre iptal edildi" demiş.
İleri demokrasi hareketi bu olsa gerek diye düşünerek başkanı dinlemeye devam ediyoruz. Çetinkaya 'Akrabalarınızı listeye koyamadığınız için kongrenin iptal edildiği söylentileri var. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?' sorusu üzerine, "Teşkilat iç yönetmeliği der ki; Bir kademe başkanı, birinci, ikinci, üçünü derece kan bağı olan akrabalarını yönetime koyamaz. Bir il başkanının böyle bir şey yapması söz konusu olamaz. Kaldı ki ben İlkadım'da oturuyorum. Canik'te oturmuyorum ki. Canik'te akrabalarımızı yönetime yazma gibi bir gayemiz yok. Sadece Yönetim Kurulu üyelerimiz Genel Merkezin kriterlerine uygun olsun, arzu edilmeyen başka bazı kriterler gözetilmesin diye mücadele ettik. Canik'te hem mahalleleri, hem köyleri temsil edebilecek, AK Parti misyonuna ve vizyonuna uyan bir yönetim olsun istedik. Ama arkadaşlarımız listelerini bu kriterlere uygun olarak hazırlayamadılar. Bizimle de paylaşamadılar. Biz de bu konuyu Genel Merkez'le istişare ettik. Teşkilat Başkan Yardımcımız Ekrem Erdem'in kararıyla kongre ikinci kez iptal edilmiş oldu" diyesiymiş. Pekiii Ak Pari Canik'te neler oluyor diye sorsak?

 

İŞTE BAŞKAN, İŞTE TARAFTAR

Samsunspor Kulübü Başkanı Kâzım Yılmaz göreve geldiğinden bu yana çok eleştirildi, çok yıpratıldı. Ancak o soyadının hakkını vererek, tüm yıpratmalara göğüs germekten yılmadı. Kâzım Yılmaz sıradışı bir başkan profili çizerek taraftarın da gönlünde taht kurdu. Biz de başkanı çok seviyoruz. Sıfatını suretinde ne de güzel yansıtıyor değil mi? Hele bir de kümede kalırsak (ki ben yürekten inanıyorum düşmeyeceğimize) o zaman demen gitsin! Sen bilin mi, Samsunspor işte o zaman tutulmaz olacaktır.

HEY GİDİ GÜNLER HEY.

Değerli hocam Prof. Dr. Yücel Tanyeri Facebookta bir nostalji paylaşmış. Bir zamanlar Samsun'un simgesi olan Faytonlar fotoğrafı kullanmış. Yücel Hocamı tanımayan bilmeyeniniz yoktur eminim. Eğer hâlâ varsa diye OMÜ Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz ABD öğretim üyelerindendir. Bilim insanlığının ötesinde çok değerli bir kimlik. Teeşkkür ediyoruz kendisine. Sık sık sayfamıza da alıyoruz kendisini sağolsun.

EVLİLİK YILDÖNÜMÜ

Yaşlanmış olan Fadime kocası Temel'e dönerek:
"-Uyyy Temelim yarın evliliğimizin 50.yıldönümü, kümesteki horozu keselim mi?"
Temel şaşkınlıkla cevaplamış:
"-İyi de anlamadığım bu işte horozun suçu ne?"

VERGİ NASIL KAÇIRILIR?
 
Patronun yanına giden muhasebeci:
"-Biliyor musunuz patron, on yıl önce çok ilginç bir kitap yayınlayan muhasebeci bir arkadaş ikinci kitabını da yayınlamış."
"-İlk kitabı neydi?"
"-Vergi nasıl kaçırılır?"
Patron: "-Yaa..peki ikincisi ?"
"-Metris cezaevinde 10 yıl"

GÜZEL SÖZ

"Ne makine şu insan be; içine ekmek, şarap, balık, turp koyuyorsun, iç çekmeleri,gülüşler ve düşler çıkıyor"
(Nikos Kazancakis-Zorba)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şevki Yıldırım Arşivi
SON YAZILAR