Bu Lige Kalitemiz Yeter

Adım adım süper lig yolunda ilerleyen Samsunspor, ligte zor günler geçiren Altay" ı 1 – 0" lık skor ile geçerek hanesine üç puanı yazdırdı ve zirveye ortak oldu. İkinci devreye galibiyet ile başlayan Samsunspor, evinde oynayacağı Altay maçı öncesinde Nuri Asan tesislerinde yapılan neşli idmanların ardından heyecanla Pazar akşamını beklediler. Şehirde günden güne artan heyecan, taraftarları adeta şampiyonluk havasına itti. Samsun" da hemen hemen her cadde de kırmızı beyaz bayrakları görmek mümkün. Şehir başarıya aç, şehir kenetlenmiş, şehir inanmış, şehir diktirdiği gelinliği caddelere astı mayıs ayındaki düğünün provasını yapıyor, Şehir o büyük düğünü ve şöleni bekliyor. İnanın kahvehanelerde, iş yerlerinde, sokak köşelerinde Samsunspor konuşuluyor. Bu başarı sadece bu şehirde konuşulmuyor, Spor kamoyunda Bank Asya liginin en iyi futbol oynayan ve süper ligi hakeden takımın Samsunspor olduğunda taraftarlar gibi onlarda hemfikirler.
Pazar akşamı 19 Mayıs stadyumunda gerçek taraftarlar vardı. Soğuk bir kış akşamı, aynı saatte başlayan bir süper lig derbisi, daha önemlisi oynayacağımız müsabakanın şifresiz olarak TRT ekranlarından yayınlanması bile taraftarların stadyuma akın etmesine engel olamadı. Yaklaşık 15 bin kişi önünde oynandı karşılaşma. Pazar günü taraftarlarda ayrı bir heyecan vardı. İnanın çarşıda Samsunspor ürünleri satan yerlerde öyle bir hareket vardıki, herkesin elinde, boynunda,arabasında kırmızı beyaz Samsunspor ürünü görmek mümkündü.
Maç saati yaklaştığında ilk olarak sahaya ısınmak için Altay lı futbolcular çıktı. Onlar ve taraftarlarına yapılan hoş geldiniz tezahuratları çok güzel ve tüm Türkiye ye örnek olacak bir davranıştı. Samsunspor taraftarlarının doksan dakika boyunca yaptıkları tribün şovu ile ne kadar büyük ve coşkulu bir taraftar kitlesi olduğunu izleyenlerine bir kez daha gösterdiler. Ateşli taraftarlar önünde oyuncularımızında sergilemiş oldukları istekli ve arzulu oyun hepimizi mutlu etti. Belki çok zor geçti ama kazanmasını bildi.
Samsunspor un sergilediği oyun, hızlı ve hücum futbolunu düşünmesi rakipleri adeta ürkütüyor. Bu durumda Samsunspor un karşısında genelde kapanan bir rakip bulunuyor. Kapanan rakiplere karşı özellikle kendi evimizde gol atmakta zorlanıyoruz, buda oyuncularımızda stres yaratıyor. 1- 0 galip geldik golüde uzaktan atılan bir şutla bulduk. Özellikle ceza alanına kesilen yüksek hava toplarında çok sıkıntı yaşıyoruz ve nedense bu topları hep rakip karşılıyor. Son haftaların flaş ismi S.Zenke bu karşılaşmada pek varlık gösteremedi; çünkü S.Zenke ye karşı ayrı bir önlem alınmıştı ve maç boyunca markaj altında kaldı. Ahmet Şahin Samsunspor için nekadar önemli bir oyuncu olduğunu yaptığı kritik kurtarışlar ile bir kez daha gösterdi. İlerleyen yaşına rağmen orta sahada inanılmaz efor sarfeden, büyük işler başaran Hakan Bayraktar maçın adamıydı.
Yeni transferlerden Ufuk ve Bill Mehmet i Samsunspor forması ile ilk kez izleme fırsatı buldum. Bill Mehmet bu karşılaşılaşmada pek varlık gösteremedi ama gelecek için verimli olacağına inanıyorum. Ufuk ise bana göre yapılan en iyi transfer diyebilirim. Gelecek vaadeden ayağına ve bileğine hakim bir oyuncu.
Artık kadromuz zengin; o formayı hakeden en çok isteyen giyebilecek. Altay maçında son haftalarda kendinden en çok söz  ettiren Abdülaziz yedek çıktı. Kumanda Kalpar ın elinde, rakibe göre kadroyu kuracak ve sahaya sütecek; onun için o neden oynadı bu neden oynatılmadı politikası ile teknik ekibi yıpratacak açıklamalar yapmaktan kaçınmak Samsunspor için doğru olanıdır sanırım.
Puan sıralamasındaki bulunduğumuz yer itibariylen umarım rehavete kapılmayız, yoksa bedelini ağır öderiz. Yolun sonu okadar yakın değil, allah korusun iki maç üst üste kaybetsek bir anda ilk altının bile dışında kalabiliriz. Şunun canlı şahidi değilmiyiz? Denizlispor bu ligin en ciddi favorisiydi, üstelik haftalar önce kötü gidişin sinyallerini verdikleri halde, yinede sezon başında açık ara şampiyon olmanın hesapları yapılıyordu kendilerince. Ne oldu? Evdeki hesap çarıya uymuyor ne yazıkki. Bu lig okadar kolay bir lig değil arkadaş, bana göre süper ligten daha zor bir lig. Süper lig her sezon aşağı yukarı hemen hemen aynı yönde şekilleniyor, ama Bank Asya da herkes herkesi yenebiliyor, ayrıca seri tutturan takımların her hafta puan sıralamasındaki yerleri değişebiliyor.
Yönetimiylen, teknik ekibiylen, taraftarıylan muhteşem bir camiaya sahibiz. Samsunspor şuan gücüylen bulunduğu yerdedir. Samsunumuzu Ankara da temsil eden sayın bakanlarımızdan ve Samsun un ileri gelen isimlerinden benim bir ricam olacak. Yine söylüyorum Samsunspor kalite ve gücüylen şuan bulunduğu yerdedir. Bu saatten sonra her yıl olduğu gibi masa başı oyunlar devreye giriyor. İşte ozaman Samsunspor un yanında olunuz ve hakkımızın yenmesine kimseye müsade etmeyiniz. Eskişehirspor ve Diyarbakırspor un süperlige nasıl çıkartıldığını, Samsunsporumuzun göz göre göre nasıl ligten düşürüldüğünü ( özellikle Manisaspor maçı buna bir örnektir ) cümle alem gördü. Lütfen bu çirkin oyunlara sakın müsade etmeyiniz ve Samsunspor a sahip çıkınız.
Samsun Bizim Samsunspor Hepimizindir

 

Saygılarımla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Selamet Atlı Arşivi
SON YAZILAR