Altı puanlık vuruş

Süper lige çıkma yolunda en ciddi iki aday olarak gösterilen Boluspor ile Samsunspor un altı puanlık mücadelesinde tek vuruş ile puanları hanesine yazdıran taraf olduk. Mersin İ.Y. ve Kartalspor maçlaırndan beklenilen sonuçlar elde edilemeyince Boluspor maçının önemi bir o kadar daha arttı. Son oynadığımız iki maçtan benim beklentimde açıkçası en az dört puandı ve bunu aldık. Bu maçlar oynanmadan bu iki maçtan beklentimiz en az dört puan deseydik, Kartalspor u yenip Boluspor ile en az berabere kalarak en az dört puan çıkartırız diye düşünebilirdik. Oysaki Kartaspor maçında alınan beraberlik sonrası yine döğünmeye başladık; işte şampiyon olacaksan bu tip maçları alacaksın yoksa kimi yeneceksin gibi söylemlerle. İyi güzelde rakip Kartalspor un bakmayın küme düşmemeye oynamasına bu ligin en az gol yiyen ekiplerinden birisi Kartalspor. Hüseyin Kalpar ın maç sonrası yaptığı şu sözüne katılıyorum; kımızı kart görmeselerdi yenebilirdik, evet bencede. Belki gol buluruz diye zaman zaman açılan rakip gördüğü kart sonrası on kişi defans yaptılar, tek kale oynadık ama nafile. Bu iki maçtan dört puanı kabullendik diyelim, Kartalspor u yenip Boluspor ile berabere kalsak ne olurdu? İşte o zaman çok şey olurdu. Bizim rakibimiz Boluspor Kartalspor değilki; belki lig sonunda Boluspor a kaptıracağımız bir puan Samsunspor önünde tek farkla onları şampiyon yapar neden olmasın. Önemli olan rakipleri eli boş çevirmek yenemiyosan yenilmeyeceksin bu rakiplere.
Hüseyin Kalpar ın takım olma arayışları Boluspor maçında da devam etti. Adem in, Abdülaziz in, Bill Mehmet in kesilip; Musa, Agbetu ve Turgay ın tekrar ilk onbirde yer bulması gibi. Nedense ideal bir ilk onbir oluşturulamadı, fakat Boluspor karşısında sahaya sürülen onbir bana göre oldukça başarılıydı. Özelikle golden sonra alan daraltarak  rakip ileri uç oyuncularına fırsat vermeyen savunma oyuncularımız Musa nında o bölgeye takviyesiyle oldukça olumlu işler yaptılar. Ufuk yine beynini ayağına çok iyi taşıdı, tıpkı gol bulduğumuz pozisyonda olduğu gibi, Murat Yıldırım yine arı gibi çalıştı, Kemal her zamanki gibi kusursuz, Ahmet Şahin adeta bir kurtarıcı. Hüseyin Kalpar ın bir yanlışı gözüme çarptı oda Ufuk u alıp Bily i oyuna sürmesi o dakikada o skorla bu yapılan değişikliği doğru bulmadım ama kendisi neyin hesabını yaptı bilemem.
Bir kaç sözde Abdülaziz kardeşim için söylemek istiyorum. Bir maç yere göğe sığdırılamıyorsun, diğer maç bakmışsınızki yedeksiniz, demekki düzeltmeniz gereken yanlışlarınız var , bırak artık şu bireysel oyunu, Zenke ye çıkartmadığın topa yaptığın vuruş gol olsa ne olur yani, geç TV karşısına allah aşkına tekrar izle şu pozisyonu bakalım kendin utanacakmısın. Belki şuan pek eleştirilmiyosun fakat şu maçta eğer puan kaybetseydik günah keçisi sen olurdun bunu böyle bil. Evet yolun önü daralıyor, bu saatten sonra yapılan hatalar daralan yolda manevra yapmamızı zorlaştırır ve telafisi zor olacak hatalar olur bunlar. Haftaya maçımız yok temennim rakiplerizin puan kaybı yaşayarak aradaki farkın korunması. Boluspor galibiyetinde emeği geçen teknik yönetimi, futbolcu kardeşlerimi ve yağmur çamur demeden takımı desteklemek üzre Bolu ya giden tribüne alınan alınmayan tüm taraftarlarımıza bize bu mutluluğu yaşattıkları için canı gönülden teşekkür ederim. Saygılarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Selamet Atlı Arşivi
SON YAZILAR