Agbetu'nun maçıydı?



Ligin boyu kısaldıkça ligde heyecan dozajı da artıyor. Herkes can havliyle birbirinden puan koparmaya bakıyor. Ligin bitmesine çok az bir süre kalmışken federasyonun maç saatlerini hala aynı saate almaması enteresan. Gündüz oynanan maçların skorları işimize hayli yaradı yalan değil. Ancak gündüz Mersin ve Tavşanlı'nın dün de Bolu ve Rize'nin puan kaybetmesinin oyunumuzu etkilediğini düşünüyorum.
 
 Maça gelince Erciyesspor'un 3 puana daha çok ihtiyacı vardı. Nitekim sahaya koydukları agresif futbolla da isteklerini maç başlar başlamaz sahaya yansıttılar. Biz ise maç boyu kaybetmedik kontrolü, 1 puan da iyidir diye düşündük. Sanırım Kalpar da o düşüncedeydi, koca 90 dakikayı tek değişiklikle tamamladı. Kalpar'ın bu düşüncesi bence eleştiriye açık. Ben de maç öncesi alınan 1 puanın yeterli olacağı kanatindeydim. Ancak Kalpar'ın Erciyes'in agresifliği karşısında fiziken oyundan düşen takıma taze kan vermesi gerekiyordu. Bunun için 86 dakika beklemenin luzümü yoktu. 1 puanı tutalım derken maçı da verebilirdik. Kenardaki hiçbir oyuncuya güvenilmemesi de enteresan. Şampiyonluğa 12-13 oyuncuyla gidiyoruz. Allah'tan Kalpar'ın takıma yüklediği kondüsyon çok iyi. Hiçbir oyuncumuz sezon boyunca adale sakatlığı yaşamadı, darbeye bağlı sakatlıklar haricinde kadro istikrarını koruduk ve bu sebepten dolayı başarıyı yakaladık. Süper ligde sağlık kurullarına tonlarca para akıtan kulüplerin başarısızlığı ortada. Bu noktada Kalpar ve ilgili sağlık kurulumuz alkışı hakediyor.
 
 Aslında Erciyes karşılaşmasında 3 puan almamız için hayli uygun bir saha içi dizilimi vardı rakibimizin. Önde oynamaya çalışan ve 3 puan için ufak tefek riskler alan konuk takımı kontralarla vurabilirdik. İlk 15 dakikadaki saha içi dağılımı görünce bu maçın Agbetu'nun maçı olacağını düşünmüştüm. Ancak Agbetu'nun kötü gününde olması hucüma hızlı çıkışlarımıza ket vurdu. Hızlı çıkabileceğimiz pozisyonlarda Agbetu'nun savrukluğu nedeniyle hucümü set üzerinden oynamaya çalıştık ancak başarılı olamadık. Zenke de top almak için geriye geldiği anlarda yüzünü bir türlü kaleye dönemedi. Bu ligde fiziki açıdan Zenke'yi marke edebilecek tek isim olan eski Bucasporlu Veli, zaman zaman sertliğin dozajını da arttırarak gol umudumuzu sindirdi. Sertliğin dozajını aşan bu oyuncunun maçın bitimine 3-4 dakika kala kart görmesi Halis Özkahya'nın bir kıyağı olarak görülebilir. Ersin'e sarı kart gösterek savunmada bizi tek ayaklı bırakan Özkahya, Erciyes'li oyunculara karşı standartı kaybetti. Bir de devamlılığını arttıran Ufuk'u tebrik etmek lazım, takımı tek başına ileriye taşımaya çalıştı.
 
 Maçta futbol adına iyi bir mücadele oldu takımımız yüreğini ortaya koydu. Üzülmek yersiz olur zira hanemize artı olarak yazılan 1 puan var. Bir de galibiyet serimizin bu hafta kırılması bir yandan da hayırlı oldu, zararda değiliz kağıt üzerinde. Ordu deplasmanından da namağlup dönersek, Güngören maçında alınacak 3 puanla muhteşem taraftarımızın önünde tur atarız.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Mert ORAL Arşivi
SON YAZILAR