YUNUS EMRE ÇİFT VE ALİM ÖZTÜRK 

Samsunspor taraftarının imzasını taşıyan bir galibiyet daha geldi çok şükür. Süperlig maçı gibi değil çok daha fazlasıydı. Hiç susmayan, yerinde duramayan bu taraftarıyla Samsunspor, bırakın Süperlig i, avrupayı hak ediyor. 

Maça oldukça tutuk başlayan Samsunspor da, nasıl olsa golü bulurum düşüncesi, son zamanlarda biraz kurtardığımız yan top, geri pas olayını hortlattı. Bu top çevirme ilk yarının tamamını kapsayınca, stadyum un atmosferi ile çelişen bir hal aldı zira ilk yarının son düdüğüne kadar takım bir türlü istenileni veremedi ve koca ilk yarı güme gitti.

İkinci yarı, Süperlig de dahi üç beş takım haricinde zor görebileceğiniz süper taraftarın inanılmaz tezahüratı ile Samsunspor vitesi yükseltti. Artan baskı ve akabinde yapılan  oyuncu değişiklikleri ile golde gecikmedi. 

Altınordu takımı ise çok geri çekilmesede oyunu genelde kendi sahasında kabul etti. Oyunu rölantiye alma çabaları ilk yarı başarılı olsada, ikinci yarı Samsunspor u durdurmak pek te mümkün olmadı. Buldukları birkaç net pozisyonu da değerlendiremeyince, oyunları bir puanı kurtaralıma döndü. Yalnız, çiçeği burnunda Hasan hocanın, ilk yarının belkide en iyisi Emircan ı oyundan almasını ben pek anlayamadım. 

Maçın yıldızı tartışmasız Yunus Emre ÇİFT ti. Tam bir görev adamı. Cezaalanımızın neresinde tehlike oluşmuşsa Yunus Emre adeta orada bitiyor. Bravo Yunus.

Alim, bir oyuncunun her hafta performansı artarmı ! Alim ise artar. Defansın adeta açmazı, kilidi, seti, adına ne derseniz. Bu çocuk fena size söylim. Samsunspor un buralara gelmesindeki gizli silahı. Sana da bravo Alim.

Douglas, maçın yine en iyilerinden. Oyundan çıktığı 85. dakikaya kadar mücadelesi, kazanma hırsı görülmeye değerdi.

Fofana, Hasan hocanın özel önlem aldığı futbolcumuz pek de gününde değil di. Olsun onun neler yaptığını ve neler yapabileceğini biliyoruz. Seni seviyoruz Fofana.

Samsunspor 57 puanla haftayı kayıpsız geçerken, rakiplerle arasınıda hafif hafif açmakta. Pazar akşamı Eyüp-Rize maçı da aşırı beraberlik kokuyor ki iki tarafın galibiyetide bize yazar. Keçiören in Gençler e takılmasıda sevindirici. Yıllarca şanssızlık yakamızı bırakmadı. Varsın biraz da bizden yana olsun. Keyifli bir hafta bizi bekliyor.

Hafta içi salı günü 14:30 da oynanacak olan Boluspor maçına taraftarsız gidecek olan Samsunspor, bu engelide çok rahat aşacak güce sahip burada sorun yok. Sorun, Yüksel başkan ın girişimlerine rağmen deplasman yasağını kaldırmayan Bolu İl Spor Güvenlik Kurulunda. Kendi sahamızda aldığımız tribün cezaları yetmezmiş gibi şimdi de  deplasman yasakları, neler oluyor. Ne İzahı ne açıklaması olan bu kararı kimlerin ne amaçla aldığı belirsiz. Şampiyonluk yolunda Samsunspor un ayağına dolaşmayın. Samsunspor taraftarı Türk futbolunun en güzel rengidir. Kırmızısıdır beyazıdır...

Bu vesile ile, ülkemizin 2-1 galibiyetiyle sonuçlanan Avrupa Şampiyonası ilk maçımızı kutluyor Milli Takımımıza da üstün başarılar diliyorum.

Hoşçakalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Serdar Çelik Arşivi
SON YAZILAR