Test

Test
İslamiyet, Müslüman toplumların ortak noktası iken , yüz yıllardır bu toplum arasına sokulmaya çalışılan nifak tohumları sonrasında, ortak nokta sadece menfaatler olarak kalmıştır. Dünyanın bir başka yerinde Müslümanlar ezilirken, diğer Müslüman ülkelerde küçük  bir toplum tepkisi ve sessiz kalan adı Müslüman olan devletler ile, tarihin sayfalarına şu bölgede şu kadar Müslüman öldü  yazısı konuyor.
Ne acıdır ki, Yahudilerin soykırıma uğradığı tezi tüm Müslüman devletlerin  tarih kitaplarında insanların beynine kazınırken, Bosna, Ruanda yada Filistin'deki katliam veya soykırımlar bunun kadar yer bulamaz tarih kitaplarında. 2002 yılında terörist bir devletin silahsız halka uyguladığı katliamı kaç kişi bilir ? 1982 yılında ki Sabra ve Şatilla katliamlarını kaç kişi biliyor ? yada tarih kitaplarında dikkat ettiniz mi, bu uluslar arası gücün neden olduğu veya sessiz kaldığı katliamlar nasıl unutturulmaktadır.
Boko Haram adlı bir çapulcu sürüsü ortaya çıkıyor, konuşmacı olarak kameraların karşısına geçen liderinin lakayt hareketleri olayın tam düzmece olduğunu göstermesine karşın, İslamiyetin karalanması veya halkların beynindeki İslam düşüncesi modelleştirilirken ardından Işid adında bir örgüt ortaya çıkartılıyor, kısa zamanda bir orduyu önüne katarak geniş bir alanda hakimiyet kuruyor, sloganları İslamiyetin temellerini sarsacak olan Sunni- Şii ayırımı, Müslüman devletlerde kutuplaşma başlıyor ve ardından İsrail Gazze'ye ölüm yağdırıyor. Bunun çok açık bir plan olduğu görülmesine rağmen, İslam toplumunda  ateşlenmiş fitilin adı ayrışma olarak ortaya konuyor.
Tüm İslam aleminin kutsal saydığı aylarda Müslüman kanı akıtılırken, Müslüman devletlerin yöneticileri başını kuma sokmakta ve olaylara seyirci kalmaktadır.Yine bu devletlerin halkları sen, ben kavgaları ile uyutulmaktadır. Bosna'da Müslümanlar katledilirken kimler ayağa kalktı ? Rus'lar  Müslüman toplulukları  ezerken kimler kalkmıştı ki. Afrika'da halklar birbirini canlı canlı yakarken yada doğrarken kimler ayaktaydı ?
İslamiyet dendiğinde arka planda olayların planlayacılarının hazırlamış olduğu resim ortaya çıkmaktadır, İslam= Terörizm, yıllarca insanların beyinlerine kazınmış olan Yahudi soykırımı iken, bu kez İslam, terör adı altında pazarlanarak geleceğin sorunu hazırlanmaktadır.
Peki bu sorun  hazırlanırken Müslümanlar nasıl bir teste tabi tutulmuşturlar ?
Salman Rüşti denen Hint asıllı yazarın Şeytan Ayetleri adlı kitabın ilk baskısı 1988 yılında İngiltere'de yapılmıştır. Müslüman devletlerde tepki oluşmuş ve kitabın ülkede yayınlanması yasaklanmıştı. O devrin dini lideri Humeyni yazarın öldürülmesi yönünde fetva verir. Bir çok yerde olaylar gelişir, İngiliz başbakanı Margaret Thatcher yazara koruma sağlar. Birinci test İslam Alemi için buydu.
2005 yılında Jyllands Posten adlı bir Danimarka gazetesinde Peygamberimizi karalayan bir karikatür ortaya çıkar.İslam aleminde başlayan tepki üzerine 2006 yılında aynı karikatürü Norveç gazetesi basınca olaylar genişlemiş, elçiliklerin basılması boykotlarla büyük bir tepki gösterilmiştir. Bunun üzerine Fransa, Almanya,Hollanda ,İtalya ve İspanya'da yedi ayrı gazete bu karikatürlere yer verince olaylar genişleyerek yayılmış,Bush yönetimi bu olaylardan İran ve Suriye'yi sorumlu tutmuştu. (Suriye ve İran size bir şey hatırlatıyor mu?) ikinci teste uygulamaya konulmuştur.
2012 yılında Hz Muhammet'e hakaret içeren bir film Abd'de yaşayan bir kıpti grubu tarafından çekilerek piyasaya sürülür. İslam aleminde başlayan protestolar Libya'da Amerikan konsolosluğunun basılıp konsolosun öldürülmesi ile doruğa ulaşır. Buda üçüncü testti İslam alemi için.
Tüm bu testlerden çıkan sonuç dinin insanları bir arada tuttuğu yönündeydi, şimdi bunların değişik versiyonları ile İslam devletleri arasındaki dayanışma test edilmektedir. En büyük kobay Filistin, İslam aleminin kutsal gününde Yahudi ölüm kusarken Gazze'ye birileri elinde kağıt kalem verilen tepkileri not almakta.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bayram Ocak Arşivi

ALGI

24 Kasım 2019 Pazar 10:30

TBMM

05 Ekim 2019 Cumartesi 11:50

KUKLA

31 Ağustos 2019 Cumartesi 12:42
SON YAZILAR