PEYGAMBERİMİZ’E VERİLEN ÖNEM

Geçtiğimiz Çarşamba günü herkesin de bildiği üzere Peygamberimizin dünyaya geldiği yani, doğduğu gün idi.

Müslümanlar için önemli olan bu gün ve geceye bakacak olursak;

Doğum günü kutlamaya sıcak bakmayanların dahi, peygambere ait bilgisi olmamasına rağmen bugünü kutsayıp, Kuran'ı anlamadan okumaları sürdürme eylemlerini gördük. Camilerde Kuran-ı Kerim hatimleri yapılarak hep bir ağızdan amin denildi. ( Manevi yönden Kuran'ın yüzünden okuma hazzını tenzih ederek bunu yazdığımı belirtmek isterim.)

Camilerin dolup taştığı bir gecenin ardından uyandığımız sabah ise her şey kaldığı yerden devam etti. Akşam haberlerinde yine tecavüzler, hırsızlıklar, rant kavgaları, çıkarlar, haksızlıklar…Olağan üstü bir güç ile bunların yok olması elbette ki beklenemez ama bu, toplum için düşündürücü olmalıdır.

“Muhammed” isminin islam dinine iman etmiş kişiler için önemi büyüktür. Bu önem ülkemizde ne yazık ki hakka yönelmeden sadece abartılı sözel kutlamalarla gösteriliyor. Hatırlamakta fayda var ki; Ahsabı Kiram, Peygamberimizin izahlarına, şekilcilikten ve aşırı sevgiden uzak şekilde, gereken önemi verirdi. Kuran'ın bize söylediği de bu değil midir zaten?

Çarşamba gecesi her yerde, onun doğduğu gece gerçekleşen mucizevi olaylardan bahsedildi. Ama kimse hakkıyla ahlakından bahsetmedi. Hayatını okumak, bilmek,öğrenmek ve öğretmek elzem. Ezberlenmiş peygamber hayatını sadece gözyaşları içinde dinlemek anlık hazdan başka bir şey değildir.

Zamanında Kuran'ı öpüp yükseklere kaldırtan zihniyet, aynı muameleyi bugün Peygamberimize kandillerde yapıyor. Ritüel hale dönüşen bu tür kutlamaların samimiyetinin olmadığını dile getirmek ise büyük günah sayılmakta!

Mustafa İslamoğlu diyor ki: “İndirilen din, uydurulan din vardır. İndirilen din manaya önem verirken uydurulan din mushafa, lafza önem verdi.” İslamoğlu'nun yapmış olduğu bu ayrımın farkındalığına çok önem vermeliyiz. Ancak o zaman hakkın ismi olan Peygamberimizi anlar ve anlatabiliriz.

(Ey Peygamber De ki ) “Öyle ki, Allah'tan başkasına kulluk etmeyin, Ben size O'nun tarafından müjde vermek ve uyarmak için gönderilmiş gerçek bir peygamberim.”

Hud suresi / 2. Ayet.

Bir sonraki yıl dönümünü hakka yöneliş olarak kutlamak dileğiyle…

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Şeyma Taş Arşivi
SON YAZILAR