Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

Osman; Çetinkaya mı,Yumuşakkaya mı..! [2]

               Osman; Çetinkaya mı,Yumuşakkaya mı..! [2]

 

          Geçen hafta kayaların,karşılaştıkları tabiat koşullarıyla boğuşmasını ve ayakta kalabilmeleri içinde sertliğiyle ilgisini anlatmış,Osman ÇETİNKAYA’nında aday adaylığı sürecinde karşılaştığı olaylar ve dışlanmışlığı karşısında,soyadındaki gibi ÇETİNKAYA’lığını gösteremediğini ve züğürt tesellisine sığındığını yazmıştım.

         Amacım;Asla Osman başkanı küçümsemek ve kötülemek değil,bana göre yaptığı yanlışları anlatmak.Bir ekip, yani kaybeden bir ekip arkadaşı olarak da bu hakka sahibim diye düşünüyorum.Çünkü lider olarak kaybettiği seçimde,ekip olarak bizlerde kaybetmiş olduk.Kaybetmek,kişisel olarak bizlerede zarar verdi.Eğer lider kaybettiğinde ekibindekilerde zarar görecekse,lider;Ekip arkadaşlarınında fikir ve önerilerine değer verip dikkate alması gerekir.Ekip ruhu ile çalışıp fikirlerimize değer verilseydi, belkide genel kurul kaybedilmeyecek ve zarar görmeyecektik.Kaybedilen genel kurulun tek ve baş sorumlusu,ekibin lideri Osman ÇETİNKAYA’dır.   Lider;Sürükleyicidir,toparlayıcıdır,sorun üreten değil sorun çözendir ve çözüm üretendir.Ayrıcada ekibinden aldıklarıyla da yol haritasını belirleyendir.Osman başkanın niye bunları yapamadığını veya yapmak istemediğini, geçen genel kuruldan bu genel kurul öncesine kadar geçen süreçte yaşananlardan örneklerle sizlere anlatacağım.Yorum ve Karar sizin..!

         REKABETÇİ RUHU OLMAYAN LİDER, ZAYIFTIR VE EN UFAK        

         SORUN KARŞISINDA KOLAYLIKLA PES EDER. [ ATTİLA ]

          AK Parti Samsun İl başkanlığı için geçtiğimiz günlerde yapılan olağan genel kuruldan bir önceki genel kurulun, öncesinde  ve sonrasında yaşananları,siz okurlarla zaman zaman bu köşeden paylaşmıştım.Paylaşamadıklarımdan bir kısmını da sırası gelmişken yazıp, siz okurlarla paylaşayım.

          Osman başkan; Yol arkadaşlarını belirlemede ve onları tanımakta genellikle başarılı değil.Buna en güzel örnekte;Genel kurul çalışmaları yaptığı en yakın yol arkadaşım dediği kişinin, son akşam karşı tarafa geçmesiydi.Geçme diyemeyeceğim.Tam karşılığı argoda olsa,satmaktı..! Satmak..! Neden mi ? Bütün çalışmaların bilgi ve sonuçlarını alıp karşı tarafa vermek veya iletmek,etik miydi?Tüm sırlarını ve düşüncelerini senden esirgemeyen, sana açan ve güvenen birine yapılanın karşılığının ne olduğuna,artık birde siz karar verin..!

           Osman başkan; İlçe başkanlıkları  seçimlerine gerekli hassasiyeti göstermemiş,delege üzerinde yapılan çalışmalarda, inisiyatifi ele alarak ta gereken çalışmayı yapmamıştı.Osman başkan,il başkanı olarak birkaç ilçenin başkanlık seçimleri için uyarılmasına rağmen, ben her şeyin farkındayım havası ile desteklediği ilçe başkanları,İl başkanlığı genel kurulunda sergiledikleri tutumla da,her şeyin ne kadarda farkında olmadığını, Osman ÇETİNKAYA’nın yüzüne haykırıyordu.

           Genel kurul kaybedildikten sonra,Osman başkanın bir sonraki genel kurula kadar yaptığı çalışmalardan da eski hatalarından hiçte ders almadığını görülüyordu..!

Zaten ders alabilseydi, bu genel kurul öncesi başkan adayı olurdu.Bırakın aday olmayı, aday adayı bile sayılmayarak,Ankara’ya dahi çağrılmadı..! Şimdide Osman başkan kalkmış,’’Siyaset uzun soluklu bir yarıştır’’diyor..! Yok yaaaa..! Ömrümüz varsa bakacağız ve göreceğiz..!

           Osman başkanım,her kaybedişten sonra başını ellerinin arasına alıp hiç düşündün mü?Zannetmiyorum.Çünkü düşünseydin aynı hataları tekrar tekrar yapmazdın.Hatalarından ders alamayan Osman ÇETİNKAYA başkanım;Sevgili Adnan BAHADIR’ın yazdığı gibi hafızalarımızda, ’’Bilboard güzeli Osman’’olarak kalacaksın.Üzülme..!

           Her şey gönlünüzce olsun.

           SEVGİLERİMLE..!           BAŞKAN’dan/Nihat KAHVECİOĞLU

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR