YARGITAY'DAN TOKAT GİBİ CEVAP

YARGITAY'DAN TOKAT GİBİ CEVAP
Samsun 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nin 2013- 4244 esas ve 2013- 7784 Karar nolu dosyasında "Yılın iddianamesi" başlığıyla yapılan habere CHP İlkadım ilçe başkanı ...

Erkan Akyüz tarafından açılan tazminat davasını yerel mahkeme kısmen kabul etse de Yargıtay kararın tamamen bozulmasına hükmetti.
"BASININ SOMUT GERÇEKLERİ
ARAŞTIRMA GÖREVİ YOK"
Gazetenin imtiyaz sahibi Adnan Bahadır tarafından yargıtaya gönderilen dosyada yüksek mahkeme yapılan haberle ilgili şu görüşlere yer verdi, "Basının görevi okuyucuyu bilgilendirmek olup, bu görevi yaparken okuyucunun ilgisini çekecek güncel konuları dikkat çekici biçimde haber yapabilir. Diğer yandan yayının yapıldığı andaki beliriş biçimine göre görünür gerçekliğe göre haber yapılmış olması yeterli olup basının somut gerçekliği araştırma görevi bulunmamaktadır" hükmüne karar verdi.
HABERİN VERİLİŞ BİÇİMİ
KONUNUN ÖZELLİKLERİNE UYGUN
Yargıtay ayrıca somut olayda davacılarında aralarında bulunduğu bir kısım kişiler hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na açılan kamu davasındaki iddianame olduğu gibi haber yapılmıştır hükmüne vararak, "İddianamede yer alanların dışında davacılar hakkında bir isnat bulunmamaktadır. Ceza dosyasındaki belgelere göre ve haberin veriliş anındaki beliriş biçimine göre yapıldığının kabulü gerekir. Yayın sırasında kullanılan ifadeler ile haberin veriliş biçimi de anlatılmak istenilen konunun özelliklerine uygundur" denilmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.