Terme’de 4808 köpek kısırlaştırıldı

Terme’de 4808 köpek kısırlaştırıldı
Terme Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri sokak hayvanlarının rehabilitasyonlarına katkıda bulunuyor.

Terme Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı Veteriner hekimler ilçenin çeşitli bölgelerinde bulunan sahipsiz, yaralı ve saldırgan köpekleri toplayarak, gerekli tedavilerinin yapılması amacıyla Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne ait Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ne bırakıyor.

Terme Belediyesi'nden yapılan açıklamada; sahipsiz sokak hayvanları ile ilgili şikâyetlerin değerlendirilmesi ve sahipsiz sokak hayvanlarını kontrol altına almak için Ekim 2014 tarihinde oluşturulan ekibin,son 6 ayda, 601 adet sahipsiz sokak hayvanı köpeği yakalayarak Samsun Büyükşehir Belediyesi hayvan barınağına sevk etmek suretiyle kısırlaştırma ve rehabilite edilmesini gerçekleştirdiği bildirildi. Samsun Büyükşehir Belediyesinin desteği ile gerçekleştirilen kısırlaştırma sayesinde de 4808 köpeğin kontrolsüz üremesinin önüne geçilmiş olduğu da yapılan açıklamaya eklendi. 

KONTROLSÜZ ÜREMENİN ÖNÜNE GEÇTİK

“Kısırlaştır, aşılat ve yerine bırak yaşat” sloganı ile hareket ettiklerini ifade eden Terme Belediyesi Zabıta Müdürü Mesut Şahin: “Oluşturduğumuz özel ekip ile veterinerimiz kontrolünde 260 adet şikâyeti değerlendirdik ve 601 adet köpeğin bize her konuda büyük destek veren Samsun Büyükşehir Belediyesi hayvan barınağında kısırlaştırılmasının gerçekleştirilmesini sağladık. Yapılan istatistikî çalışmalar bir dişi köpeğin yılda 16 yavru dünyaya getirdiğini bildirmektedir. Bizim çalışmalarımız sonrasında Terme ilçemizde 4808 köpeğin kontrolsüz bir şekilde üremesini engellemiş olduk.” dedi.

VATANDAŞLARIMIZ SAHİPSİZ HAYVANLARI BİZE TESLİM ETSİNLER

Pazartesi ve Cuma günleri mahallelerden ilçe merkezine kontrolsüz bir şekilde hayvan bırakıldığını sözlerine ekleyen Müdür Şahin sözlerine şöyle devam etti: “Özellikle Pazartesi ve Cuma günleri, mahalleye dönüşen köylerimizden ilçe merkezimize köpek bırakılıyor. Bu köpekleri toplamak için çok emek, zaman ve para harcıyoruz. Vatandaşlarımız köpekleri bize teslim etseler bizde kısırlaştırma işlemlerini yapar ve uygun bölgelerde yaşam alanlarına bırakırız. Bize Büyükşehir barınağından kısırlaştırılmış ve küpelenmiş 347 adet köpek teslim edilmiştir. Her canlı gibi onlarında yaşama hakkı var bilinci ile rehabilite edilmiş sokak hayvanları ile yaşamaya alışmak zorundayız. Halkımızın duyarlı davranarak yardımcı olmalarını rica ediyorum”. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.