Samsun Şehitleri Unutmadı

Samsun Şehitleri Unutmadı
Samsunlu vatandaşlar sosyal medya üzerinden bir etkinlik oluşturarak Pazar günü(dün) Çİftlik Caddesi'nde bulunan Şehir Kulübü önünde buluşarak terörü lanetledi.

Bir araya gelen yoğun sayıdaki Samsunlu çeşitli yaptıkları sloganlar ile terörü kınadı. Gösteriye katılan vatandaşların büyük çoğunluğunu Samsunspor'lu taraftarlar oluşturdu.

BİNLERCE VATANDAŞ KATILDI

Samsun Çiftlik Caddesi Şehir Kulübü önünde bir araya gelen birçok vatandaş ellerinde Türk Bayraklarıyla cadde sonuna kadar yürüyerek tepkilerini attıkları sloganlarla dile getirdi. Samsunlular 'Kahrolsun PKK', 'Şehit Olmadan Alma Canımı', 'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez', 'PKK Nerdesin Allah Belanı Versin' gibi sloganları yürüyüş boyunca susmadan dile getirdiler. Çiftlik Caddesi'nin bitiminde basın açıklamasından önce şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Kalabalık grup saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı söyledi. İstiklal Marşı sonrasında yapılan basın açıklaması şöyle oldu; "Bizim gayemiz, ezan dinmez bayrak inmez, vatan bölünmez mantalitesini sağlamaktır. Bizim gayemiz, kalleşe karşı birlik beraberlik sağlamaktır. Bizim gayemiz kardeşçe yaşamaktır. Gayemiz, siyasi çıkarlar için değil vatan ve millet aşkı için cennet vatanımızı haince planlar içerisine sokan emperyalist güçlere karşı mücadele içindir. Bu düşüncelerle vatanımıza, bayrağımıza ve şehitlerimize sahip çıkmaktır. Hala görevi başında olan ve Türk Milleti'nin huzuru ile güvenliğini sağlamak için gece gündüz görev yapan güvenlik güçlerimizin yanında olduğumuzu göstermek, hatta gerekirse omuz omuza savaşarak birlikte can vermeye hazır olduğumuzu göstermek adına buraya toplandık. Bu ülkede yaşayan sağcısının ve solcusunun bir olup hainlere karşı durması en asli vazifesidir. Bugün burada binlerce kişi toplandık. Çünkü, Bizim en temel amacımız vatan evlatlarının bir nebze de olsa yanında olduğumuzu göstermek. Bizlerin gayesi, Türk ulusunun bölünmez bütünlüğünü sağlamaktır."

STADA KADAR TERÖRÜ LANETLEDİLER

Basın açıklamasının ardından çoğunluğunu Samsunspor'luların oluşturduğu kalabalık grup buradan stadyuma geçti. Takımlarına destek olmak için Samsun 19 Mayıs Stadyumu'na giden taraftarlar yol boyunca terörü lanetledi.

Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.