OMÜ standına ilgi büyük

OMÜ standına ilgi büyük
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) paydaşı olduğu TEKNOFEST 2023’de stant açarak teknoloji meraklılarının yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, Cumhuriyet'in 100. yılında Ankara'da teknoloji ve bilim meraklılarına kapılarını açtı. Festival, 3 Eylül'e kadar Ankara Etimesgut Havalimanı'nda meraklılarını bekliyor.

dsc-4153.jpg

Festivalin ilk gününde özel ve kamu kurumlarının temsilcileri tarafından da ziyaret edilen stantta Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal ziyaretçileri kabul etti. OMÜ standında; Kariyer Merkezi Müdürü Prof. Dr. Kemal Yıldızlı, Samsun Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Mevlüt Gürbüz, Genel Sekreter Yardımcısı Serap Sivrioğlu Sezer, idari personel ve birçok öğrenci görev aldı.

dsc-4296.jpg

Bu yıl yarışmalarda 19 takımı finalist olmayı başaran OMÜ, öğrencilerini teknoloji alanında geleceğe hazırlıyor. TEKNOFEST Ankara’da açılan stantta; teknoloji ve inovasyon alanında öğrenciler tarafından geliştirilen Haritalama Robotu, Çöp Ayrıştırma Robotu, Arama Kurtarma Robotu (HELİMOR), İnsansız Tarım Aracı (OMÜTAR) gibi araçlar sergileniyor.

dsc-4350.jpg

Katılımcılar tarafından yoğun ilginin gösterildiği statta OMÜ’lü öğrenciler, yeteneklerini sergileme fırsatı bularak sektör profesyonelleriyle deneyimlerini paylaşma imkânı yakalıyor.

dsc-4495.jpg

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.