Motosikletler Kazaya Davetiye Çıkarıyor!

Motosikletler Kazaya Davetiye Çıkarıyor!
Yaz mevsimi olması nedeniyle bisiklet kullanımı bir hayli artış gösteriyor. Atakum'da bisikletler için ayrılmış alanda motosiklet kullanılması ise bisiklet kullananlar için büyük risk taşıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Trafik Kazalarını Önleme Derneği Samsun Şube Başkanı Dursun Kavuran 'Denetimler sıklaştırılmalı, kaza riskini en aza indirmek için elimizden geleni yapmalıyız' dedi.


"LEVHALAR DİKKATE ALINMIYOR"

Bisikletliler için yapılan yollarda motosiklet kullanımının denetlemelerinin artmasını gereken Trafik Kazalarını Önleme Derneği Samsun Sube Başkanı Dursun Kavuran, "Bunun dışında yaptığımız uyarılara rağmen elektrikli motosikletlerin Çiftlik Caddesi'nde ve Atakum'da Bisiklet Yolu üzerinde sürekli olarak kullanılmaları büyük oranda risk taşıyarak trafik kazasına sebebiyet vermektedir. Özellikle Atakum'daki minik çocuklarımızın Bisiklet Yolu'nu kullanmaları tehlikeli hale gelmiş durumdadır. Yetkililer tarafından asılmış olan uyarı levhalarına rağmen bisikletler için ayrılmış yolda motosiklet ve elektrikli motosiklet kullanımı sıfıra indirilmelidir. Uyarılarımız dahilinde dikkate alınarak bu alanlara konulan levhalar sebebiyle yetkililere teşekkür ediyorum. Yetkililer gereken hassasiyeti göstererek bu konuyla ilgili çalışmalarda bulundu. Fakat bazı motosiklet kullanıcıları tarafından göz ardı edilen bu levhaların kaza riskini artırması yapılacak denetimlerle en aza indirilebilir. Levhalar yeteri kadar dikkate alınmıyor." diye konuştu.

"DENETİMLER SIKLAŞTIRILMALI"

Ufak yaştaki birçok çocuk tarafından kullanılan bisiklet yollarının motosiklet kullanımından dolayı kaza riski taşıdığını vurgulayan Kavuran, "Yaz tatilinde bir çok minik çocuk tarafından da kullanılan bisiklet yollarının motosiklet ve elektrikli bisikletlerden arındırılması gerekmektedir. Bu konu üzerinde emniyet tedbirlerinin alınarak denetimlerin sıkça yapılması şarttır. Bisiklet yolunu kullanan gerek yetişkinlerin gerek ise çocukların güvenli bir şekilde bisikletlerini sürecekleri ortama kavuşması sağlanmalıdır. Biz bu kişileri korumak ve kollamak zorundayız. Kimsenin buralarda sakatlanma, yaralanma ve ölümle sonuçlanan trafik kazasına dahil olmasını istemiyoruz." dedi.

SES YOK RİSK VAR

Trafik kazaları bir anlık olay olduğunu hatırlatan Kavuran, "Elektrikli bisikletler de  Elektrikli motosiklet neredeyse hiç ses çıkarmadan kullanılabildikleri için yayalar açısından çok büyük tehlike arz etmektedir. Yayaların arasında kullanıldığı zaman arkadan gelen bu araçlardan haberdar olmayan vatandaşlar için büyük risk taşıyor. Vatandaşların sesini duymadıkları için dikkat etmediği elektrikli bisikletler kazalar meydana getirerek yaralanmalara sebep oluyor. Trafik kazalarını önlemek adına vatandaşlara çağrımız her aracın kendisine ayrılan yolu kullanması ve üzücü olaylar yaşamamamız yönündedir." şeklinde konuştu. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum