Köylüyü kaderine terk ettiniz

Köylüyü kaderine terk ettiniz
İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı İmren Nilay Tüfekci, "öylere mahalle diyerek sorsan statü verdiniz, sonra döndünüz arkanızı gittiniz. Köyü köy olmaktan çıkardınız. Köylüyü de kaderine terk ettiniz." dedi.

İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı İmren Nilay Tüfekci, Atakum Belediye Başkan Adayı Adem Bektaş ile birlikte Atakum'un Öz Ören mahallesine gitti.

z1.jpg

Büyükşehir kanunu ile birlikte köy-mahalle ayrımının kalkmasının ve mevcut yönetimin kırsal iş gücüne yönelik hamle yapmamasını eleştiren Başkan Adayı Tüfekci, ''Kırsalda güçlü olmak demek tüm şehirde güçlü bir yapıya sahip olmak demektir. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün 'köylü milletin efendisidir' sözünden yola çıkarak, güçlü köy güçlü Samsun projesini başlatacağız. Kırsal iş gücünün yıllardan beri düzenli olarak düştüğü verilerle sabittir. Bizim amacımız merkeze toplanan bu iş gücünü kırsala da yayarak şehirde düzenli bir iş gücü dağılımı oluşturmak'' diye konuştu.

z2.jpeg

TARIM VE HAYVANCILIĞI BİTİRDİLER
Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı İmren Nilay Tüfekci, seçim kampanyası çalışmaları kapsamında Öz Ören köy konağında mahalleliler ile bir araya gelerek tarım ve hayvancılığın bitme noktasına geldiğini söyledi. Tüfekci, yeterli teşvik yapılmadığı ve tarıma yönelik teşviklerde de sözlerin tutulmayarak çiftçinin ortada bırakıldığını söyleyerek, ''Size kenevir ekin biz alacağız, şeker pancarı ekin biz alacağız, ortada bırakmayacağız, enflasyona ezdirmeyeceğiz, destek vereceğiz gibi sözler verdiler. Bugün geldiğimiz noktada çiftçiye verdikleri tek şey, yokluk. Siz tarımı da, hayvancılığı da bu şehirde bitirme noktasına getirdiniz. Güçlü köy güçlü Samsun diyerek başlatacağımız bu projede, tarım ve hayvancılığa yönelik ciddi destek sağlayacağız. Destek verdiğimiz üreticimize hasat sonu değil, hasat başı ödemeler yaparak ellerini rahatlatacağız. Alım garantisi veriyorsak, bahane üretmeyeceğiz. Bu şehir artık bahanelerden, mazeretlerden sıkıldı ve ayağa kalkmak istiyor. 23 yıldır ayaklarına prangalar vurduğunuz bu şehrin zincirlerini kırıp atmak için geliyoruz'' dedi.

z4.jpg

KADINLARIMIZ HAK ETTİĞİ DEĞERİ GÖRECEK
Atakum'un Öz Ören Mahallesinde kadınlar ile özel bir buluşma gerçekleştiren İyi Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İmren Nilay Tüfekci, şehirde kadınların istihdam edip, evine, ailesine destek olabileceği yerlerin azlığına dikkat çekerek, ''Kadınlarımızı en çok biz önemsiyoruz diyen bu yönetimin Samsun'da kadınlara özel ne yaptılar diye sormak, Samsun tarihinin ilk kadın büyükşehir adayı olarak boynumun borcu. Kadının olduğu yerde düzen olur, birlik beraberlik olur, çalışma olur. Merkezde yaşayan kadınların başka, kırsalda yaşayan kadınların başka sorunları var. Biz bölge bölge çalışmalarımızı yaptık. Kırsalın yükünü yıllardır çeken kadınlarımız bizimle birlikte hak ettikleri değeri görecekler. Ömür boyunca verdikleri emek hem saygı görecek hem de onlara çeşitli haklar sağlayacak'' şeklinde açıklamalarda bulundu.

z3.jpeg

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.