Kırsal mahalleler oyun parkları kuruluyor

Kırsal mahalleler oyun parkları kuruluyor
Havza Belediyesi tarafından Havza Yerel Gurubu (Havza YEG) Derneği işbirliği ile hazırlanan proje kapsamında 8 kırsal mahallede çocuk oyun parkı kuruyor.

Havza Belediyesi tarafından Havza YEG’in yerel kalkınma strateji içerisinde yer alan kamusal alanların iyileştirilmesi teması kapsamında hazırlanan “Ahşap Oyun Parkı Yapımı Projesi” ile 8 mahallede çocukların sosyalleşmesinde katı sunmak adına oyun parkı kuruyor. Yüzde 100 hibeli ve 1 milyon 100 liralık bütçeli proje kapsamında Çiftlik, Ekinpınar, Şerifali ve Beyköy mahallelerinde oyun parkları tamamlandı. Elmacık, Yaylaçatı, Mısmılağaç ve Cevizlik mahallelerinde ise oyun parklarının kurulum ve alan düzenleme çalışmaları devam ediyor.

park10.jpg

Havza YEG Müdürü Özgür Atala projenin Havza Belediyesi ve Havza YEG Derneği işbirliği ile Havza YEG’in yerel kalkınma strateji içerisinde yer alan kamusal alanların iyileştirilmesi teması kapsamında Havza Belediye Başkanı ve Havza YEG Başkanı Sebahattin Özdemir konu ile ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada; “Gayretlerimiz ilçe merkezindeki standartları kırsal mahallelere taşımak. Türkiye Yüzyılı Vizyonu kapsamında hazırladığımız ‘Ahşap Oyun Parkı Yapımı Projesi’ ile kırsal mahallelerde yaşayan çocuklarımızın sosyalleşmesine yardımcı olmak ve onların ilçe merkezindeki yaşıtları ile eşit imkanlara kavuşmasını sağlamak. Bu amaçla 8 mahallemizde Havza YEG işbirliği ile tamamı hibe 1 milyon 100 bin lira bütçeli projemiz kapsamında 8 mahallede güven içinde oyun oynayacakları parklar inşa ediyoruz. Proje kapsamında 4 mahallemizde parkların kurulumu tamamlandı ve kullanıma başladı. 4 parkımızın ise kurulum çalışmaları devam ediyor. İlçemize hayırlı olsun.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.