Kesintisiz iletişimi Aksungur İHA sağlıyor

Kesintisiz iletişimi Aksungur İHA sağlıyor
Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından mobil baz istasyonu özelliği kazandırılan Aksungur İHA, haberleşmede sıkıntı yaşanan orman bölgelerinde, teşkilata, yangın sırasında kesintisiz iletişim imkanı veriyor.

OGM'den edinilen bilgiye göre, kurum, her yıl aldığı tedbirler ve geliştirdiği teknolojik altyapı sayesinde orman yangınlarıyla daha etkin mücadele etmeyi amaçlıyor.

Bu yıl çıkan orman yangınında ilk müdahale süresi ortalama 12 dakika olarak gerçekleşti. OGM, bu süreyi daha da düşürmek için insan gücünün yanında teknolojiye de büyük önem veriyor. Kurum, teknolojiyi sadece yangına müdahale noktasında değil, öncesi ve sonrasında da etkin şekilde kullanıyor.

İlk olarak muhtemel yangınlara karşı önlem amacıyla çeşitli çalışmalar yapılıyor. Diğer aşamada mevcut teknolojik altyapı, yangın sürecinde belirleme, sevk ve idare ile alevlerin kontrolünde kullanılıyor. Son aşamada ise veri toplama, analiz süreci, bilgi depolama ve veriler üzerinden tekrar çalışma yapmaya yönelik daha çok yazılım temelli teknolojilere başvuruluyor.

OGM bünyesindeki insansız hava araçları (İHA), yangın öncesinde, sırasında ve sonrasında en aktif kullanılan teknolojik araç olarak öne çıkıyor.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.