Hedef : “Güçlü Samsun”, “Güçlü Türkiye”

Hedef : “Güçlü Samsun”, “Güçlü Türkiye”
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu’nu ziyaretinde konuşan....

AK Parti Samsun Milletvekili aday adayı Dr. Bülent Turan, haziran ayında yapılacak seçimlerin önemine değinerek, “Seçimlerde iki şeyi belirleyeceğiz. Birincisi şehrimizin geleceği, ikincisiyse ülkemizin geleceği. Mikro planda “Güçlü Samsun”, makro planda daGüçlü Türkiye”, “Yeni Türkiye” hedeflerimiz var, bunun için çalışmaktayız” dedi.

AK Parti Samsun Milletvekili aday adayı Dr. Bülent Turan, seçim çalışmaları çerçevesinde Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu’nu makamında ziyaret etti. Dr. Bülent Turan’ın ziyaretine Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çakır, Karakoç Gıda Ltd. Şti. ortakları Talat Karakoç, Vedat Karakoç ve Sedat Karakoç, Karsüt A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Odabaş, Altat Gıda Ltd. Şti. ortağı Adnan Bayraktar da eşlik etti. Dr. Bülent Turan ziyaretinde, aday adaylığı sürecinde yürüttüğü çalışmaları ve Samsun için hedeflediği projeleri anlattı.

“Samsun’a gözle görülür somut hizmetler yaptık”

Haziran ayında gerçekleştirilecek olan 25. dönem milletvekili seçimlerinin önemini iki aşamada değerlendirmek gerektiğine vurgu yapan Dr. Bülent Turan, “Bu seçimler, birincisi mikro planda ilimiz için önemi, diğeri de makro planda ülkemiz için olan önemidir. Bu seçimler ile iki şeyi belirleyeceğiz. Birincisi şehrimizin geleceği, ikincisiyse ülkemizin geleceği. Mikro planda “Güçlü Samsun”, makro planda da “Güçlü Türkiye”, “Yeni Türkiye” hedeflerimiz var, bunun için çalışmaktayız. Şehrimize ilişkin görüşlerimizi, çalışmalarımız pek çok kez ifade etmeye gayret ettim. 20 yıla yakındır Samsun şehrimize, Samsunumuza hizmet vermekteyim. Son görev yerim olan ve İl Koordinatörü olarak büyük bir şerefle görev yaptığım TKDK, genç bir kurum olmasına rağmen Samsunumuzun ve ülkemizin en önemli kurumlarından biri olma yolunda önemli işler başardı. Bu çalışmaların Samsun özelinde neler olduğunu gittiğimiz her platformda tekrar tekrar anlatmaya özen göstermemizin elbette bazı sebepleri var. Bizim gerçekleştirdiğimiz çalışmalar somut olan, Samsunlu hemşerilerimin hayatlarına doğrudan etkisi olan çalışmalardır. Biz yapmadığımız işleri anlatmadığımız gibi yapamayacağımız işleri de ifade etmeyiz. Yaptığımız işlerin hiçbirinde de ayrımcılık yapmadığımızı, yalnızca Samsun’un faydasını hedeflediğimizi, çalışmalarımızı yakından takip eden herkes bilir. Bundan sonra da çizgimizi bu şekilde muhafaza edeceğiz” dedi

Siyasilerin yatırımlarda kolaylaştırıcı rol oynaması gerekir

Konuşmasında, Samsun’un Karadeniz havzasının potansiyeli en yüksek ve en büyük kenti olduğuna değinen Bülent Turan, “Samsun’a yaptığımız her hizmette Sayın Başkanın yardımseverliğinden ve işbirliğinden yararlandık. Kendisinin bu çalışmalarımızın koordinasyonunda gösterdiği kolaylıklar sayesinde, bu projeleri Samsun’a kazandırdık. Bu vesileyle kendisine teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte de bu güzel ilişkileri devam ettirmeyi ve böylelikle Samsunumuza hizmetleri büyütmeyi hedefliyoruz. Samsunumuzun potansiyelinin, imkânlarının farkındayız. Bunun yanında zorlukların da bilincindeyiz. Ancak zorlukların yanında yapılabileceklerin daha çok olduğuna inanıyoruz. Başta turizm, tarımsal sanayi, gıda sanayii, lojistik sektörü, ihracat potansiyeli, tarım gibi alanlarda yapılabilecek çok daha fazla hizmet olduğunu görmekteyiz. Bunların gerçekleşebilmesi şehrin dinamiklerinin uyum içinde hareket etmesine bağlıdır. Siyasiler bu anlamda en büyük sorumluluğa sahip olanlardır. Siyasilerin; müteşebbislerin ve sanayicilerin önünü açması, vatandaşların daha iyi imkânlara sahip olması için yapılacak girişimlere önderlik etmesi ve kolaylaştırıcı rol oynaması gerektiğini düşünüyoruz. Geçmiş dönem çalışmalarımızda Samsun Organize Sanayi Bölgesinde gerçekleştirilen projelerde Samsunlu yatırımcılarımıza destek verildiğinde nelerin gerçekleşebileceğini hep beraber gördük. Karadeniz Bölgesinin en modern ve kapsamlı et işleme tesisi, süt işleme tesisi, meyve-sebze paketleme, depolama tesisi, balık işleme-paketleme tesisi, baklagiller paketleme tesisleri, et tavukçuluğu projelerini 3 yıl gibi kısa bir sürede hep birlikte hayata geçirdik. Bu çalışmalarımızda başta Samsun’un kıymetli yatırımcıları, Ticaret ve Sanayi Odası ve Samsun Ticaret Borsası üyelerinin ve çiftçilerimizin şehrimizin geleceğine duydukları güveni gördük. Bu güvenle giriştikleri bu yatırımlar Samsun’u Karadeniz’in yıldızı yapma noktasında bir adım daha öteye taşımıştır. Bu vesileyle her birine teşekkür ederim” diye konuştu.

“Büyük yatırımların yanında çiftçilerimizi ve köylülerimizi de projelerle tanıştırdık”

2009-2015 yılları arasında kırsal kalkınmadan, turizme, tarımsal sanayiden, hayvancılığa kadar desteklen projeler ile Samsun ekonomisine büyük katkılar sağlandığını belirten Turan, “Bu katkı doğrudan ve dolaylı yollarla tarım, inşaat, makine, finans, hizmetler sektörü başta olmak üzere birçok sektöre büyük bir hareketlilik gelmesini sağlamıştır. 2014 yılsonu itibariyle Samsun’a TKDK kanalıyla 210 milyon liralık yatırım ve 105 milyon liralık hibe kazandırmış olmanın huzuru ile görevimden ayrıldım. Bu süreçte yalnızca büyük ve kapsamlı projeleri desteklemedik aynı zamanda köylere ve çiftçilere doğrudan katkı sağlayan 532 adet traktör ve bunlara ait tarım makinesi desteği de verdik. Bu şekilde çiftçilerimizi ve köylülerimizi projelerle tanıştırdık, onlara özgüven aşıladık. Ancak bunları Samsun için yeterli görmüyorum, halen yapılacak çok sayıda hizmet var. İnşallah bunları önümüzdeki süreçte hep beraber hayata geçireceğiz ” diye ifade etti.

7 Haziran seçimleri Türkiye için çok önemli

Haziran ayında yapılacak seçimlerin önemine değinen Dr. Bülent Turan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“AK Parti iktidarı ile her geçen gün büyüyerek gelişmiş ve bölgesinde önemli bir güç olmayı başarmıştır. Bir yandan askeri ve bürokratik vesayet sistemi ortadan kaldırılarak millet egemenliği ilk kez sağlanabilmiştir. Öte yandan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi merkezli 5 ülkenin oluşturduğu dünyadaki vesayet sistemi liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın “dünya beşten büyüktür” söylemi ile adeta sarsılmaya başlamıştır. İlk kez bu yanlış dünya düzeni bir lider tarafından bu kadar açıkça ve cesurca dile getirilebilmiştir. Ancak tüm bu gelişmeler sonunda ülkemizin güçlenmesinden rahatsız olan kesimler içerdeki işbirlikçileri ile Ak Parti Hükümetimizi ve Liderimizi hedef alan operasyonlara girişmişlerdir. Gezi süreci ile başlayıp 17 Aralık’la doruğa çıkan bu darbe girişimleri liderimizin dik duruşu sayesinde engellenebilmiştir. Ancak bu girişimlerin devam edeceği ve mücadelenin bitmediği de ortadadır. Bunlarla hesaplaşma 7 Haziran ve sonrasında tamamlanabilecektir. Burada kritik olan 3 husus bulunmaktadır. Birincisi çözüm sürecinin nihayete erdirilerek milletimizin birliğini zedeleyen ve ülkenin ayağında pranga olan 40 yıllık çatışmanın sona erdirilmesi olacaktır. İkincisi başkanlık sistemine geçiştir. Güçlü ülke olmamızın yolunu açarak, sürekli koalisyonlarla ve istikrarsızlıkla tehdit edilen siyasi sistem bu şekilde sona erecektir. Üçüncüsü yeni Anayasa’dır. İlk iki maddeyi de kuşatarak, 12 Eylül askeri rejiminin ruhunu barındıran mevcut anayasanın değiştirilerek yeni Anayasa’nın yapılması hayati öneme sahiptir. Bu üç öncelikten dolayı 7 Haziran 2015 seçimleri hayati bir öneme sahiptir. Bunu milletimize anlatarak bu seçimlerden anayasayı tek başına değiştirebilecek bir milletvekili sayısına erişmek hedefimiz olacaktır. Bu nedenle her bir il tek başına ayrı öneme sahip olacaktır. Samsun ilimizde de son seçimlerle yakalanan yükseliş grafiğinin devam ettirilerek 6 olan milletvekili sayısının 7 olması için büyük gayret gösterilmelidir. Bunu gerçekleştirebilmek için bütün enerjimizle çalışacağız.”

 

Murzioğlu, başarı diledi

Dr. Bülent Turan’a aday adaylığı sürecinde başarı dileklerinde bulunan Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu ise, “Bizler ilimize ve ülkemize hizmet etme niyetinde olan her adayın başarılı olmasını isteriz. Samsun’daki çalışmalarına yakından tanıklık ettiğim Bülent Turan’ın enerjisi ve dinamizmiyle şehrimize daha pek çok hizmeti yapacağına inancımız tamdır. Bu kutlu yolda muvaffak olmasını temenni ederiz” diyerek iyi dilek temennilerinde bulundu. Görüşmeden duyduğu memnuniyeti dile getiren Dr. Bülent Turan, bu vesile ile Murzioğlu’na teşekkür ederek, Samsun sevdalılarının kendisine duydukları güveni boşa çıkarmayacağını, bunun için daha çok çalışacağını ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum