​​​​​​​En Düşük Emekli Maaş Zammı Son Dakika Duyuruldu! Yılbaşı İtibariyle Emekli Maaşı Ne Kadar Yükselecek?

​​​​​​​En Düşük Emekli Maaş Zammı Son Dakika Duyuruldu! Yılbaşı İtibariyle Emekli Maaşı Ne Kadar Yükselecek?
En düşük emekli maaş miktarı Ocak ayı itibarıyla zamlanıyor. Son dakika haberi olarak ajanslarda geçti. 7.500 TL emekli maaşı alanların maaşlarında büyük artış yaşanacak.

Emeklilere yeni maaş zammı duyuruldu. Milyonlarca emekli Ocak ayında iple çekiyor. Temmuz ayında verilen maaş zammı yetersiz kalınca emekliler gözünü yılbaşında yapılacak zamma dikti. Milyonlarca emekli yeni yılda yapılacak maaş zammının rekor seviyede olmasını bekliyor. Peki, 15 milyon emekliye ne kadar zam yapılacak? 'ye çıkacak? 7.500 TL ödeme tarih mi oluyor? İşte detaylar…

Kök Maaşa Uygulanan Zam Yetersiz Kaldı

sitesinin haberine göre: Emekli temmuz ayı itibarıyla büyük bir mağduriyet yaşadı. 7500 TL alan emekli temmuz ayında hiçbir artış sağlayamadı. 5 milyon emeklinin maaşında hiçbir değişiklik yaşanmadı. En düşük emekli maaşı 7500 TL'ye çıkarıldı ve emeklilerin maaşı bu seviyede kaldı. Yeni gelişmeler yaşanıyor ve emekliye verilecek yeni zammın rekor düzeyde olması bekleniyor. Yeni zammın detayları nedir?

Yılbaşında %50 Zam Gelecek

Emekliye ara zam yapılması bekleniyordu. Ancak bu beklenen olmadı. Bunun yerine ek ödeme ve promosyonlarda emekliye destek sağlandı. Yeni zammının miktarının %50 oranında olacağı düşünülüyor. Bu durumda en düşük emekli maaşı ise 12 bin TL'yi geçecek. Ocak 2024'te 4 Ocak tarihten itibariyle netlik kazanacak. TÜİK tarafından açıklanan 6 aylık enflasyon verileri değerlendirilerek refah parayı da eklenip emekliye 2024 yılının ilk yarısına ilişkin maaş zammı duyulacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.